Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

MAMA TO THE MAX: EEN HALF JAAR!


8 juni 2015


<

Time flies when you’re having fun

In December 2014, om precies te zijn op maandag de 8ste lanceerde ik mijn website, met gelijk ook mijn eerste blog.  Een fenomeen waarvan de meeste mensen in mijn kringetje van vrienden en familie nog (bijna) nooit gehoord hadden. Ik had eigenlijk zelf ook niet echt een idee waar ik aan begon, maar ik wilde dolgraag mijn droom achterna: schrijven over mijn ervaringen en ideeën over datgene wat me iedere dag zo bezighoudt: het moederschap. Ik vond het vanaf de dag dat ik zwanger raakte heerlijk om alles omtrent de bevalling, de zwangerschap en het moederschap te lezen. Omdat ik zelf ontzettend van schrijven houd (alles er lekker uitgooien) en ik graag met andere moeders spreek over tips en ervaringen over onze kids was het voor mij duidelijk dat ik een website wilde starten.

 

Het afgelopen half jaar was een avontuur dat ik voor geen goud had willen missen. Wat was het een sprong in het diepe en wat heb ik met kloppend hart af en toe achter de computer gezeten als ik in de eerste weken mijn eigen blog terug ging lezen.

 

halfjaarbestaan-01

 

 

 

 

 

 

Ontzettend bedankt lieve allemaal

Vandaag wil ik graag iedereen ontzettend bedanken voor alle support sinds de start. De warme reacties, aanmoedigingen en complimentjes betekenden heel veel voor me. Ik las met het grootste plezier alle reacties. Dankjewel voor het delen van blogs, reacties achterlaten, liken van berichten en mij te inspireren voor nieuwe onderwerpen. Een super dankjewel voor alle lieve mama’s en zwangere vrouwen die mijn blog met enthousiasme lezen en me dit ook laten weten, live als ik jullie tegenkom, in een privéberichtje of op een van de social mediakanalen. Ik waardeer het echt enorm! Ook een grote dankjewel aan alle lieve dames die ik mocht interviewen, jullie openhartigheid maakte het steeds weer tot een groot succes.

 

Thanks to…in person

Niet in de laatste plaats wil ik mijn geweldige team in het zonnetje zetten.

Mijn schoonzusje Charlotte leest AL mijn blogs na en corrigeert de spel- en taalfouten. Ontzettend dankbaar ben ik haar voor de tijd die ze daar in steekt.

Mijn liefste vriendinnetje Patty helpt mij met alle DIY’s, houdt Pinterest samen met mij bij en gaat mee naar interviews om die samen met mij te doen. Dankjewel liefste schat voor al je steun!

Ik had dit alles nooit kunnen bereiken zonder mijn grote steun en toeverlaat, Jean-Philippe. Hij staat volledig achter mijn werk en snapt dat hij vaker op plaats drie (of vier of vijf…ahum) komt. Dankjewel lieve schat om er gewoon altijd te zijn en begrip te hebben voor mijn drukke schema :-)!

Een groot avontuur

Ik ben op avontuur gegaan en maak iedere dag weer geweldige dingen mee. Ik was totaal verbaasd toen ik voor deze blog wat cijfers ging opzoeken. De website is bekeken in maar liefst 130 landen waaronder Burkina Faso, Ecuador en Zuid-Korea. Geweldig toch!

 

Jullie favoriete posts waren:

 1. Blogserie over mijn kraamtijd!
 2. de DIY over de luiertaart
 3. de fotoshoot van Maxime en mij
 4. het interview met Susan: zwanger en single
 5. en de Blogserie over het adoptieverhaal van Moon en zoontje Dax

 

We gingen van 2600 bezoekers in december naar 28.000 (!) in mei. Ik krijg gewoon kippenvel bij het opschrijven… dit had ik nooooooit en te nimmer durven dromen. Ik stuurde namelijk mijn vrienden en familie een mailtje in november met mijn toekomstplannen. Daarin schreef ik dat ik een doel had gesteld om na 12 maanden 10.000 bezoekers te hebben op de website. Ongelofelijk dat ik dit aantal na een halfjaar al bijna 3x overtroffen heb. Geweldig!

 

Gedurende dit half jaar heb ik met hele creatieve, lieve mensen en bedrijven mogen samenwerken. Ik merkte dat het onderlinge respect en waardering voor elkaar datgene is waardoor je elkaar enorm kunt helpen. Zo vroegen omzettend veel webshops mij om hun te promoten. Ik deed dat vaak in ruil voor spulletjes of voor een winactie. Ik vind het heel leuk elkaar zo te helpen.

Toen Babystraatje.nl aanbood om iedere week een plog te maken van mijn Instragram foto’s voelde ik me erg vereerd. Hoe leuk is het dat andere mensen je zo waarderen!

Ik hoop dat jullie graag mijn blog lezen. Vaak verzin ik de onderwerpen zelf, maar ik vind het nog leuker wanneer ik mailtjes krijgen met de vraag of er ook gastblogs op mogen komen. Mijn antwoord daarop is volmondig: JA! Dus heb je nog leuke ideetjes, aarzel dan niet me te mailen met je idee, ik post je gastblog heel graag als het onderwerp matcht met MAMA to the max.

Mijn eerste betaalde advertorial was in samenwerking met fopspenen.nl. We schreven een blog en koppelden daar een succesvolle winactie aan. Ik vond het heel spannend en gelukkig kregen we een super mail terug van fopspenen en bedankten ze ons voor de prettige samenwerking en sloten ze af met: wellicht kunnen we in de toekomst nog een keer iets soortgelijks opzetten. Mijn zelfvertrouwen maakte een sprongetje voor uit.

 

Kijkend naar het komende half jaar

Ik kan nog niet helemaal voorspellen waar we staan als de blog dadelijk haar eerste verjaardag viert. Ik blijf me focussen op goede, afwisselende en boeiende inhoud leveren door iedere week te komen met nieuwe onderwerpen en goede rubrieken.

Alhoewel ik een groot deel van mijn vrije tijd er aan op moet geven, hoop ik dat ik ook het komende half jaar de blog kan blijven combineren met mijn werk en de zorg voor Maxime.

Dat is ook meteen het puntje dat ik iedere dag weer als uitdaging zie. Als ik niet werk of voor Maxime zorg probeer ik aan de blog te werken. Dat houdt in dat ik minimaal 5 avonden in de week en als het kan ook de zaterdag of zondag achter de laptop te vinden ben. Afspreken met vriendinnen, uitgaan of een middagje winkelen maken daardoor bijna altijd plaats voor mijn “tweede kindje”. Gelukkig krijg ik als ik een paar uurtjes productief heb kunnen werken aan de blog veel energie terug. Dat betekent dus dat ik het erg leuk vind om er mee bezig te zijn en hoop ik dit zo te kunnen blijven doen.

 

halfjaarbestaan-02

 

 

Bloggen heeft me geraakt. Het heeft mijn hart veroverd. Ik heb kwaliteiten van mezelf ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik denk dat ik het meest trots ben op mijn vermogen om vol te houden en door te zetten. Mensen die denken dat bloggen alleen maar leuk en gezellig is hebben het goed mis denk ik. Ik zit uren achter de laptop en soms ben ik niet zo productief als dat ik zou willen. Dan kan ik me ergeren dat ik niet opschiet en heb ik zeker ook momenten gehad dat ik dacht….ik trek het niet, het kost me teveel tijd en energie. Maar door mijn doorzettingsvermogen ben ik toch iedere keer in staat mezelf op te peppen en door te gaan.

Dus, wat er ook staat in het leven, ik zou je willen adviseren en aanmoedigen om DOOR TE ZETTEN. Ga vooruit! Probeer iedere dag te leren. Experimenteer. Blijf hoop houden. En het meest belangrijke: DONT GIVE UP! Het beste moet nog komen!

 

Liefs,

handtekening_blogs

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

10 Reacties op “
MAMA TO THE MAX: EEN HALF JAAR!

 1. Wow!!! Daar mag je heel trots op zijn! Fijn dat je zulke fijne mensen achter je hebt staan. Ook dat je van je passie je werk kan maken. Daar kunnen heel wat vrouwen van dromen. Geniet ervan en nogmaals gefeliciteerd!

 2. Ha Marjon!

  We hebben samen nog op de middelbare school gezeten en nu ben ik op je site terecht gekomen. Ook ik ben mama van een fantastisch meisje die bijna 2 wordt. Wat een mooie blogsite heb je, chapeau! Leuk om alles te lezen, ik volg je vanaf nu geregeld! Gefeliciteerd met het ‘jubileum’ van een half jaar, sjiek! Wie weet tot ziens in Mestreech.

  Liefs,

  Rivka

 3. Gefeliciteerd met het eerste half jaar! Leuk om te lezen dat het zo goed gaat en ga ervoor om het tweede half jaar nog succesvoller te maken!

 4. Super Marjon!

  Wat heb je veel bereikt het afgelopen half jaar…super, gefeliciteerd! Je blogs lezen makkelijk, zijn leuk om te lezen en als mam to be heb ik al heel wat tips gekregen…
  Dankzij jou heb ik mijn verhaal kunnen doen en de reacties hierop waren overweldigend..echt heel bijzonder! Bedankt!
  Ga zo door, succes, ben benieuwd waar je staat na 1 jaar…

  Liefs,
  Susan

 5. Ik ga wat opbiechten: ik dacht dat je al veel langer blogte! Je schrijft fijn en hebt een super layout etc. Maar alsnog,
  GEFELICITEERD! Op nog heel veel halve jaartjes meer 🙂

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!