Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mama zijn is niet altijd leuk


23 april 2016


family, niet leuk, mama, happy, blog mama to the max
<

Je hebt van die dagen die beginnen te vroeg, te verkeerd en die komen niet meer goed….

family, niet leuk, mama, happy, blog mama to the max

Picture perfect….happy kids, happy mom, maar het kan ook anders ….

 

05:40 James wakker: een uur te vroeg (op zijn minst). Drie pogingen en drie kwartier later geef ik op. Grr, hij krijgt NU een slaaptrainer. NIJNTJE do your thing and let me sleep!

06:30 James gaat ‘spelen’ op zijn kamer.

06:45 Hoor schuivende kruk over de keukenvloer, hoor besteklade opengaan en allerlei andere vage ‘wat doet mijn peuter van twee alleen beneden’ geluiden.

06:50 Ren in onderbroek naar beneden en kan nog net een ravage in de keuken voorkomen. “mar ikke heeft honger vor pinnakaas”, aldus peuter James.

07:00 Zuslief heeft haar slaaptrainer onder knie, over haar humeur zullen we het verder maar niet hebben.

07:10 MAMAAAAAAA……. “Roodkapje is van mij James!” De eerste broer en zus ruzie van de dag kondigt zich aan…. Niet waar! Roodkapje is van mij. Niet, WEL, NIEEEEEETTTT, Mamaaaa.

07:30 Where’s my coffee, I NEED my coffee!

09:00 Afspraak bij dierenarts, wederom ruzie…dit keer over wie de hond mag vasthouden. #zucht

09:30 Kom erachter dat peuter niet meer kan lopen als we willen vertrekken bij de dierenarts.

09:35 Mijn peuter kan nog steeds niet lopen en inmiddels ook niet meer staan. Lees: staakhouding.

09:40 Grote zus begint hysterisch te gillen als ze denkt dat ik serieus van plan ben te vertrekken zonder haar broertje. Op de hoofdpersoon in kwestie maakt mijn dreigement echter geen enkele indruk.

09:45 Geef mijzelf gewonnen in de strijd ‘consequent volhouden’ en til de stakende peuter onder luid kabaal in de auto. #diepezucht #peuterswinnenaltijd   

 

family, niet leuk, mama, happy, blog mama to the max

More of this please…..♡

 

10:10 Spelen is geen optie vandaag. Ze hebben namelijk alleen maar “STOM speelgoed!”.

12:30 Is deze dag serieus pas op de helft?

14:00 Heb een discussie met 5-jarige kleuter over het alleen thuisblijven tijdens de boodschappen. Geen optie! Waarom heb ik hier überhaupt een discussie over? Mee, NU!

15:30 Waar is dat pasje?! “Zwemtas pakken Julie, jas aan en bij de deur gaan staan”. Neeeee #%$& natuurlijk als we geen tijd meer hebben voor extra oponthoud moet er eerst een megapoepluier verschoond worden van James. Gevolg: …..Tatatatataaaaa, te laat.

Je bent pas echt moeder als je weet dat als je haast hebt, niemand meer mee wil werken. Frustraties volgen van alle betrokken partijen.

15:47 Waarom is hier nooit, maar dan ook nooit een fatsoenlijke parkeerplek vrij?! Mijn kind had NU, nee, twee minuten geleden, in het water moeten liggen.

17:30 Staat tevreden met een wijntje in de hand door een pan te roeren. Totdat ik erachter kom dat ik de crème fraiche vergeten ben met boodschappen doen… Papa is nog niet thuis dus we pakken alles en iedereen weer in en racen naar de Appie. Surprise, grote zus wil niet mee!

19:30 BEDTIJD

I survived another day in the jungle of being a mom!

22:30 Loop langs de kamertjes van de twee allerliefste kindjes van de wereld, dek ze toe en geef ze nog een nachtkusje. Ze zijn zo prachtig als ze slapen, zo puur, zo lief, zo…..mijn alles, mijn trots.

22:35 Doe de nachtlampjes uit, de slaapkamerdeuren dicht en ben deze niet zo leuke dag alweer vergeten. Morgen een nieuwe dag!

 

family, niet leuk, mama, happy, blog mama to the max

Ze zijn zo prachtig als ze slapen, zo puur, zo lief, zo…..mijn alles, mijn trots.

Het is niet alleen maar leuk

Soms word ik wel eens onzeker van alle blogs, foto’s en berichten om me heen met de meest fantastische ouder-kind momenten. Alleen maar lachende gezichten, leuke activiteiten, de liefste broer- en zusmomenten, samen koekjes bakken in de keuken, echt alles is leuk! Mama mogen zijn is een gift en niets kan dat verstoren. Natuurlijk deel ook ik graag mijn leuke momenten maar soms, ik geef het toe…, het is niet altijd alleen maar leuk.

Mogen we gewoon een keer toegeven aan elkaar dat we ‘mama zijn’ gewoon even niet leuk vinden?

Mogen we dat mama’s? Mogen we gewoon een keer toegeven aan elkaar dat we ‘mama zijn’ gewoon even niet leuk vinden? Dat we een rotdag hebben? Alles zit tegen, de kinderen werken niet mee, de hele dag lijkt in een vicieus circkeltje te draaien. Vraag ik te veel van mijzelf? Wil ik mee doen aan de wedstrijd op Facebook ‘who is the best mom’? Vraag ik teveel van mijn kinderen, zodat ze wel dwars moeten worden? Of moet ik gewoon wat vaker denken: Let it goooo, let it goooo?

De eerste stap is denk ik dat je moet accepteren dat het leven met een peuter en een kleuter niet altijd gaat zoals je wilt. Dat zo’n ‘rotdag’ ook af en toe bij het ‘mama zijn’ hoort. Het is echt geen schande als je de volgende dag op het schoolplein gewoon een keer zegt dat je parttime dag een drama was. Niks geen gezellig knutselmiddagje, niks geen kinderen die zich gedragen etc.. Eerlijk? We hadden gewoon een rotdag.

Morgen is er weer een nieuwe kans om er wel een gezellige dag van te maken. Voordat ik opsta neem ik mij voor om de dag te beginnen met: ‘let it go……’

 

family, niet leuk, mama, happy, blog mama to the max

Nieuwsgierig als ik ben, ben ik benieuwd of jij als mama hier ook wel eens tegenaan loopt? Heb je nog een tip voor mij en andere mama’s om een mindere dag weer om te draaien naar een gezellige dag?

Deel je reactie onder de blog of op facebook!

Liefs Mathilde

Ik heb zeker ook gezellige momenten met mijn kids! Ben je nieuwsgierig en vind je het leuk op de hoogte te blijven daarvan? Volg dan mijn Instagramaccount Mathildel_S

 

Kerstwinkel 2017

Mathilde

Hi! Ik ben Mathilde, 33 jaar, trotse mama van Julie (5,5) en James (3). Ik werk parttime en daarnaast houd ik me bezig met het reilen en zeilen van alles wat er bij een kleuter- en peuterleven komt kijken. De dagen zitten vrij snel vol. Tijd over? Dan ben ik het liefste bezig met mijn (persoonlijke) mama-ervaringen + kidsproof hotspots te delen via coffeeandkids.nl . Verder ben ik een held in de strijk ontwijken, probeer ik wekelijks een rondje hard te lopen en ben ik een cappuccinolover. Ik neem jullie in mijn blogs mee met mijn ervaringen als mama, herinneringen, trotse momenten, inspiratie. Lees ze, liefs! Ps, je kunt ons dagelijks volgen op Instagram.

10 Reacties op “
Mama zijn is niet altijd leuk

 1. Hi Frank,

  Wat leuk een papa die reageert! Ja af en toe zitten dit soort dagen ertussen….thanks voor je compliment en ik hoop dat deze dagen jullie nog even bespaart bljjven ?

 2. Dat was een heftige dag. Onze zoon is nu 4 maanden en dit hebben we daarom nog niet meegemaakt, maar vind dat jenhet geweldognhebt geschreven. Het kan ook niet altijd perfect gaan.

 3. Ach, iedereen heeft wel eens zo van die rotdagen, toch? En degenen die beweren van niet of op sociale media doen alsof alles zo geweldig perfect is, liegen. Punt. 😉
  En er is helemaaaaaal niks mis mee om toe te geven dat je er een kutdag hebt opzitten. Het geeft jezelf nog des te meer rust, die toegeving 😉

 4. Ooo Mathilde, heerlijk dit!! Zo eerlijk zo even niet zo perfect. Weer prachtig verwoord.
  Lieve groet, Inge

  • Lief Inge, thanks!

   Gewoon eerlijk blijven en extra genieten van de dagen die wel soepel verlopen. Let it go 😉
   Liefs!

 5. Super leuk geschreven en zeer herkenbaar.gelukkig heb ik vrienden waar we af en toe ook heerlijk eerlijk tegen elkaar vertellen over alles wat even niet zo leuk is met kleine kinderen. Lucht op en zorgt vaak voor een lach!
  Zin in je volgende blog.

  Groetjes bregje huijbregts

  • Hi Bregje,
   Dank je. Fijn. Ik gelukkig ook wel, maar soms zitten er van die dag3n tussen….hihi. thanks voor je berichtje

 6. Hi Mandy,

  Thanks voor je reactie en idd! Misschien toch maar gewoon voor die kop koffie buiten de deur gaan… doorbreken die dag ;). Ach, meestal zijn ze lief en hebben we het leuk, maar soms…en daar mag ik dan graag ook wel eens eerlijk over zijn.
  Liefs!

 7. Jaaaahahahaha!! Zo zien mijn dagen ook uit. Als na 12 uur niemand meer kan lachen, roep ik “kom! We gaan op visite bij *naam*!” En zo komen we allemaal even uit die cirkel. Koffie helpt niet, helaas. Wijn ga ik volgende week proberen ??

  En dan met je chagrijnige bulles op facebook lezen dat die heks met dat eeeeeenige schattige kindje zo’n geweldige leuke ochtend heeft gehad. ?
  Super blog, die hadden we even nodig!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!