Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mama in het buitenland: Nieuw-Zeeland


16 maart 2015


V

Vandaag Milou, een Nederlandse mama in Nieuw-Zeeland, aan het woord. Ik kwam Milou tegen op instagram waar we elkaar al een tijdje volgen. Erg leuk om al die foto’s te zien over haar (hun) leven in Nieuw-Zeeland. Ook heeft ze een überschattig dochtertje: Ivy-Mae. Ik heb haar gevraagd hoe ze in Nieuw-Zeeland terecht zijn gekomen en hoe het leven daar nu bevalt. Ook vertelt ze ons haar ambities die ze ook vanuit daar kan ontwikkelen en uitvoeren. Lezen jullie mee?

mama-buitenland-gezien-leven-mama-max

Ik ben Milou, 24 jaar, mama van Ivy-Mae (20 maanden) en echtgenote van Roly. In Nederland was ik werkzaam als Office Manager. In Nieuw-Zeeland ben ik sinds kort mijn eigen kledingmerk begonnen ‘IVYDUTCH’. Naast shoppen voor mijn kleine fashionista, zelf kleding maken en reizen ben ik het allerliefste op pad met mijn gezin of kijken we gezellig samen een filmpje op de bank.

Wanneer, Waar & Waarom?
Roly is professioneel voetballer. Hij heeft jaren bij Ajax gespeeld en werd uiteindelijk verkocht aan Roda JC. Na de degradatie van deze club wilde Roly graag een nieuw avontuur aangaan in het buitenland en zijn wij in Augustus 2014 met drie koffers vertrokken naar Nieuw-Zeeland waar hij momenteel voor Wellington Phoenix in de Australische A-League speelt. We zijn al vroeg begonnen met de tweetalige opvoeding, ergens wisten we dat we in het buitenland terecht zouden komen maar we hadden nooit gedacht dat we aan de andere kant van de wereld zouden gaan wonen. Het was dus even twee keer slikken (ook voor onze vrienden en familie) maar tegen zo’n mooi avontuur zeggen wij geen nee.

mama-buitenland

Onze start in Nieuw-Zeeland
De reis naar Wellington toe was vermoeiend maar Ivy-Mae heeft zich ontzettend goed gedragen. Toen wij hier eenmaal aankwamen had ik het gevoel alsof we tientallen jaren terug waren gegaan in de tijd. Vreemde mensen maken een praatje met je, ze vragen hoe het met je gaat en of je een fijne dag hebt? Ik kreeg vroeger al argwaan wanneer iemand mij vroeg hoe laat het was!
Roly’s voetbalclub is een hele hechte groep. We werden gelijk in de Phoenix familie opgenomen en ook Ivy-Mae had er binnen no-time een hele vriendenclub bij.
De eerste drie maanden hebben wij in het penthouse van een hotel gewoond -wat een luxe- maar na een paar weken waren we het echt wel beu. Je mist je eigen plekje en je privacy. Na zo’n 20 bezichtigingen (!) vond ik een prachtig nieuwbouwhuis in Lyall Bay met een strandje voor de deur en uitzicht over Lyall Bay Beach en de landingsbaan van Wellington Airport. Hier begon ons leven in Wellington pas ECHT.

Over Wellington
Wellington staat bekend als ‘Windy Wellington’ en dat is niet voor niets want ze hebben deze stad bekroond als ‘Windiest City in the World’. Al mijn leuke hoedjes laat ik dus 9 van de 10 keer in de kast liggen. Ook haren los is vaak een no-go! Mijn eerste rondje door de lokale supermarkt was behoorlijk shocking. Twee stukjes kipfilet is bijvoorbeeld 15 NZD, dat is bijna 10 euro. Niet alleen de prijzen in de supermarkt zijn ontzettend hoog, wat je in Nederland per maand voor je huis aan huur betaalt, betaal je hier per week.
Ook shoppen voor kids is hier erg lastig (dit is de voornaamste reden waarom ik zelf kleding ben gaan maken). Over het algemeen geven ze hier ook vrij weinig om uiterlijk en kleding. Als ik met mijn vriendinnen en de kinderen snel in sweatpants naar de speeltuin ga dan noemen wij dat ‘Welly-Style’. Ik dronk nooit koffie totdat ik verhuisde naar Wellington. Puur en alleen omdat je hier op iedere hoek een koffietentje hebt met een overload aan verse lekkernijen, keuze uit tientallen verschillende soorten koffie en allemaal gezellige mensen. Ook aan de kindjes wordt gedacht met de zogeheten ‘fluffy’, een mini koffiekopje gevuld met melkschuim. Koffie drinken net als mama! Wellington is een walhalla voor kids, er zijn bijna net zoveel speeltuinen als koffietentjes. Mijn dochter van 20 maanden heeft de volste agenda van ons gezin. Haar favoriete speelgroepje is ‘Rock n Rhyme’ in de bibliotheek, een groep van ca. 20 baby’s/peuters die samen liedjes zingen, dansen, muziek maken en een boekje lezen. Los van alle things to do is Nieuw-Zeeland gewoon een prachtig land en ik geniet iedere dag in dit paradijs! Oeps en dan nog een kleine #confession : ik heb hier nog nooit gezwommen! Ondanks de prachtige azuurblauwe kleur is het water hier gewoon ijskoud. De lokale bevolking denkt daar anders over, zodra de zon schijnt springen ze het water in.

mamabuitenland

Terug naar Nederland?
Wij zijn nu niet van plan om voorgoed terug te gaan naar Nederland. Roly wil voorlopig niet meer in de Nederlandse competitie spelen en het leven buiten Nederland bevalt ons eigenlijk heel goed. Natuurlijk missen wij onze vrienden en familie heel erg. Ik FaceTime wekelijks met mijn vriendinnen en we spreken elkaar bijna iedere dag op WhatsApp. Op die manier blijven we ondanks de afstand toch heel erg close. Mijn moeder, zus en zwager zijn tijdens de feestdagen bij ons op bezoek geweest, dat gaf me weer genoeg power om er weer een paar maanden tegenaan te kunnen. Dat we voorlopig niet terug naar Nederland gaan wil niet zeggen dat we in Nieuw-Zeeland blijven, aan het einde van het seizoen (mei) bekijken we opnieuw waar de voetbal ons dit keer zal brengen!

Bedankt Milou, voor je indrukwekkende verhaal. Ik vind het heel leuk je te volgen en hoop dat al jullie dromen mogen uitkomen in het verre Nieuw-Zeeland. We blijven zeker contact houden en over een tijdje zal Milou ons weer een update geven, ook over de vorderingen van IVYDUTCH.

 

Wil je Milou volgen dan kan dat via instagram op ivydutch

Liefs,
handtekening_blogs

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

5 Reacties op “
Mama in het buitenland: Nieuw-Zeeland

  1. Pingback: UPDATE MILOU! MAMA & VOETBALVROUW IN HET BUITENLAND - MAMA to the max, de lifestyle community voor mama's (to be)!

  2. Wat ontzettend leuk om te lezen, volgens mij heb ik vroeger met Milou in de klas gezeten op het Buys in Goes. Leuk om te zien hoe het nu gaat!

  3. Interessant verhaal. Ik had al eens gehoord dat Nieuw Zeeland duur was, maar zij bevestigd het wel. Wel gaaf als je het lef hebt om je droom te volgen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!