Makkelijke en snelle zoete aardappelsoep

<

Makkelijke en snelle zoete aardappelsoep
Voor het recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 500 gram zoete aardappel
- 1 ui
- 1 knoflook
- 300 ml groentebouillon
- 250 ml kokosmelk
- Griekse yoghurt
- kant en klare salade spekjes
Je maakt de zoete aardappelsoep als volgt:
- schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes
- fruit het gesnipperde uitje en de knoflook
- doe de zoete aardappels bij de ui en knoflook en giet hier de bouillon bij.
- laat 15 minuten koken of totdat de zoete aardappel lekker zacht is.
- gebruik een staafmixer om er een gladde soep van te maken.
- voeg nu de kokosmelk toe en laat nog even doorwarmen
- verdeel de soep over 4 kommen, per kom een eetlepel Griekse yoghurt en wat spekjes.
TIP: Voor een vegetarische variant kun je de spekjes eventueel vervangen door geroosterde pijnboompitjes.
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Met de herfst is ook weer de tijd voor soepen aangebroken. Dan bedoel ik ook echt de lekker dikke herfstachtige soepen. De echte comfort soep die je eet na een heerlijke herfstwandeling.
Deze heerlijke zoete aardappelsoep is super makkelijk om te maken en kan binnen een half uurtje op tafel staan.Doordat de soep lekker zoet is, is hij ook zeer geschikt voor kinderen. Zo krijgen ze toch weer wat vitamines naar binnen. De spekjes maken het een perfecte zoet met zout combinatie en geven een heerlijke bite aan de soep.

Stay connected