Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mag je je kind iets lekkers meegeven in de broodtrommel?


2 september 2017


tussendoortjes gezond pannekoeken kleuter kind opvoeding voeding MAMA to the max
A

Als je kind naar school gaat, wil je hem graag wat lekkers meegeven. Maar wat mag wel en wat niet? Hoe zorg je ervoor dat de broodtrommel van je zoon of dochter alleen dingen bevat die mogen van school of van de juf?

Houd rekening met het voedingsbeleid

Of je je kind iets lekkers mag meegeven, hangt vooral af van het voedingsbeleid van de school. Scholen mogen namelijk voorschriften opstellen voor wat jij in de broodtrommel van je kind stopt. Veel scholen hanteren tegenwoordig als regel dat kinderen alleen gezond eten en drinken mee mogen nemen. Dat betekent dat ongezond lekkers niet mee mag in de lunch box.

Wat mag niet?

Lekkers in de vorm van snoep, koek of chips mag op de meeste scholen niet meer. Ook frisdrank en zoete vruchtensapjes komen bij veel scholen de deur niet meer in, net als sportdrank en energydrink (als je dat al zou willen meegeven).

tussendoortjes gezond pannekoeken kleuter kind opvoeding voeding MAMA to the max

Waarom mag het niet?

Scholen worden tegenwoordig gestimuleerd om gezond eten te bevorderen om ervoor te zorgen dat alle kinderen een gezond eetpatroon aanleren (ook die kinderen die thuis de hele dag door chips en snoep krijgen). En dat is niet zo gek, want steeds meer kinderen hebben last van overgewicht. Mocht jijzelf graag van een paar pondjes af willen, dan zijn hier tips om gezond af te vallen en buikvet kwijt te raken.

Wat mag wel mee naar school?

Als het lekkers dat je mee wilt geven er gezond uitziet of geen ongezond imago heeft, dan mag het meestal wel. Zo doen de meeste scholen niet moeilijk over een krentenbol, ontbijtkoek, wit bolletje met chocopasta of een boterham met blauwe of roze hagelslag. Lekkers dat de meeste scholen ook toegestaan is worst, blokjes kaas of kaaspatatjes, babybel, eierkoek of rijstwafels (soms zelfs met een chocolade laagje). Ook een wrap mag je meestal wel meegeven, en soms zelfs een mini kerststol rond de kerst.

Toch zijn er ook juffen en meesters die pannenkoeken of een croissantje met ham en kaas verbieden. De laatste waarschijnlijk vanwege een slechte reputatie. Dat de juf of meester moeilijk doet over pannenkoeken of ander gezond lekkers, heeft vaak een andere reden.

tussendoortjes gezond pannekoeken kleuter kind opvoeding voeding MAMA to the max

Waarom mogen pannenkoeken soms niet?

Pannenkoekjes of muffins mogen soms niet mee naar school van de juf of meester. Vaak is dit niet omdat het ongezond is, maar omdat het niet leuk is voor andere kinderen. Terwijl jouw kind lekker zit te smullen van zijn muffin of pannenkoek, moeten zij het doen met een bruine boterham met kaas. Daar zit natuurlijk wat in, maar betekent het dat je je kind nooit wat lekkers mee mag geven? Natuurlijk niet! Er zijn namelijk genoeg gezonde lekkernijen die minder opvallen in de klas (zoals je hierboven al hebt kunnen lezen). En je kunt altijd nog met andere ouders afspreken dat jullie je kind allemáál tegelijk iets lekkers meegeven.

Ik hoop dat dit artikel je helderheid heeft gegeven over de vraag of je je kind iets lekker mee naar school mag geven. Ken jij nog meer lekkers dat mee naar school mag? Deel dit dan hieronder in de reacties!

 

Liefs,

Annemiek

Pampers

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!