Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Lilou’s favoriete speelgoed in het eerste jaar


9 maart 2018


VTech Koetje Boe bal eerste jaar cadeaus
<

Nederlandse kinderen hebben doorgaans te veel speelgoed. Een cadeautje uitzoeken voor je kleintje blijft moeilijk, maar voor een baby nóg moeilijker! Dat vind ik tenminste. Waar moet je op letten bij het speelgoed? En hoe zorg je ervoor dat je het juiste speelgoed kiest? Vandaag deel ik mijn favoriete speelgoed én de tips!

Lees ook: Twee maanden later: de eerste verjaardag van Lilou

Wat je moet weten voor de aanschaf van speelgoed

Een baby heeft al genoeg aan de eigen handjes en voetjes. Toch is spelen met of kijken naar een speeltje belangrijk. Daardoor ontwikkelt je kind zijn of haar motoriek. Bovendien prikkelt een speeltje de fantasie en nieuwsgierigheid. Spelen bevordert ook het zelfvertrouwen, want een kind ontdekt op een gegeven moment dat het zelf iets kan doen met het speelgoed dat bij hem in de buurt is.

Jullie weten inmiddels wel dat ik trotse ambassadrice ben van VTech. Het afgelopen jaar heb ik heel wat speelgoed mogen testen voor de meisjes. Vaak krijg ik vragen van jullie welk speelgoed ik fijn vind voor Lilou en waar ze zelf ook echt veel plezier aan beleeft. Daarom vandaag een update van ons favoriete speelgoed voor het eerste jaar.

Zintuigen

Waar je als eerst op moet letten zijn de zintuigen. Al in de eerste weken ontwikkelen de zintuigen van een baby zich razendsnel. Voelen, zien en horen is belangrijk. Is het geluid niet te hard of te zacht? Al vinden wij ouders geluid soms vervelend, voor baby’s is het heel erg prettig en vaak een punt van herkenning. Dit geldt ook voor lichtjes en functies. Zijn er voldoende activiteiten waar de baby aan kan voelen en is het licht niet te fel en aanwezig?

Gelukkig hoef je hier bij speelgoed van VTech niet over na te denken, want dat hebben de experts al voor je gedaan.

Lichamelijke ontwikkeling

Kruipen, lopen, maar ook de fijne motoriek – het is allemaal volop in ontwikkeling bij baby’s. De lichamelijke ontwikkeling verloopt bij alle kinderen in hun eigen tempo. Deze ontwikkeling kan je ondersteunen door hen al spelend te leren bewegen met educatief speelgoed. Dankzij het educatieve speelgoed van VTech kan je kind spelend leren. Met een speciaal team van experts en dankzij uitgebreid onderzoek maken zij speelgoed dat niet alleen leuk, maar ook leerzaam is. Zo is leren kinderspel!

Mijn top 7

Alfabet Lichtjeskever 9-36 maandenVTech alfabet lichtjeskever eerste jaar
Dit onwijs schattige kevertje bevordert de ontwikkeling van de motorische vaardigheden en prikkelt de zintuigen. De lieve liedjes en mooie veranderlijke vrolijke kleurtjes geven een mooie lichtshow weg! De volumeknop is regelbaar en je hoort 3 melodietjes en 6 gezongen liedjes.

Dromenland Projector roze 0-36 maandenVTech Dromenland Projector roze eerste jaar speelgoedVooral toen Lilou nog heel klein was vond ik dit heel prettig. Hij gaat automatisch aan als ze begon te huilen. Hele lieve en vriendelijke geluidjes liedjes werden afgespeeld en daar werd ze lekker rustig van. Ook kon ze minuten lang staren naar de mooie afbeeldingen uit de projector. Met de handige tijdklokschakelaar kan je deze onwijs schattige kleurrijke projectie instellen op 10, 20 of 30 minuten. Net wat je zelf prettig vindt! Ook hier is het volume regelbaar en wordt de projector automatisch uitgeschakeld. De projector is ook te verkrijgen in de kleur wit met blauw.

Baby Walker 6-36 maandenVTech Baby Walker eerste jaar cadeauHoewel ik ze allemaal even leuk vind, is de Baby Walker toch echt één van mijn favorieten! Het activiteitenpaneel is afneembaar en kan dus ook makkelijk voor de allerkleinsten bijvoorbeeld op de grond liggen. Lilou kletst en zingt gezellig met alle geluidjes mee en loopt heel trots achter haar loopwagentje. Ze leert zo ook een aantal kleuren, tellen, dieren en vormen. Erg leerzaam en super geschikt om stap voor stap te leren lopen! Wij hebben trouwens de roze variant.

Koetje Boe Bal 3-24 maandenVTech Koetje Boe bal eerste jaar cadeaus
Ook dit lieve koetje laat je kindje kennismaken met geluiden, cijfertjes, kleuren en nog veel meer! Dat is toch ook wel wat ik persoonlijk zo fijn vind aan VTech. Leerzaam en altijd vriendelijke geluidjes en melodietjes. De niet te felle lichtjes, het makkelijk aan- en uitzetten van het speelgoed (heel belangrijk) en de stevige, duurzame kwaliteit. Door de bewegingssensor komen er grappige geluidjes uit. Dit gebeurt wanneer je kindje de bal heen en weer schud. Er zitten tevens beweegbare deeltjes op om de ontwikkeling van de motorische vaardigheden te bevorderen.

Baby Spiegeltje Roze 6-24 maanden

VTech baby spiegeltje roze eerste jaar cadeau

Ontzettend schattig spiegeltje leert het kindje onder anderen geluiden, dieren en muziekjes. Met leuke melodietjes en knisperende accessoires kan je kindje heel wat zintuigen laten prikkelen. Ook hier was het spiegeltje een groot succes. Lilou herkende zichzelf naarmate ze ouder werd in de spiegel.

Baby’s Eerste Sleutelbos 3-24 maanden

VTech baby's eerste sleutelbos cadeau

Deze is ook zó gaaf he! De sleutelbos heeft naast geluidjes en vrolijke kleuren en melodietjes, ook een bijtring. Wanneer er doorkomende tandjes zijn, kan je kindje hier dus heel fijn op kauwen om te pijn te verlichten! Leuke kraaltjes, verschillende geluidjes, ideaal voor de ontwikkeling van je kindje.

Bel Beertje Roze 3-24 maanden

VTech Bel Beertje Roze baby's eerste jaar cadeau inspiratie

Wat een schatje is dit! En wat was ik hier ook dol op. Het Bel Beertje kan namelijk bevestigd worden aan de kinderwagen of maxi-cosi. Zo raak je het dus niet kwijt onderweg. Het beertje is ook in een ander vrolijk kleurtje te verkrijgen. De grote makkelijke toetsen zorgen ervoor dat je kindje cijfers en kleuren leert. Je kan het beertje verschuiven om zo “kiekeboe” te spelen. Echt super leuk!

Hout of plastic?

Ik heb eigenlijk geen voorkeur, alleen VTech verkoopt geen houten speelgoed. Ik vind het zelf prettig om daar een mooie balans tussen te vinden. Beide dragen bij aan een goede educatieve, zintuigelijke en lichamelijke ontwikkeling. Dit zijn onze favoriete houten speelgoed:

Loopauto Wheelybug Muis

favoriete speelgoed loopauto wheelybug muis mama to the max

Je hebt Lilou er ongetwijfeld wel eens mee zien sjezen door de kamer heen! Ze is er helemaal dol op. Ze kruipt er het liefst achteraan, maar je kan er natuurlijk ook op zitten en vooruit rollen. Door de handige beugel kan ze zich goed vasthouden. De loopauto is er ook in meer varianten zoals een koe of lieveheersbeestje.

BamBam Count me in telraam

bam bam count me in telraam mama to the max speelgoed favorieten

Houten rammelaar en bijtring

Houten bijtring? Ja dat kan! Dit leuke ontwerp vond ik bij The Little Market en is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, echt heel leuk! Het is gemaakt van onbehandeld beukenhout en de siliconen kralen zijn 100% veilig van BPA, PVC, Lood en Ftalaat.

BamBam houten ringtoren roze

Deze leuke en mooie toren houdt Lilou vast op de uitgelichte foto. We kennen vast allemaal wel de bekende ringtoren? Dat blijft toch een leuk onderzoekend spel! De toren is in verschillende zachte kleuren verkrijgbaar is echt een must have voor je kindje!

Ik weet hoe moeilijk het soms is om te kiezen, zeker voor een ander kindje als cadeautje. Hopelijk heb je wat aan mijn tips gehad! Kende jij deze items van VTech al? Welke is jouw favoriet?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met EllaOne.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

3 Reacties op “
Lilou’s favoriete speelgoed in het eerste jaar

  1. Pingback: Pagina niet gevonden ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  2. We hebben onze dochter toen ze 8 maanden was met kerst de babywalker gegeven. Na 2 weken liep ze al erachter en met 10 maanden kon ze los lopen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!