Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Lilou is vandaag 5 maanden


3 mei 2017


V

Vandaag is het weer de 3e…voor ons sinds december een speciale dag in de maand. Onze lieve dochter Lilou is geboren op 3 december afgelopen jaar en dat maakt dat ze vandaag alweer vijf maanden bij ons is. Wat kan ik me het leven zonder haar niet meer voorstellen. Ze is een geweldige energie in ons gezin en wat kunnen we iedere dag genieten van haar aanwezigheid. Ze maakt enorme sprongetjes,  die zich dagelijks voordoen, zowel fysiek als mentaal. Vandaag een update over haar groei.

Lees hier (nog eens) mijn bevallingsverhaal

babyborrel kraamborrel kraamvisite kraamtijd kraamfeest lilou baby newborn zwanger bevalling MAMA to the max

Haar karaktertje

Als ik haar moet omschrijven in 3 karaktertrekjes dan zou het zeker weten zijn: vrolijk, nieuwsgierig en lief. Ze zoekt de hele dag door oogcontact met iedereen. En zodra ze die heeft gevonden komt er onmiddellijk een glimlach op haar gezichtje. Ze vindt het geweldig wanneer je gekke bekken trekt of gek met haar doet. De schaterlachjes zijn meer regel dan uitzondering. Huilen doet ze niet zomaar. Alleen wanneer er echt iets is. Dat is wel fijn voor ons, want hierdoor weten we goed met haar om te gaan. Ze heeft eigenlijk nog nooit gehuild terwijl er niks was.

Nieuwsgierig is ze zeker weten. Platliggen vindt ze alleen leuk in de box wanneer ze veel speeltjes om zich heen heeft. Ik zie gewoon hoe ze wil ontdekken doordat ze alles probeert vast te pakken, zowel met haar handjes als met haar mondje. Maar platliggen in de kinderwagen was er al snel niet meer bij. Ons dametje werd steeds ontevredener als we haar in de reiswieg legden. We hebben dan ook maar afgelopen week besloten de reiswieg in te ruilen voor het zitje. Ze vindt het geweldig en kijkt heerlijk om haar heen.

lilou baby newborn 5 maanden bevalling ontwikkeling groei dreumes baby speenkoord swaddle aden en anaids baby's only MAMA to the max

En natuurlijk: lief. Wat heeft ze een zacht karaktertje. Ze huilt weinig, pakt ons in met haar mooie lach en het is een echte knuffeltante. Kusjes krijgen op haar wangetjes kan ze geen genoeg van krijgen. Verder is ze absoluut niet eenkennig en knuffelt ze met iedereen die dat ook maar wilt. Wat ik ook erg vertederend vindt is dat ze altijd op zoek is naar mijn hand. Die houdt ze het liefste heel stevig vast, waarmee ze wil zeggen: ik wil lekker bij jou blijven.

 

De ontwikkeling

Op het moment dat ik dit schrijf is het eigenlijk alweer oud nieuws. Zo snel gaat het met ons meisje. Ik zie iedere dag een grote groei bij haar. Is het niet mentaal dan is het wel fysiek. Die mentale sprongetjes maken het voor ons als ouders en ook voor Maxime als zusje natuurlijk steeds leuker. Ze kan steeds beter met ons communiceren, ze “snapt’ dingen meer en meer en ze zoekt de interactie met ons en andere mensen steeds vaker op.

Het grootste sprongetje van de afgelopen weken was toch wel dat ze nu echt geïnteresseerd is in speeltjes. Hierdoor vindt ze het leuk om in de box te liggen of op de speelmat. Ze kan zichzelf enorm vermaken met een knuffel of een knisperboekje. Buiten de felle kleuren ziet ze nu ook de zachtere kleuren duidelijker en hierdoor toont ze nu ook interesse in de roze en witte speeltjes die we voor haar kochten en kregen.

Ook moet ik erg lachen hoe stevig ze haar flesje zelf wilt vasthouden. Nog even en ik hoef haar niet meer te helpen;)

 

Het zal ook niet lang meer duren voordat ze zelfstandig kan zitten. Het lukt haar nu al met een beetje ondersteuning van ons. Dat is pas echt een grote mijlpaal!

Gegroeid!

Fysiek is ons meisje ook goed gegroeid. Ze drinkt goed haar flessen leeg en dat is ook aan haar te zien. Ze heeft de 7 kilo gepasseerd en ze is 66 centimeter lang. Een gemiddelde lengte en gewicht. Ze ging in razend tempo van kledingmaatje 56 naar 68. Ik geloof dat we maat 62 zo goed als overgeslagen hebben. Leuk is wel dat de bokspakjes die ze de eerste maanden aan had nu verruild kunnen worden voor echte kledingsetjes. Ze wordt net als haar grote zus een echt dametje.

De eerste hapjes zijn nog niet zo’n succes. We proberen het al vier weken lang maar ons meisje heeft er duidelijk nog geen behoefte aan. Ik heb al veel verschillende fruithapjes en groentehapjes geprobeerd. Zelfgemaakt of uit een potje, allebei vindt ze het niet lekker en spuugt ze het gelijk uit. Iemand nog tips? #ZEERWELKOM

Onze gastouder zegt dat het tot 6 maanden helemaal niet uitmaakt en iedere baby er op zijn eigen tempo aan begint. We wachten dus maar geduldig af.

 

Vandaag gaan we een paar daagjes naar zee. Voor haar de eerste keer! Het is zelfs haar eerste vakantie. Spannendddd! Ik wil er nog even niet aan denken dat ze over precies een maand al een half jaar oud is. Please, stop de tijd, het gaat veel te snel en zou liever alles in slow motion meemaken. Herkenbaar voor jullie? 

 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

11 Reacties op “
Lilou is vandaag 5 maanden

 1. Pingback: WEEKLY SNAPS #19: Lilou 5 maanden en naar de Belgsiche kust ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

 2. Bij ons meisje van bijna 7 maanden nu, wilde het eten ook niet echt. Toen een week gestopt met vaste voeding/ potjes. Het schijnt dat de hersentjes als t ware resetten, en de eventuele negatieve associatie met dezw voeding is verdwenen. Daarna weer proberen. Hier hielp het!!! Al was haar broer op die leeftijd een makkelijkere eter

 3. Hoi Marjon, zoals hierboven ook al staat: 4 maanden is erg vroeg om te beginnen met hapjes. De rapley-methode kan ik ook zeker aanraden! Veel natuurlijker ook en interessanter voor de baby dan gepureerde hapjes.

 4. Je omschrijft je meisje als nieuwsgierig. Ze wil van alles vastpakken en bekijken. Je zou, nu ze vijf maanden oud is, bijvoorbeeld eens een stronkje gekookte broccoli kunnen aanbieden. Op die manier kan ze zelf ze structuur voelen en verkennen en, hopelijk, ook proeven.
  Het hoeft niet direct volledig volgens de Rapley-methode, maar soms kan het helpen. Succes!

 5. Hoi Marjon, ons mannetje is van 23 december en ik herken ook veel van wat je schrijft. Maat 62 bijna overgeslagen, hihi, dat is hier ook het geval, ze groeien echt als kool!
  Voor de groentehapjes misschien nog een tip: geef vier dagen achter elkaar hetzelfde (dus 4 dagen bloemkool, dan 4 dagen wortel enz.). Dan kunnen ze wat rustiger wennen aan de smaak. Succes! En zoals je zegt: het komt vanzelf wel goed.

 6. Hoi Marjon,

  Ik volg je al een tijdje en ik vind je een geweldige moeder met je 2 lieve dochters, leuk dat je in Maastricht woont, woon zelf ook in Limburg 🙂 Ik ben sinds 16 november 2016 moeder van een zoon James en ik herken precies de fase waar Lilou in zit.. zo leuk hè! maar wat je zegt: het gaat veel te snel!
  Gelukkig mag ik elke dag van James genieten aangezien ik nog herstellende ben van een heftige tijd die ik heb gehad rondom de keizersnede en daarna.
  James eet wel al hapjes, geen zorgen dat komt vanzelf wel bij Lilou 😉
  Brabbelt ze ook al een beetje? James vooral als hij in de box ligt dan kletst en schreeuwt hij wat bij elkaar!

  Liefs Jill

 7. Hoi Marjon, ik volg je nu al een tijdje en vind je een geweldige moeder met je 2 dochters. Zelf ben ik sinds 16 november ook moeder van een zoontje James. Ik heb een hevige tijd rondom de keizersnede gehad en daarna waar ik helaas nog steeds van herstel.
  Super leuk om te lezen dit, want James is bijna een half jaar en gaat precies dezelfde fase door als Lilou 😉 geweldig! James is wel al helemaal fan van de hapjes, maar geen zorgen.. dat komt vanzelf wel zeggen ze. Brabbelt Lilou ook al veel ? Liefs

 8. Wat leuk om te lezen allemaal. Onze kleine is van 5 december.

  Over de hapjes.. Op het consultatiebureau hadden ze mij ook geadviseerd om met 4 maanden alvast te beginnen om te ‘oefenen’. Nu heb ik zelf wat gespeurd op internet en een voedingsdeskundige gesproken en daaruit blijkt dat de darmpjes nog helemaal niet rijp zijn om al vast voedsel te verteren.
  Daarom begin ik pas met 6 maanden met vaste voeding.

  Ik zou mij dan nog geen zorgen maken over dat ze nog niks wilt eten!

  Liefs Liesbeth

 9. He Marjon
  Zo leuk om te lezen, mijn dochtertje is van 2 dec!
  Allemaal zo herkenbaar….
  Heb je met eten al worteltjes gestoomd en gepureerd? Dat is hier een succes!
  Eerste keren met een flesje water erbij, zodat ze tussendoor het doorslikte..

  Het is en blijft proberen lukt ons niet iedere dag en de ene groenten bevalt beter dan de andere…

  Succes en geniet!! Het gaat veel te snel ❤️

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!