Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Baby update: Lilou is al 3 maanden


10 maart 2017


lilou 3 maanden newborn baby geboorte bevalling ontwikkeling karakter slapen flesvoeding borstvoeding MAMA to the max
I

Ik schrok me een hoedje toen het 3 maart werd….ik had me helemaal niet gerealiseerd dat Lilou die dag alweer drie maanden oud was. Alhoewel we ons niet meer kunnen voorstellen hoe het was zonder haar, heb ik niet het idee dat ze al drie maanden/dertien weken in ons midden is. Jeetje, wat vliegt de tijd en wat groeit ze hard! Als ik nu foto’s terugkijk van de eerste weken dan zie ik een reusachtig verschil. Vandaag een blogje over haar ontwikkeling en hoe we haar het beste kunnen omschrijven.

lilou 3 maanden newborn baby geboorte bevalling ontwikkeling karakter slapen flesvoeding borstvoeding MAMA to the max

Bron: lifesmoments.nl

ONTWIKKELING

Nu Lilou drie maanden oud is zien we haar bijna dagelijks met stapjes vooruitgaan. Ze wordt alerter en nieuwsgieriger. Ik zie dat ze de wereld wil verkennen. Ze draait haar hoofdje naar de pratende mensen en als ze het even niet goed kan zien dan laat ze dat weten ook. Verder gebruikt ze haar mondje en haar handjes al heel goed om dingen te ontdekken. Ik geef haar wel eens een bijtringetje of een klein knuffeltje en dat pakt ze dan stevig vast om er vervolgens aan te sabbelen.

Het leukste tot nu toe zijn de geluidjes die ze maakt. Vorige maand vond ik de geluidloze glimlach nog helemaal geweldig, maar nu er ook daadwerkelijk geluid uitkomt kan ik soms wel een half uur aan een stuk (totdat zij moe wordt) met d’r bezig zijn. Ik merk dat ze probeert om me na te doen. Inmiddels weet ik dat ze het geweldig vindt als ik gekke bekken trek of heel grappig tegen d’r praat. Als ik op d’r neusje duw en zeg “toet-toet” dan komt er soms al een heel bescheiden schaterlachje. Veder is ze al erg goed in het  “ah”, “eh”, “oh” en “uh”. Doordat ze nu ook geluidjes kan maken merken we dat ze niet meer gelijk huilt als ze iets wil. Ze kan zich nu op andere manieren uitdrukken en dat is fijn, zowel voor haarzelf als voor ons.

Sinds twee weken merken we dat ze onze gezichten ook echt herkent. Als ik oogcontact met haar maak dan begint ze enorm te lachen. Dat doet ze ook heel goed bij Maxime. Ze is constant op zoek naar haar grote zus. Ze hoort Maxime praten en ik zie Lilou dan draaien met d’r hoofdje omdat ze haar aan het zoeken is.

Verder kan ze ook al goed voorwerpen bekijken. Ze kan heel aandachtig naar iets kijken. Ik vroeg me af of ze voorwerpen dan ook al scherp ziet en het blijkt van wel. Babytjes van ruim drie maanden kunnen bijna net zo goed zien als een volwassene. 

 

VAN BORST- NAAR FLESVOEDING

Na zes weken ben ik gestopt met volledige borstvoeding. Ik heb daarna nog twee weken de nachtvoedingen en de eerste ochtendvoeding aan de borst gegeven en overdag overgegaan op flesvoeding. Voor mij een ideale manier. Ik heb toch zes weken de mooie ervaring gehad van borstvoeding en langzamerhand konden we allebei wennen aan het overgaan op flesvoeding. Waarom ik ben geswitcht vertel ik later in een andere blog nog een keer. Het is in ieder geval zo dat ik me er op een gegeven moment beter (en fitter) bij voelde.

SLAAPJES

 Sinds Lilou volledige flesvoeding krijgt, dus vanaf acht weken, slaapt ze steeds langere periodes. We hebben op dit moment al nachten waarin ze acht uren aan een stuk slaapt. Heerlijk is dat zeg, wat een luxe. Ze heeft alleen nog niet helemaal het juiste dag- en nachtritme. Ze slaapt nu van 18.30 tot (als we geluk hebben) 02.30 uur. Ze drinkt dan een hele fles leeg, maar gelukkig valt ze iedere nacht weer op het laatste weer in slaap. We hoeven haar dan maar terug te leggen en dan slaapt ze ongeveer vier uurtjes, want rond 06.30 uur meldt ze zich iedere ochtend wel weer.

lilou 3 maanden newborn baby geboorte bevalling ontwikkeling karakter slapen flesvoeding borstvoeding MAMA to the max

bron:lifesmoments.nl

KARAKTER

“Zo een lief meisje als Maxime gaan jullie nooit meer krijgen”. Ik hoor het een aantal mensen nog zo tegen me zeggen. Ik was er ook best wel bang voor dat we het te goed gewend waren met Maxime. Maxime was inderdaad een hele makkelijke baby en peuter. Ik kan me dan ook niks voorstellen bij een baby’tje dat veel huilt of vaker kwaaltjes heeft. En gelukkig kan ik me dat nu nog steeds niet voorstellen. Iedereen had het echt fout hoor! Als ik Lilou nu omschrijf bij familie en vrienden dan zeg ik als eerste: “ze lijkt qua baby enorm op Maxime.” Ze is net zo’n engeltje. Ik vind het soms eng hoe ik in haar gedrag en hele wezen zoveel gelijkenissen ervaar als met Maxime. Ze lijken wel een kopie van elkaar. Ook Lilou is een enorm tevreden meisje. Al vanaf de eerste dag voelde ik dat ze een sterk meisje is. Ze is vrij rustig, behalve als ze honger heeft, dan is ze niet stil te krijgen en laat ze heel sterk weten wat ze wil. Dat vind ik eigenlijk alleen maar goed. Ik ben erg benieuwd naar de komende maanden en jaren. Zal ze nog meer karaktertrekken krijgen die Maxime ook heeft of ga ik grote verschillen zien? Ik ben zo nieuwsgierig!!

 

lilou 3 maanden newborn baby geboorte bevalling ontwikkeling karakter slapen flesvoeding borstvoeding MAMA to the max

Bron: lifesmoments.nl

NAAR DE GASTOUDER

Vanaf mijn spoedoperatie is Lilou eigenlijk naar de gastouder gegaan. We hadden die dag geen keuze en vertrouwde de gastouder van Maxime als enige om op Lilou te passen. Dat was zo goed gegaan dat we haar ook de dag erna brachten zodat ik bij kon komen van de operatie. Ik had het grote drama van “de eerste keer naar de gastouder” in een klap gehad en dat beviel me wel dat we meteen hebben doorgepakt. Vanaf dat moment gaat ze drie dagen per week naar de gastouder en dat heeft haar en ons al veel positieve dingen gebracht. Ook hier vertel ik later nog wat meer over!

 

KOOSNAAMPJES

Ik vind het wel leuk nog even de koosnaampjes te benoemen die we al hebben voor ons meiske. Helemaal vanzelf noemen we haar bijna nooit Lilou. Negen van de 10 keer is het toch wel “Lilouke”. Dat klinkt net iets schattiger, omdat ze nog zo klein is. In het Nederlands vind ik Liloutje niet zo leuk, maar Lilouke is echt Maastrichts en het maakt haar naam zo warm. Ook betrap ik me er wel eens op als ik tegen haar direct praat dat ik haar Louke noem. Ook die vind ik enorm schattig en daarbij ook goed bij haar passen. Verder noemen we haar “grummelke” “leeveke” en “sjatteke”, alledrie echt Maastrichtse benamingen.

 

Volgende week schrijf ik ook nog een blogje over hoe het met mij en ons gezin gaat na drie maanden. Mijn hormonen beginnen zich langzaam weer wat te gedragen haha en we hebben weer een ritme in onze dagelijkse strictuur gekregen.

Fijn weekend allemaal!

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

6 Reacties op “
Baby update: Lilou is al 3 maanden

 1. Wat leuk om te lezen, en die momenten die je beschrijft zijn zo herkenbaar! Mijn zoon is nu bijna 6 maanden en ik heb ook heel erg het idee dat hij vanaf 3 maanden echte stappen ging maken.

  Geniet van je mooie meisje!
  X Danielle

 2. Jeetje 3 maanden alweer. Dat gaat zeker heel erg snel! Wat goed en knap dat ze al naar de gastouder gaat. Alvast Fijn weekend gewenst!

 3. Leuke update over jullie meisje. Een puntje van opbouwende kritiek: lees even goed na op fouten (in de spelling)
  ☺ Het staat erg slordig, zeker omdat je geen ‘amateur’ bent

  Nogmaals, ik bedoel het niet naar, puur als tip van een lezer.

  Groetjes!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!