Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Lilou 2 jaar


2 december 2018


lilou van 1 naar 2 jaar-2
<

Hey kleine peuter!
Daar ben je dan. Mama moet even slikken hoor… geen baby meer, geen dreumes maar een echte peuter. Niet dat we dat nog niet door hadden…. je gedrag matcht al een aantal weken met de symptomen die ik lees bij het woord peuter. Je bent ondeugend, wil alles zelf doen, hebt een eigen willetje en wilt ook niet meer behandelt worden als een baby.

Afgelopen jaar groeide je zowel fysiek als mentaal enorm. Je kon een jaar geleden nog niet lopen, maar tijdens onze reis in mei naar Zuid-Frankrijk verraste je ons ineens toen we pauzeerden. Je stond op en voordat we het goed doorhadden liep je op mama af. Niet alleen wij waren heel trots op je, ook jij kon je lol niet op. Je lachte volop en sindsdien is het hek van de dam. Lopen is voor baby’s, jij rent liever waar dat kan.

lilou 2 jaar terugblik

Ook laat je ons meer dan vaak zien dat je echt wel wat intelligentie hebt meegekregen. Als we je knuffeltje (Fantje) kwijt zijn en overal aan het zoeken zijn, loop jij er gewoon op af en weet je precies waar hij ligt. En ook al kun je nog geen zinnen praten, toch weet je ons heel goed duidelijk te maken wat je wil.
Over praten gesproken… niemand die je verstaat, behalve mama… dat gebrabbel van soms wel 3 of 4 woordjes achter elkaar kan mama op de een of andere manier heel goed verstaan.

We denken er sterk aan de kinderwagen weg te gaan doen. Je wilt er absoluut niet meer in zitten want lopen is nou eenmaal veel leuker. Iets wat we totaal niet herkennen van je grote zus. Die heeft tot 3,5 jaar haar kinderwagen gezien als haar chill plekje en liet zich heerlijk overal naartoe rijden. Echt even wennen dus voor ons dat we niet meer met je de stad in kunnen lopen en mama niet meer wat winkels af kan struinen, terwijl jij rustig in de wagen zit en alles om je heen bekijkt.

babybedje weg doen peuter 2 jaar

Ook het babybedje is op dit moment een punt van afweging. Waar Maxime tot 3 jaar heerlijk heeft geslapen in haar bedje ben jij helemaal klaar met dat opgesloten gedoe. We hebben het nu een paar keer getest en je in ‘s middags in het bed van Maxime laten slapen. Dat ging wonderbaarlijk goed en lag je heerlijk te slapen. Maar zodra we je weer in je eigen bedje leggen, ben je het er totaal niet mee eens. We denken er dan ook stevig over na om je na de drukke decembermaand maar heel snel een nieuw (open) bed te gaan kopen.

Al met al kunnen we in alle opzichten geen genoeg van je krijgen. Je hebt ons gezin compleet gemaakt. Voor Maxime ben je een grote pop waar ze alles mee kan doen en raar genoeg laat je ook nog alles toe. Waar je normaal bij papa en mama erg op je strepen staat, kan Maxime niks kwaad doen. Als we je moeten beschrijven in een paar woorden dan zouden dat de volgende zijn: ondeugend, sociaal, wilskrachtig, knuffelkontje, verstandig en spontaan. We zijn zo trots op jou en zien iedere dag opnieuw hoeveel liefde en gezelligheid jij brengt in onze familie.

We wensen jou een geweldig nieuw levensjaar toe waarin je mag uitgroeien tot een heerlijke peuter met alle facetten die daarbij horen.

Van harte gefeliciteerd lief mensje!

Herinneren jullie je de geboortevideo van Lilou nog? Kan niet geloven dat dit alweer twee jaar geleden is. Het blijft zo bijzonder! 

handtekening marjon goede nieuwe huisstijl mamatothemax

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

6 Reacties op “
Lilou 2 jaar

  1. Gefeliciteerd Lilou! In plaats van de kinderwagen kun je ook een buggy nemen. Daar heeft ze veel meer bewegingsvrijheid in, hij neemt veel minder ruimte in en dan kan ze toch even gaan zitten als ze moe wordt.

  2. Mooi gezinnetje, van Harte Gefeliciteerd met de 2 verjaardag van Lilou. Wat gaat dat snel en wat is het een mooi meisje, net zoals haar grote zus Maxime. Maak er een mooi Feest van. Groetjes Marjon Thehu.

  3. Lieve Marjon. Heel hartelijk gefeliciteerd met Lilou. Alweer 2 jaar. Wat vliegt de tijd. Onze zoon wordt volgend jaar alweer 30 jaar en het lijkt nog gisteren dat hij 2 werd. Zo’n leuke leeftijd. Ik zag gisteren de foto’s op je Insta. Wat een feest. Wat zullen jullie allemaal hebben genoten. Ik geniet iedere keer weer van je vlogs en blogs. Vooral die van Disney waren helemaal geweldig. Leuk om die gezichtjes van de meisjes te zien en van jullie. Je bent dan toch weer even kind. Ik hoop je ooit nog eens te ontmoeten. Wie weet wat de toekomst zal brengen. Fijne dag. X

  4. Lieve Lilou, een super gelukkige verjaardag kleine meid. Super fijn om jou te zien opgroeien! En wat gezegend ben je elke dag met zo een lieve mama en een knus gezinnetje!

    Ps: waar is haar mooie verjaardagskroon van?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!