Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De leukste tips om thuis met de kids te doen


20 maart 2020


<

Op dit moment leven we even in een wereld die we niet hadden kunnen voorzien. Het Corona virus heeft Nederland bereikt en de scholen zijn gesloten. Ouders zonder virale beroepen zijn genoodzaakt thuis te blijven en/of te werken in het bijzijn van hun kinderen. Mijn respect voor alle hardwerkende mensen is onbeschrijfbaar! Het is nog een beetje gek om te beseffen, maar het is de huidige situatie en daar moeten we mee dealen. De scholen passen zich aan met (online) lesmateriaal, vele websites bieden verschillende soorten lesstof aan en ik ga jullie vandaag alles vertellen over de leukste doe-het-thuis tips! Maar ik vraag ook aan jullie mee te denken: wat ontbreekt er aan mijn lijstje?

Lees ook:
Zo verzorg je een perfecte picknick in eigen tuin

1. Trampoline

De trampoline stond gepland voor Maximes verjaardag op 31 maart. Maar, door de huidige situatie hebben we besloten haar feestje uit te stellen. Daarom vonden JP en ik het  een perfect moment om haar verjaardagscadeau te vervroegen! Ik zie het al helemaal voor mij, want Maxime en Lilou zijn echt buitenkindjes. Straks heerlijk springen! We krijgen overigens een ronde trampoline van Bergtoys met een diameter van 270 cm, inclusief trappetje en veiligheidsnet.

2. Tuinieren: laat de lente komen

Ik heb dus heel veel leuke bloemetjes gekocht en we hebben ze ook al geplant! Erg leuk om samen met de kids te doen, lekker buiten bezig zijn en de tuin mooier maken. Bloemen brengen zoveel vreugde. Heerlijk! Laat de lente maar komen.

3. De keuken in

Natuurlijk ga ik ook lekker bezig met de oliën, maar wist je dat je de oliën ook kunt gebruiken tijdens het bakken/koken/marineren? Ik heb namelijk een heerlijk recept gevonden om koekjes te maken met essentiële oliën en ik kies voor de smaak Orange. Onlangs proefde ik bij iemand anders al chocolaatjes met Peppermint, zo lekker. JP kookt ook regelmatig met de oliën zoals Rosemary (rozemarijn) en Basil (basilicum). Makkelijk en lekker.

4. Squla

thuis werken kinderen thuis squla ervaringen

Sinds Maxime bekend is met Squla wil ze niets liever dan elke dag even “spelen”. In feite is ze gewoon keihard aan het leren met super leuke schoolopdrachten. Ik ben alleen maar blij dat ze op spelenderwijs zoveel haar best doet en plezier heeft zonder dat het enige druk geeft. Zeker om een beetje mee te komende met de weken die gemist worden, is het fijn om Squla aan te schaffen. Het is niet alleen ontzettend leerzaam, maar echt heel erg leuk. Ik schreef eerder deze week al een blog over hoe wij Squla gebruiken.

5. Magische bureau van VTech

Eindeloos speelplezier met het Magische bureau van VTech. Binnen of buiten, dat maakt in principe niets uit. Het magische bureau is een leertafel, tekentafel en krijtbord in één. Het bureau bevat een interactief LED-scherm met super veel activiteiten om te ontdekken. Dit is de blauw/groene variant. Hij is er ook nog in het roze.

6. Picknicken in de tuin

voorjaarsvakantie, Pasen, barbecuen, kleertjes.com, verse bloemen, Etherische oliën, gewicht, buiten spelen, voorjaar, lente, Maastricht, mama, MAMA to the max, mamablog, meisjesmama, loft88, lunchen, reizen, riviera maison, Stokke, VTech, verjaardag Maxime, weekly snaps 16 2019 wekelijks dagboek, zusjes

De meisjes zijn dol op picknicken en ik vind het ook zo leuk om voor te bereiden. Het voordeel van in de tuin picknicken is dat je alles bij te hand hebt, dus je kunt in feite niks vergeten. Lekker wat fruit, snoepgroenten, drinken en eventueel een ijsje na? Pak een kleed, kussens en speelgoed en je hebt gegarandeerd gezelligheid samen.

7. Voorbereiding voor pasen 

Pasen komt er bijna aan! Tijd om het gezellig te maken in huis met paalversiering. Misschien heb jij wel buren met een overvolle bos aan paastakken en mag je er een aantal overnemen? Of koop er een paar. Versier ze met leuke paalversiering zoals pastelgekleurde eitjes of konijntjes. Het brengt gelijk daarmee wat lente in huis. We hebben ook nog heel veel leuke DIY’s voor jullie klaarstaan. Van eierdopjes, tot paasslinger en eieren verven (in het goud!)

8.Rollers maken!

Om nog even op de oliën terug te komen: er worden ook rollers gemaakt! Wij gebruiken nu voornamelijk allemaal de weerstandsroller om onze weerstand een flinke boost te geven. Een aantal bekenden van mij hebben mij ook al gevraagd om nog wat rollers te maken waaronder de weerstandsroller en het pollentrio, dus er staat mij wat te doen aankomende dagen. Maar, Maxime vind het geweldig mij te mogen helpen en het is nog eens gezellig ook.

9. Gezelschapsspelletjes

Infodag etherische oliën, kraambezoek, hotel Utrecht, kleertjes.com, verse bloemen, Etherische oliën, gewicht, buiten spelen, voorjaar, lente, Maastricht, mama, MAMA to the max, mamablog, meisjesmama, loft88, lunchen, reizen, riviera maison, Stokke, VTech, verjaardag Maxime, weekly snaps 15 2019 wekelijks dagboek, zusjes

Wij zijn hier thuis echt gek op spelletjes en met name gezelschapsspelletjes. Maxime wil voor haar verjaardag heel graag de Toren van Pisa, weet je wel? Met die poppetjes die je zo moet plaatsen dat de toren niet om mag vallen? We kennen het allemaal vast nog wel van vroeger. Daarnaast spelen we ook bijna dagelijks Mens Erger Je Niet, Monopoly en dat schijnt toch enigszins te werken, haha. Nee zonder gekheid, het is iets wat we als gezin heel leuk kunnen spelen en wat nooit verveeld raakt.

10. Hapjesavond

Wij doen geregeld een hapjesavond, maar nooit zomaar doordeweeks! Maar, deze weken zullen iets anders zijn. We vinden het super gezellig om een hapjesavond te houden. Dus er wordt niks gekookt of gebakken, maar lekker kaasjes, stukjes vlees, stokbroodje erbij. Lekker drankje en een hoop gezelligheid, genieten!

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Het worden misschien wat onzekere tijden, maar wij zijn toch zelf echt degene die het er het beste van kunnen maken. En dat doen we door vooral gezellig tijd met elkaar te hebben. Hoe zien jouw aankomende weken eruit? Heb je tips voor andere ouders? Deel het in de reacties hieronder of op social media.

Veel liefs,

 

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!