Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Dit zijn de leukste Arnhemse uitjes voor het hele gezin: blogtrip 4


12 oktober 2018


Blogtrip 4, Geldersestreken, Mamatothemax, Nederlands Watermuseum, De Uitvinderij De Spelerij, Grandcafé Aan de Beek, Bilderberg Hotel De Buunderkamp, Burgers' Zoo, Restaurant en Pannenkoekenhuis De Tijd
<

Wij mochten weer met ons viertjes voor de Gelderse Streken op pad. We hebben echt ontzettende mazzel met het weer gehad. Het was een echt nazomers weekendje en daardoor hebben we dubbelop genoten van onze activiteiten. 

Lees ook:
Een heerlijk weekendje in de Achterhoek: blogtrip 3

Dubbel feest

Ons weekend begon zaterdag 6 oktober op een bijzondere dag, want het was mijn 30e verjaardag! Dat was dus dubbel feest. We hadden onze kleine Levi afgezet bij opa en oma voor zijn eerste echte logeerpartijtje, zodat wij met zijn vieren ‘zoals vanouds’ weer iets leuks konden doen. Daar begon onze reis, op naar Arnhem!

Het Nederlands Watermuseum

Bij binnenkomst van het Nederlands Watermuseum kregen Demian en Danique allebei een flesje. Met dat flesje konden ze boven hun eigen shampoo maken. Hesje aan, helm op en beginnen maar! Ze mochten zelf de ingrediënten mengen en de kleur en geur toevoegen. Ontzettend leuk bedacht. Allebei kozen ze voor de kleur rood en de geur kokos.

Blogtrip 4 Nederlands Watermuseum

Naast het shampoo maken heb je ook het lab waar je normaal gesproken proefjes kunt doen en haargel maakt, maar die was vandaag helaas gesloten vanwege een kinderfeestje. Wat ik gelijk als tip meegeef: woon je in de buurt en zoek je nog een leuk en geschikt kinderfeestje? Dan is het Nederlands Watermuseum écht super leerzaam en creatief uitje.

Blogtrip 4 Nederlands Watermuseum

Ik had bij binnenkomst niet verwacht dat het museum zo groot zou zijn. Ook heeft het museum een grote ontdekkingsruimte met een iglo en allemaal leuke voel- en kijkgaten. Je leert er ontzettend veel over water en ook over ons land en je lichaam. Je kunt ook dijken bouwen en dan zien wat gebeurt.

Blogtrip 4 Nederlands Watermuseum

Heerlijk lunch bij Grandcafé Aan de Beek

Gelijk naast het Nederlands Watermuseum zit Grandcafé Aan de Beek. Ik denk dat ze ons wel het mooiste plekje op het terras hadden gegeven, want we hadden een prachtig uitzicht en konden genieten van het zonnetje. De bediening was zo ontzettend vriendelijk en de lunch was echt top! De menukaart zag er sowieso super goed uit. De kindjes kregen een enorm bord patat met een snack. Ik nam een heerlijk oerbroodje met zalm en Arjan een oerbroodje met kroketten.

Blogtrip 4 Grandcafé Aan de Beek

Tijd om te gaan uitvinden!

Na de heerlijke lunch in de prachtige omgeving, waar overigens veel mensen komen wandelen, zijn we doorgereisd naar De Spelerij – De Uitvinderij. Wat is het hier leuk zeg! En wat heb ik mij verbaasd over de leuke speeltuin. Kinderen zijn hier helemaal vrij en kunnen doen wat ze willen. Bootjes varen, hijskraam besturen en in de gaafste glijbanen. Elk toestel is dan ook gemaakt van iets bijzonders. Een oude band, een deel van het spoor of zelfs een kruiwagen. Het speelpark is net een kunstwerk, prachtig om te zien hoe alles herbruikt is.

Blogtrip 4 De Spelerij De Uitvinderij

Je kunt hier heel veel doen en daarom is het ook een populaire trekpleister voor schoolreisjes en kinderfeestjes. Naast de speeltuin is er namelijk ook een grote ruimte waar je zelf broodjes kunt bakken. Er is ook een terras waar je lekker een ijsje of pannenkoek kunt eten. Maar, wat ik persoonlijk het allerleukste vond was de Uitvinderij.

Blogtrip 4 De Spelerij De Uitvinderij

De Uitvinderij is overdekt en elk half uur wordt er uitgelegd wat je allemaal kunt doen en hoe je dat moet doen. Super handig, want zo kan je gelijk aan het werk. Het is één grote werkplaats waar je verschillende dingen kunt maken. Je hebt verschillende onderdelen; papier, hout, kunststof, metaal en veel meer. Zo maakte Danique bijvoorbeeld een poezen-masker door met verf te ‘spelen’ en daarna uit te persen. En een sleutelhanger met  de door haar ingeslagen letters. Demian maakte van piepschuim een echte piratenboot en heeft hem daarna ook in het water gedaan. Hij bleef drijven!

Blogtrip 4 De Spelerij De Uitvinderij

Lekker een hapje eten bij Restaurant en Pannenkoekenhuis De Tijd

Na zo’n hele dag spelen hadden we erg veel zin in een lekker hapje eten. Vlakbij ons hotel vonden we Restaurant en Pannenkoekenhuis De Tijd. We zijn enorm vriendelijk bediend door een vrolijke meneer, dat ook zelfs de kinderen het opviel. Arjan en ik gingen voor de kogelbiefstuk, Demian uiteraard weer voor de patatjes en Danique voor een pannenkoek met Nutella. Het smaakte ons heel goed! Ze hebben hier zowel buiten als binnen een leuke speelgelegenheid voor de kinderen waar ze even kunnen gamen en uitrazen. Met een volle buik gingen we naar ons hotel.

Blogtrip 4 Restaurant en Pannenkoekenhuis De Tijd

Eerst nog even plonsen!

We kwamen aan in het prachtige Bilderberg Hotel de Buunderkamp in Wolfheze. Bij binnenkomst was het direct al genieten. Wat een mooi hotel met een fijn ontvangst. De kindjes mochten zelf ook even ‘ondertekenen’ en kregen een goodiebag. Op de hotelkamer lag een flesje wijn en cadeautje voor Levi klaar, een super leuk slabbetje. Dat is nog eens een leuk en persoonlijk ontvangst!

Blogtrip 4 Bilderberg Hotel De Buunderkamp

Het was een luxe grote geschakelde kamer. De kinderen hadden allebei een groot bed voor zichzelf, hun eigen badkamer en dat vonden ze maar al te leuk. En voordat we gingen slapen was het nog even tijd om een plons te nemen in het zwembad!

Na een heerlijke nachtrust konden we aanschuiven bij het ontbijt. Er was speciaal voor ons een mooie tafel gereserveerd en dat voelde toch wel heel bijzonder. Het was echt fijn vertoeven in dit hotel en vonden het dan ook jammer dat het maar voor één nachtje was.

Op ontdekkingsreis in Burgers’ Zoo

Het was voor ons alweer een tijdje geleden dat we naar een échte dierentuin waren geweest en hadden er onwijs veel zin in. Bij binnenkomst was er uiteraard al op ons bezoek gerekend en konden we beginnen met onze ontdekkingsreis bij Burgers’ Zoo. Er was ons door meerdere personen al verteld dat het hier echt heel erg leuk moest zijn, dus we hadden hoge verwachtingen.

Blogtrip 4 Burgers' Zoo

Danique neemt altijd het voortouw met het plattegrond dus achtervolgden we haar braafjes. We liepen eerst door het Dinopark naar de Bush en was het net alsof we door een echt oerwoud liepen. Af en toe een vallende druppel, omringd door mooie planten en bladeren en hier en daar een bijzonder beest. Daarna door naar de Desert en zagen we onder anderen deze Halsbandpekari.

Blogtrip 4 Burgers' Zoo

Daarna bezochten we de Ocean waar we allemaal heel graag heen wilden. Daar zagen we een oceaan aan prachtige vissen en ook haaien! Op den duur zagen we ook vissen die licht geven in het donker en Danique vond het net vuurvliegjes, maar dan onder water. Er was ook een gedeelte waar we onder het water door konden lopen. Daar zagen we mooie grote roggen.

Blogtrip 4 Burgers' Zoo

Daarna gingen we door naar de Safari en zagen we leeuwen, giraffen, neushoorns en veel meer! Wat zijn dat toch prachtige beesten en wat leven ze hier in grote mooie omgevingen. Dat hebben we wel eens anders gezien. We konden op een mooi punt staan en alles goed bekijken. Gelukkig lieten de dieren zich goed zien.

Blogtrip 4 Burgers' Zoo

Even lunchen en dan verder…

Na een korte lunchpauze gingen we door naar de Mangrove en Rimba. Hier maakten we kennis met zwemmende zeekoeien en prachtige rondvliegende vlinders. Ook hier was het weer een prachtige omgeving. Je kunt duidelijk zien dat het park goed onderhouden wordt.

Blogtrip 4 Burgers' Zoo

Weer terug naar huis!

We hebben weer enorm genoten van ons weekendje weg, wat is het dan snel gegaan. Ik ben het wat dat betreft eens met de mensen die ik gesproken heb. Burgers’ Zoo is echt een heel mooi dierenpark. Als ik het afgelopen jaar terug kijk op de uitjes die we hebben gehad is mij, net als Marjon opgevallen, hoe gastvrij en vriendelijk de mensen hier zijn. Iedereen denkt mee, wilt helpen en wil gezellig een praatje maken. Dat geeft ons een fijn welkom in het mooie Gelderland en zeker ook heimwee. Want we komen gauw en graag weer terug!

Liefs, Marijke

Kerstwinkel 2017

Marijke

Hi allemaal! Ik ben Marijke (29) getrouwd met Arjan en moeder van Demian en Danique. Inmiddels ben ik in blijde verwachting van ons derde kindje en in augustus 2018 uitgerekend. Ik schrijf voornamelijk redactionele artikelen voor Mama to the max, maar ook leuke recepten of DIY's. Liefs, Marijke

2 Reacties op “
Dit zijn de leukste Arnhemse uitjes voor het hele gezin: blogtrip 4

  1. Met lichtelijke hartkloppingen heb ik je stukje over de Spelerij gelezen! Ik hoopte zo dat jullie het leuk zouden vinden! Fijn dat jullie ervan hebben genoten en nog gefeliciteerd met je verjaardag! Amke
    (kassa Spelerij)

    • Hi Amke, bedankt voor je reactie en wat leuk dat jullie de blog gedeeld hebben op Facebook! Ja, het was écht wat voor ons. Spelen, ontdekken en uitvinden 🙂 Jammer dat we niet in de buurt wonen. Ik zei al tegen mijn man, dit moeten wij hier in Groningen ook hebben. Groetjes, Marijke

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!