Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Let’s talk business


7 oktober 2019


je eigen bedrijf beginnen, MAMA to the max, Thuiswerken, zelfstandig ondernemen, zelfstandig ondernemen als moeder, ZZP'er
<

Een vraag die bijna elke dag wel wordt gesteld is waarom en hoe ik zelfstandig ondernemer ben geworden. Speciaal voor jullie heb ik een gezellige ‘kletsvideo’ opgenomen waarin ik uitgebreid inga op deze vraag. Ben je benieuwd welke veranderingen heb toegepast en waarom dat zo belangrijk is? Lees dan gauw verder!

Lees ook:
Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap?

Video

“Regel #1 is: geloof in jezelf!”

De basis voor elke startende ondernemer

Als mensen mij vragen hoe ik begonnen met als ZZP’er dan zeg ik altijd als eerst: “Regel #1 is: geloof in jezelf”. En dat is ook waar alles begint. Als je niet gelooft in jezelf of wat jij kan bereiken, dan kan je er net zo goed niet aan beginnen. Inmiddels ben ik 5 jaar zelfstandig ondernemer en ik vond de eerste stap super spannend! Ik heb een heel businessplan voor mijzelf geschreven en die deelde ik met JP. Uiteindelijk zag hij ook hoe graag ik dit wilde en hoe zeker ik in mijn schoenen stond. Omdat ik in mijzelf geloofde, straalde ik het ook uit en dat was zichtbaar voor iedereen!

Ik kan dit!

Als jij denkt: “ik kan dit!” dan kan je het ook. Wanneer je alleen maar denkt dat je het niet kan, dan gaat het zeker niet werken. Probeer het nu maar eens, ja echt NU! Zeg eens iets wat je wél kan en wat je wilt bereiken. Het is namelijk een keuze om positief te zijn en te blijven. Hoe vaker je het zegt, hoe meer je het ook gaat geloven. De weg naar succes lijkt heel gewoon, alsof MAMA to the max zomaar begon en dat alles met een stijgende lijn omhoog ging. Dat is in werkelijkheid helemaal niet zo. Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding.

The road to succes

Ik heb mij vaak genoeg afgevraagd kan ik het wel? Moet ik dit nou wel doen? Want je verwachtingen (expectations) komen niet overeen met de realiteit (reality). Er zitten natuurlijk hobbels in de weg. Maar als je erin gelooft, dan weet je dat het altijd goed komt!

Zo start jij jouw trein

Je bent jouw eigen trein en je beslist ook waarheen je rijdt en hoe hard. Het eerste station dat je zou moeten halen is die positiviteit. Daarnaast is het belangrijk dat je informatie haalt uit bijvoorbeeld een informatiemiddag bij KVK, zoek op Google en vraag om je heen. Heb je nog een baan? Zeg die niet meteen op. Probeer dan te plannen wanneer jij tijd vrij hebt. Dat kan best zijn dat je je familie en vrienden minder ziet. Leg de mensen om je heen uit dat je het misschien wat drukker gaat hebben. Just do it!

Yes! Ik heb een inkomen!

Ik weet nog precies dat euforische moment van mij allereerste inkomen als ZZP’er. We hebben het thuis dan ook zeker gevierd met een lekker drankje! Je zult zelf wel merken hoe fijn dat moment is. Het voelt zo goed om dit zelf te hebben behaald. Ik heb inmiddels mijn kantoor thuis, wat elke dag nog een geweldige beslissing was. Nu hoef ik met niemand rekening te houden, ik kan altijd werken waar en wanneer ik wil en als er iets met de meisjes is dan ben ik lekker thuis! Ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Thuis voelt veilig, voelt goed, ik geniet en ik ben blij.

Heb jij die droom en wil je voor jezelf gaan beginnen? Just do it! Ga ervoor en geloof in jezelf! Je mag me áltijd een berichtje sturen als je nog meer vragen hebt. Elke maandag zal ik een blog en af en toe een video delen over hoe het is als zelfstandig ondernemende mama. Ik wil mijn tips heel graag met jullie delen! Heb je nog leuke vragen voor in de video? Laat het weten in de reacties op elk social media kanaal!

Veel liefs,

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!