Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De lekkerste kersthapjes voor kinderen


23 december 2018


De lekkerste hapjes voor kinderen
<

Zodra de feestdagen weer in aantocht zijn is er niets fijner dan genieten van lekker eten. Of je dit nu met een groot gezelschap viert of klein, een aangeklede tafel is altijd leuk! Een mooi gedekte tafel is het halve werk, vind ik! Het staat zo gezellig om binnen een sfeervol samenzijn van alles wat op tafel te zetten. Je kunt natuurlijk lekkernijen halen, maar een middagje in de keuken staan is veel leuker. Ik heb daarom de lekkerste (en mooiste) hapjes bij elkaar gezocht voor jouw perfecte brunchtafel.

Lees ook:
Dit prachtige kerstcadeau gaf ik aan de juf

1. Muffins!

Eenvoudig om te maken en een hit bij iedereen. Hartig of zoet, het maakt niet uit. Er zijn zoveel receptjes te vinden. Alles mengen, even de oven in en klaar!

2. Banana Santa

Voor de kleinste onder ons is deze gezellige bananenkerstman vast en zeker een groot succes. Welke kids zijn er niet gek op zoet? Met zijn muts van aardbei en een lijfje van banaan maak je zelfs nog een redelijk gezond hapje.

3. Kaasboom

Een kerstboom van diverse soorten kaas, mmm dat klinkt lekker! En wat staat het mooi op tafel. Kinderen zijn dol op finger food en daarvoor is deze kerstboom ideaal!

4. Frisse kerstboom

Met deze boompjes van komkommer en een sterretje van kaas sla je de plank vast niet mis bij een gezellige kerstbrunch. Licht en fris! Hier kan echt iedereen van genieten.

5. Veggie Kerstman

Kinderen zijn natuurlijk niet altijd even enthousiast wanneer je het over groenten hebt, maar zie hier een Kerstman van bloemkool, paprika en tomaat zal toch wel een lust zijn om aan te beginnen. Zo lekker met een yoghurtsausje of hummus.

6. Wrap the tree!

Wil je de tafel in de hogere sferen brengen, dan bouw je een boompje van wraps omhoog. Je kunt zelf kiezen waarmee je ze belegd, voor ieder wat wils. Mijn meisjes zijn er dol op!

7. Gingerbread mannetjes

Koekje bij de koffie, koekje bij de thee… Deze gingerbreadmannetjes mogen zeker niet missen tijdens het Kerstfeest. Je kunt ze ruim van te voren maken, zodat je de visite alvast kan ontvangen met wat lekkers.

8. Warme chocomel met …

We geven niet elke dag een beker warme chocolademelk. Maar wanneer er met een fijn gezelschap, een frisse neus buiten is gehaald, dan is er niets fijner om op te warmen met zo’n traktatie! Decoreer het af met wat kleine marshmallows en je bent klaar!

9. Boompjes van bladerdeeg

Deze kerstboompjes maak je van bladerdeeg en kunnen gevuld worden naar eigen wens. Het is snel te maken en er zijn maar weinig ingrediënten nodig. Wie weet kunnen er nog wat kleine kinderhandjes helpen!

10. Chocolade boom

Hoe leuk zijn deze kerstboompjes van brownies?! Deze ga ik zeker maken met de meisjes deze Kerst. Met wat simpele decoratie zijn ze er meteen heel feestelijk uit!

Inspiratie genoeg voor deze Kerst! En je kunt aan ieder receptje natuurlijk je eigen draai geven. Hoe fotogeniek gaat jouw brunchtafel eruit zien met deze hapjes! Welke hapjes komen bij jullie op tafel? Deel zeker je foto met mij op Facebook of Instagram. Hou MAMA to the max de komende tijd goed in de gaten voor meer Kerst inspiratie! 

Veel Liefs,

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
De lekkerste kersthapjes voor kinderen

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!