Het lekkerste en makkelijkste zomerse toetje ever!

Dit is echt mijn lievelingstoetje! Zelfgemaakte ijstaart met karamel en mokkaschuimpjes. Niet bikini-proof, maar voor een dat ene keertje steel je echt de show met dit makkelijke recept!
Het vereist wel een klein beetje voorbereiding, omdat de ijstaart zeker 6 uur nodig heeft om goed op te stijven in de vriezer. Maar, in principe heb je het zo in elkaar geflanst en is het enkel de uren afwachten tot je het op tafel kan serveren.
Recept mokka-ijstaart met karamel voor 4 personen
Wat heb je nodig:
- 250 gram verse slagroom
- 1 zakje klop-fix
- 125 gram mokkaschuimpjes
- Karamelsaus
- Een wat kleinere springvorm
- Bakpapier
Zo maak je het:
- Klop de slagroom samen met de klop-fix tot een stevige massa.
- Houd ongeveer 10 mokkaschuimpjes apart en verkruimel te rest.
- Voeg de verkruimelde schuimpjes toe aan het slagroommengsel en spatel het voorzichtig door elkaar.
- Leg op de bodem van de springvorm bakpapier en verdeel dan het slagroommengsel over de bodem tot alles goed bedekt is.
- Dek het af en vershoudfolie en laat het 6 uur opstijven in de vriezer.
- Voor het uitserveren van je ijstaart: ‘strooi’ lekker wat karamelsaus over de taart en verdeel de rest van de mokkaschuimpjes over de rand.
- Je ijstaart is af! Genieten maar!
Eindresultaat
Mmm… Het is zo snel gemaakt en valt altijd in de smaak! Hij smaakt net zo lekker als dat hij eruit ziet!
Wat is jouw favoriete zomerse toetje? Ben je meer van het ijs net als ik? Ik hou heel erg van een zoete smaak na een hartige maaltijd.
Liefs,
Marijke

Stay connected