Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Lekker en gezond: Geitenmelk & een heerlijk smoothie recept


9 mei 2015


O

Omdat geitenmelk in Nederland nog relatief onbekend is vertel ik jullie hier graag iets meer over. Iedereen heeft vast wel eens gehoord van geitenkaas of verse geitenmelk. Maar wist je dat je geitenmelk ook kunt gebruiken als basis voor babyvoeding? Na meer gelezen te hebben over geitenmelk ben ik enthousiast geworden en maak ik nu wel eens smoothies voor Maxime met dit veelzijdige voedingsmiddel.

 

In grote delen van de wereld is geitenmelk de meest geconsumeerde melk. Langzamerhand neemt ook in Nederland de vraag naar dit product toe. Maar waarom maken steeds meer mensen de overstap van koemelk naar geitenmelk?

 

Geitenmelk staat bekend als een zachte melk; het is van nature licht verteerbaar, rijk aan vitamines en mineralen, en mild van smaak.

2835450862

Door de unieke vet- en eiwitsamenstelling van geitenmelk wordt in de maag een zachte voedselmassa gevormd die snel verteerd en eenvoudig kan worden opgenomen.

Waar koemelk in 2,5 uur verteerd wordt, duurt dat bij geitenmelk slechts 40 minuten! Geitenmelk kan hierdoor een alternatief zijn voor mensen die niet allergisch zijn, maar koemelk toch slecht kunnen verdragen. Het ligt veel minder zwaar op de maag. Bij een vastgestelde koemelkallergie wordt geitenmelk niet aangeraden, dit vanwege de kans op een kruisreactie.

Gezien de lichte verteerbaarheid van geitenmelk vormt deze een uitstekende basis voor babyvoeding. Voor een gezonde groei is het belangrijk dat de voedingsstoffen goed en makkelijk door het lichaam worden opgenomen. De darmpjes van onze kleintjes zijn namelijk nog vólop in ontwikkeling.

 

Het Nederlandse bedrijf Hyproca Nutrition heeft op basis van Nederlandse geitenmelk een moderne babyvoeding ontwikkeld die volledig voldoet aan de laatste wetenschappelijke inzichten en biedt daarmee een uitstekend alternatief voor na de borstvoedingsperiode. Deze Kabrita babyvoeding is sinds februari 2014 ook in Nederland verkrijgbaar.

 

Uiteraard is het van belang dat je kleintje alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Geitenmelk is van nature rijk aan belangrijke voedingsstoffen, maar er zijn ook een aantal nutriënten die onvoldoende voorkomen in geitenmelk, waaronder foliumzuur. In Kabrita babyvoeding worden deze nutriënten aangevuld tot de optimale hoeveelheid ter ondersteuning van een gezonde groei en ontwikkeling van je kleintje.

 

Kabrita is een Nederlands merk, de melk komt zelfs van Nederlandse geitjes. In tegenstelling tot het buitenland is Kabrita in Nederland niet zo bekend. Zonde eigenlijk! Na me er in verdiept te hebben ben ik een fan! De smaak is echt heel erg lekker! Maar deze week heb ik ervoor gekozen om smoothies te maken voor een extra zoete aardbeiensmaak welke door Maxime heerlijk werden opgeslurpt!

 

Eigenlijk kun je alle soorten fruit toevoegen aan de melk, ik kies meestal voor rood fruit omdat Maxime dat toch echt ’t lekkerst vindt. Vaak gebruik ik diepvriesfruit en ga dan voor het gemengde rode fruit van het huismerk van Albert Heijn. Deze keer heb ik de smoothie gemaakt met verse aardbeien.

smoothie-kabrita

Wat ook erg leuk is, is om de smoothie in ijsvormpjes te gieten. Een dagje in de vriezer en je hebt een heerlijk en gezond tussendoortje voor in de zomermaanden.

IMG_0329

IMG_5866

IMG_5873

 

Tip: mocht je het iets zoeter willen maken, voeg dan een lepeltje honing toe.

 

Ben jij al enthousiast geworden? Kabrita opvolgmelk en peutermelk is verkrijgbaar bij de ETOS en apotheek maar is ook online te bestellen Kabitra.

 

Heb jij ook al ervaring met geitenmelk en nog een lekker recept hiermee? Deel deze dan met ons!

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!