Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Langzaam afscheid nemen van de zwangerschap


11 november 2016


zwanger zwangerschap afscheid nemen zwangerschapsfotoshoot zwangershoot
V

Vandaag een blogje vanuit mijn bed met mijn dikke buikje die steun geeft aan de laptop. Zojuist een middagdutje gedaan, heerlijk dat je dat gewoon kan doen zonder schuldgevoel te hebben. Alles mag nu ik hoogzwanger ben en daar kan ik intens van genieten. Ik weet namelijk dat het na de bevalling weer keihard werken wordt en daarom probeer ik er nu extra bewust van te zijn hoe fijn deze tijd is. Ik merk dat ik langzamerhand afscheid aan het nemen ben van dat buikje. Ik voel dat ons meisje er bijna klaar voor is en niet meer lang op zich laat wachten. Wat was deze zwangerschap, net zoals bij Maxime, een cadeautje. 

 

Fotocredits: Esther Hameleers Fotografie

Fotocredits: Esther Hameleers Fotografie

LAATSTE ZWANGERSCHAP

Op dit moment weten we zeker dat we geen derde kindje meer willen en ons gezinnetje dalijk compleet is. Toch vind ik het stiekem wel jammer dat ik nooit meer zwanger zal zijn. Ik ben me er de hele zwangerschap bewust van geweest dat dit (hoogstwaarschijnlijk, zeg nooit-nooit) de laatste keer was, maar ik was er nooit echt heel erg sentimenteel onder. De laatste weken merk ik dat dat wel het geval is. Geen dikke buik meer, geen schopjes meer voelen, niet meer naar de gynaecologe, niet meer verheugen op de echo’s en het horen kloppen van het hartje…allemaal momenten die ik zo leuk vind aan zwanger zijn.

 

HOOGTEPUNTEN

Ik denk voornamelijk terug aan de hoogtepunten van deze zwangerschap. Vooral van de spannende ‘wat zal het worden’ tijd heb ik genoten. Toen het eenmaal zo ver was, vond ik dat een van de meest bijzondere momenten van mijn leven. Samen met onze familie sneden we de taart aan en zagen we dat we nog een meisje mogen verwelkomen.

De fotoshoots met Esther Hameleers waren stuk voor stuk GE-WEL-DIG. Zij was een van de eersten die we het goede nieuws vertelden. Zo konden we in het diepste geheim ook een mooie fotoshoot voorbereiden. De ‘hoera, ik ben zwanger’ shoot kijk ik nog heel vaak terug. Vooral de foto met Maxime is een grote favoriet van ons:

zwanger aankondiging zwangerschapsupdate grote zus esther hameleers MAMA to the max

Wil je de hele shoot nog eens terugzien? Dan kan hier.

Ook de zwangerschapsfotoshoot die we in oktober deden toen ik 33 weken zwanger was vind ik een prachtig aandenken geworden.

ZWANGER ZWANGERSCHAP MARJON ZWANGERSCHAPSSHOOT MAMA TO THE MAX

En omdat Esther en ik deze week zin hadden ook nog foto’s binnen te maken bij ons in huis, kan ik nu ook hier al een sneak peak van laten zien. Volgende week komen ze allemaal online.

op-bed-1

Fotocredits: Esther Hameleers Fotografie

Een ander hoogtepunt was onze fijne reis naar Marokko. Ik was van te voren een beetje zenuwachtig om zover te reizen, maar het is een fantastische reis geworden. De mensen waren zo gastvrij en zo behulpzaam dat ik me er als zwangere vrouw heel fijn heb gevoeld. We denken er zelfs aan komende zomer weer terug te gaan. Ik was rond de 20 weken zwanger tijdens onze vakantie en had een mooi klein buikje waar ik mee kon showen, maar nog geen buik die in de weg zat.

bekendste plein marokko djemaa el fan marrakech marokko MAMA to the max

 

Ook het uitzoeken van de geboortekaartjes vond ik ontzettend gaaf om te doen. Samen met Lief Leuk & Eigen gingen we aan de slag. Samen met een geweldig team daar mocht ik het kaartje ontwerpen. Ik kan al verklappen dat het natuurlijk in de lijn van MAMA to the max ligt. Die kleuren en die stijl is gewoon waar ik (wij) van houden. Ik krijg komende week de proefkaartjes, sluitstickers en adresetiketten binnen. Misschien zal ik er al wat van delen.

geboortekaartje lief leuk eigen kiezen tips MAMA to the max

 

En natuurlijk de babyshower waar ik enorm verrast ben geworden door mijn dierbaren. Wat was het een geweldige middag. We aten lekkere taart en hapjes, ik kreeg de mooiste cadeautjes en iedereen was gewoon ontzettend lief voor me.

En nu lig ik hier in bed met mijn enorme buik waar ons meisje in groeit en voel ik me een beetje verdrietig, omdat dit bijzondere gevoel straks voorbij is en nooit meer terug zal komen. Nooit meer die schopjes voelen of de kusjes van Maxime op mijn buikje. Nooit meer zo speciaal op handen gedragen worden door JP, omdat hij vindt dat ik het zo goed doe en me helpt waar kan. En nooit meer fantaseren over hoe dat wezentje in je buik eruit zal gaan zien….

jp-en-ik-kusje

Fotocredits: Esther Hameleers Fotografie

Hoe bijzonder het ook is, het is tijd langzamerhand gedag te gaan zeggen tegen mijn tweede zwangerschap en ons te gaan verheugen op de volgende fase in ons leven, waarbij we papa en mama zullen zijn van twee meisjes. Zo spannend allemaal, maar eerst nog even die bevalling waar ik best wel tegenop zie, maar waar ik vast en zeker de kracht ga vinden om het te kunnen.

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

10 Reacties op “
Langzaam afscheid nemen van de zwangerschap

  1. Pingback: De laatste loodjes.....READY TO POP! ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  2. Heel mooi geschreven! Zal ongetwijfeld ook leuk zijn om later door jullie kleine meisje zelf te laten lezen… Ook wel herkenbaar: toen ik zwanger was van onze jongste, was ik ook soms wat verdrietig omdat ik dat gevoel nooit meer zou meemaken. Gelukkig was dit onmiddellijk voorbij eens ik ons pas geboren zoontje in mijn armen hield 🙂 . Tot slot wens ik je nog graag een super vlotte bevalling toe! Liefs, Els

  3. Mooi geschreven Marjon, geniet nog van al deze laatste momenten. Ik word straks oma en geniet nu van mijn dochter die 26 weken zwanger is. Het is bijzonder om als moeder te ervaren hoe zij nu zo mooi zwanger is. Ik lees je blogs heel graag maar wat ik jammer vind is dat de letters zo licht grijs zijn dat het echt moeilijk te lezen is soms. Ik hou van je stijl en snap de kleur helemaal, maar omdat ik zo graag meelees dacht ik misschien een ideetje om het ietsjes donkerder te maken zodat deze a.s. oma het iets makkelijker kan lezen. Veel liefs.

  4. Jeetje wat mooi geschreven. Tranen in de ogen. Zwanger zijn lijkt me zo iets mooi’s. Draag jullie meisje nog maar een paar weekjes en geniet ervan! Heel veel succes, kracht toegewenst straks voor de bevalling.

  5. Wat een mooi artikel om te lezen, echt om met veel trots op terug te kijken deze prachtige zwangerschap. Zulke adembenemend mooie foto’s en prachtige hoogtepunten. Geniet van het nu en ik hoop heel erg dat deze tweede bevalling heel voorspoedig zal verlopen. Denk goed aan jezelf X

  6. Ach wat lief en mooi geschreven, en zo herkenbaar!kreeg er kippenvel van. Gister mijn positiekleren verkocht met tranen in m’n ogen omdat ik weet dat ons gezin nu compleet is.
    Ik hoop dat je straks vollop zult genieten van de volgende fase en dat het voor Maxime straks zo leuk is als eindelijk haar zusje geboren is. Geniet nog maar lekker van de laatste loodjes!

  7. Prachtig geschreven Marjon! Nog even genieten en straks is je prachtige gezin compleet. Iets wat je jaren geleden misschien niet eens had durven dromen met die ene eierstok. En die ene heeft jullie toch maar mooi ouders gemaakt van twee prachtige wondertjes, want dat zijn ze en zullen ze ook blijven. Ik wil je veel kracht toewensen voor de bevalling. Dit kun jij! Zoals jij lang geleden schreef onder een blog van mij, waarbij ik hoopte dat, mocht ik een tweede kindje krijgen, we niet weer met een groeiachterstand te maken zullen hebben.Jij zei: “Een tweede zwangerschap hoeft niet weer zo te lopen”. Ik zeg nu tegen jou: “een tweede bevalling hoeft niet weer zo te gaan!” You can do it en je weet dat het het allemaal waard is, wat er ook gebeurd. Als die kleine meid maar gezond ter wereld komt! Liefs en een dikke kus!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!