Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Laatste dag van het jaar


31 december 2015


<

Vandaag is het alweer de laatste dag van 2015. En zo cliché maar helemaal waar…wat is het snel gegaan. Het lijkt wel alsof ieder jaar sneller voorbijgaat. Ik had het er gisteren even over met mijn oma van 93 jaar oud. Ze vertelde me dat zij dit heel haar leven al zo ervaren heeft. “Naarmate je ouder wordt gaat de tijd steeds sneller”, vertelde ze me. Tja, en je kunt er eigenlijk maar heel weinig aan doen…accepteren is het beste denk ik. Ow ja… en genieten van alle momenten. Ook al duren de mooie momenten nog zo kort, je moet er proberen bewust en intens van te genieten. Mooie herinneringen zijn namelijk heel belangrijk. Ze steunen je in moeilijke tijden en geven je een goed gevoel wanneer je eraan denkt.

 

Ik heb, om het jaar mooi af te sluiten, een aantal highlights van het afgelopen jaar uitgezocht en vind het leuk er nog een keertje in 205 bij stil te staan. Kijk je mee?

 

De grote stap: ik heb mijn baan opgezegd en ging 100% voor MAMA to the max

foto2

Wat was dat een spannend moment om er nu echt voor te gaan. Nooit had ik durven dromen dat dit zo snel werkelijkheid zou worden. Toen ik met bloggen begon, had ik er heel veel zin in en werkte ik er graag aan in de avonduren en in de weekenden. De bezoekersaantallen groeiden enorm snel en ik wilde meer…ik plaatste het eerste half jaar drie blogs per week maar ik wilde naar één blog per dag. Daarnaast kreeg ik ook allemaal aanvragen van bedrijven die graag wilden adverteren op de website. Een professionele slag werd hierdoor gemaakt. Door het vertrouwen dat ik van JP kreeg om er echt voor te gaan heb ik uiteindelijk de stap durven nemen. Nog steeds vind ik het iedere dag opnieuw heel spannend, maar ik had geen betere keuze kunnen maken. Ik geniet enorm iedere dag van het bloggen en de interactie met jullie. Ik vind het leuk om adviezen en tips te delen en te horen hoe jullie erover denken. Kortom, ik kan alleen maar wensen dat het in 2016 precies zo blijft zoals het nu gaat…ik geniet!

MAMA to the max vierde haar eerste verjaardag

foto1

Op 8 december was het over….precies een jaar geleden ging de site de lucht in. Ik was enorm zenuwachtig en heel benieuwd naar de reacties. Ik kreeg veel complimenten in eerste instantie van familie, vrienden en bekenden. Later op de dag kwamen er al enkele reacties van mensen die ik niet kende…dat vond ik echt geweldig. Vanaf die dag veranderde mijn leven best wel. Ik leerde zelf heel veel nieuwe blogs kennen, lieve mama’s en mama’s to be maar ook het bloggen werkte verslavend. Ik kroop vanaf de eerste dag ’s avonds als ik Maxime in bedje had gelegd, liever achter de laptop dan dat ik televisie ging kijken of zelfs wilde afspreken met vrienden (waar ik later wel iets op ben gaan letten). Afgelopen 8 december werd ik enorm verrast door mijn kantoorgenootjes. Ze hadden cupcakes gemaakt met MAMA to the max erop en we dronken champagne. Het was een feestelijk moment, vooral omdat we ons realiseerden wat we in een jaar hebben opgebouwd.

 

De website in een nieuw jasje

foto6

Nadat ik had besloten om fulltime te gaan bloggen, wilde ik de blog graag uitbreiden. Ik merkte dat de gastblogs die ik af en toe op de site plaatste, erg gewaardeerd werden door jullie. En dat is ook wat ik met MAMA to the max voor ogen heb; een community waar moeders en zwangere vrouwen elkaar opzoeken, vragen kunnen stellen en verhalen kunnen delen. Ik besloot een bloggersteam samen te stellen. Ik plaatste één oproep op Instagram en nooit had ik gedacht dat er meer dan 150 aanmeldingen zouden komen. Helaas had ik maar plaats voor 30 bloggers, dus ik moest een selectie maken. Met de komst van het bloggersteam moesten we ook de site veranderen. Het template dat we eerst hanteerden was meer geschikt voor één blog per dag en dat deed ons besluiten de website in een nieuw jasje te steken. Op 12 oktober lanceerden we de nieuwe website en ik ben er nog steeds trots op!

 

Onze reis naar Dubai

foto5

Voor degene die mij al volgde in het voorjaar weet dat ik mijn verloofde JP een heel speciaal verrassingscadeau heb gegeven voor zijn dertigste verjaardag. Ik verraste hem een dag van te voren met een reis naar Dubai. Dat was een heel spannend moment! Ik was super zenuwachtig en ik had al maanden alles geregeld en mijn zolang mijn mond moeten houden. Toen ik het hem eindelijk mocht vertellen was dat wel een opluchting. Hij was natuurlijk super blij en kon het pas geloven toen we daadwerkelijk aankwamen daar. Wil je de blog nog eens teruglezen, dan kan dat hier. We hadden in ieder geval een topvakantie en hebben echt genoten van Dubai. Ik heb er ook een dagje gevlogd, die vind je hier. Voor ons een reis die we nooit meer zullen vergeten!

De verkoop van ons huis

foto4

JP en ik kochten ons eerste huis vier jaar geleden. Toch hebben we altijd gezegd dat we graag in een oud herenhuis zouden willen wonen. Omdat we in die vier jaar natuurlijk wat opgebouwd hebben en de hypotheekrente heel gunstig staat op dit moment wilden we de gok wel eens gaan wagen. We hadden het idee dat het huis toch nog wel even in de verkoop zou staan en we rustig op zoek konden gaan naar ons droomhuis. Niets bleek minder waar! Op maandag kwam het huis in de verkoop en op vrijdag tekenden we het voorlopige koopcontract al. Oeps! Geen huis meer….maar gelukkig niet getreurd want we konden terecht bij JP’s ouders die een hele verdieping voor ons ter beschikking stelden. We zitten nu wel in een hele luxe positie, want als we nu ons droomhuis tegenkomen kunnen we het ook gelijk kopen zonder dat we eerst nog een ander huis moeten verkopen. Het was een mooi moment dat ons huis zo snel verkocht werd!

De bruiloft van mijn schoonzusje en -broertje

foto3

In september trouwden mijn lieve schoonzusje met haar aanstaande Tim. Dat gebeurde op een super mooie locatie in Rome Dat was natuurlijk erg speciaal om met de hele familie af te reizen naar Italië. We waren allemaal getuigen van hun eeuwige liefde en we beleefden een super mooie dag. Maxime was bruidsmeisje en daar waren we natuurlijk ontzettend trots op.

 

Kortom, het was een mooi jaar voor ons. We beleefden gelukkig hele fijne momenten samen en alles stond in het teken van mijn gezin en ons geluk. Ik prijs mezelf gelukkig met MAMA to the max want het bloggen geeft me gewoon veel energie en het is een stukje dat ik niet gauw meer zou willen missen. Ik hoop dat jullie mijn blogs met plezier gelezen hebben het afgelopen jaar en ik ga er natuurlijk alles aan doen om ook in 2016 jullie dagelijks te verrassen met mooie verhalen.

 

Een hele fijne jaarwisseling gewenst voor jullie allemaal!

 

liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!