Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Kun jij de dierenarts wel betalen als je dier ziek wordt?


9 april 2024


plein_nl_juulke_biofood_natuurlijke_dierenvoeding
<

Dieren kunnen een heel fijne aanvulling zijn op je leven; hoe heerlijk is het dat je na een lange dag werken thuis verwelkomd wordt door een dolenthousiaste hond of een kat die meteen bij je op schoot springt? Voor veel mensen is een dier dan ook echt een maatje en ze moeten er niet aan denken dat hun huisdier ziek wordt. Dat is ten eerste heel vervelend voor het dier zelf, maar ten tweede kunnen er ook problemen ontstaan wanneer je krap bij kas zit. Een behandeling bij een dierenarts kost geld en de kosten kunnen heel snel oplopen. Niet zelden besluiten mensen om maar niet met hun dier naar de dierenarts te gaan, omdat ze de factuur niet kunnen betalen. Vervolgens blijven ze met een schuldgevoel achter want ze zien ook dat hun dier hulp nodig heeft. Wil je dit scenario voorkomen, kijk dan eens of een huisdierenverzekering iets voor je is. Dit kan je namelijk veel geld schelen.

Wat is een verzekering voor je huisdier precies?

In Nederland is iedereen verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dat is niet omdat de overheid je wil pesten, maar om te voorkomen dat je geen zorg kunt krijgen wanneer je ziek wordt. Zorg is namelijk duur, maar omdat iedereen een verzekering heeft, worden de kosten goed te beheersen. Op die manier kun je altijd goede zorg afnemen zonder dat dit gevolgd wordt door een torenhoge factuur die je alleen kunt betalen wanneer je jezelf in de schulden steekt. Voor je huisdier is er geen verplichting om bijvoorbeeld een huisdierenverzekering hond af te sluiten. Echter, je kunt het wel doen en als je dit doet, kun je heel veel kosten besparen. Je verzekeraar neemt dan namelijk 80 procent van de totale kosten van de dierenarts van je over. Jij betaalt enkel de resterende 20 procent waardoor je dus voor een luttel bedrag per maand, een forse besparing realiseert. Bovendien kun je je dier altijd de zorg geven die het nodig heeft wanneer hij ziek is. Dit wil je je dier toch niet onthouden?

Welke kosten worden door je verzekeraar gedekt?

Als je besluit een verzekering voor je huisdier af te sluiten, neemt je verzekeraar 80 procent van de factuur van je dierenarts van je over. Het gaat hier echter alleen over de noodzakelijke zorg. Wanneer je dier een vaccinatie nodig heeft, of wanneer het gecastreerd of gesteriliseerd moet worden, kun je deze kosten niet bij je verzekeraar neerleggen. Deze kosten komen namelijk sowieso als je een dier neemt waardoor ze niet onder de dekking van je polis vallen. Wordt je dier ziek, dan kun je de kosten van het consult, de eventuele behandeling die daarop volgt, maar ook de kosten van een operatie neerleggen bij je verzekeraar. Uiteraard vergoedt deze dergelijke kosten wel. Zorg er altijd voor dat je niet pas een verzekering neemt op het moment dat je dier ziek is. Je moet namelijk een maand wachten voordat je aanspraak kunt maken op je polis. Je verzekeraar wil voorkomen dat mensen hun polis onjuist gebruiken, dus bekijk de voorwaarden altijd even goed.

Check de extra dekkingen voor je polis ook even

Wil je het beste voor je dier, check dan ook de aanvullende dekkingen even. Hiermee kun je meer zorg afnemen zonder dat daarmee ook de kosten sterk oplopen. Kies bijvoorbeeld voor tandzorg of neem het beweegpakket. Zo kun je je dier geven wat het nodig heeft om lang gezond en fit te blijven. Kijk op de site van je verzekeraar om je polis gelijk af te sluiten.

 

Veel liefs,

 

Baby- & kinderkleding

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!