Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mijn kraamtijd: roze wolk met een gouden randje


7 april 2017


kraamtijd kraamhulp verloskundige newborn baby moederschap kraamtranen MAMA to the max
L

Lilou was afgelopen maandag precies 4 maanden oud (3 april 2017) en dat leek me een mooi moment mijn beleving van de kraamtijd op papier te zetten. Het was een hele bijzonder periode, waar ik met veel plezier aan terugdenk. Heel anders dan mijn eerste kraamtijd, die jullie vast wel kennen. Die was precies het tegenovergestelde. Wat heb ik het toen zwaar gehad. Daarom ben ik nu heel dankbaar dat ik ook heb mogen ervaren hoe het is echt op die roze wolk te zitten. Benieuwd hoe de kraamtijd van Lilou verliep? Vandaag, in deel 1, vertel ik over mijn lieve kraamhulp en waarom we dit keer een gouden randje mochten beleven. 

Bekijk hier het geboortefilmpje.

kraamtijd kraamhulp verloskundige newborn baby moederschap kraamtranen MAMA to the max

We mochten naar huis

Zoals je hebt kunnen lezen in de blog over de eerste uren na de bevalling, moesten we een nachtje extra blijven, omdat Lilou wat problemen had met de ademhaling. Het verlossende woord kwam om 11 uur ’s ochtends van de kinderarts. Ze controleerde Lilou nog een keer volledig en ze verzekerde dat ons meisje helemaal klaar was om naar huis te gaan. De matige start die ze had tijdens de bevalling, had geen verdere impact en daar waren we enorm opgelucht over. We pakten haar goed in en JP en ik liepen trots het ziekenhuis uit met ons meisje.

kraamtijd kraamhulp verloskundige newborn baby moederschap kraamtranen MAMA to the max

Ik moest er weer even inkomen hoor, ik wist helemaal niet meer hoe dat moest met die gordel. Maar wat was ik overdonderd van het feit dat we papa en mama waren geworden van onze tweede dochter. Het voelde nog zo onwerkelijk. Ik had gedacht dat ik de weg naar huis anders zou beleven dan bij Maxime. Toen was ik heel bang dat ze niet goed lag of dat ze zou stoppen met ademen (herkenbaar??). Toch had ik dit nu ook weer hoor. Ik was blij dat we thuis arriveerden en ik meteen kon kijken of ze lekker lag te slapen.

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

Ze lag inderdaad heel vredig te slapen en kreeg zelf niks mee van haar eerste reisje. Ik maakte even een foto van de trotse papa. Het zonnetje scheen, maar het was wel heel koud, dus we haastten ons naar binnen.

wolk roze kraamtijd kraamhulp verloskundige newborn baby moederschap kraamtranen MAMA to the max

Welkom thuis lief meisje!

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

Super lief dat JP de kraamooievaar al was gaan halen en opgehangen had. We bestelden deze ook bij Maxime en ik was er nu ook weer erg enthousiast over.

Wat een geluk

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

De eerste dag hadden we een andere kraamhulp, maar vanaf dag twee hadden we het grootste geluk van de wereld. “Onze” Brenda zou de rest van de kraamweek WEER komen. Zij was ook onze kraamhulp bij de geboorte van Maxime en het was een grote wens van jij dat zij ditmaal ook zou komen. She is the best! Super blij voor haar dat ze nu ook zwanger was (inmiddels is ze bevallen van een mooi meisje). Brenda zorgde niet alleen goed voor ons, ik kon ook heel goed met haar praten. Bij iedere onzekerheid stelde ze me gerust en ze legde heel goed uit hoe baby’s ‘denken’ en doen.

Maxime was ineens grote zus

Het speciaalste van de hele kraamweek vond ik het om deze samen met Maxime te mogen beleven. Wat was ze vanaf het eerste moment lief voor haar kleine zusje. Ik had me er zo op verheugd, maar was ook vaker bang dat ze het moeilijk zou hebben. Niks van dat laatste was waar. Wat was en ben ik nog steeds zo ongelofelijk trots op dit meisje. Ze sloot haar zusje vanaf het moment dat ze haar ontmoette in haar armen en zorgt voor haar vanuit haar hart.

Voornamelijk door de liefde die ik zag tussen de zusjes was het een van de mooiste weken van mijn leven. Ondanks de pijn die ik had, de slapeloze nachten en al het onwennige, was het zo bijzonder. Het was december, koud buiten en de donkere dagen voor kerst. We coccoonden binnen en ik wilde ook Maxime dichtbij me hebben. Wat moest ik er wel aan wennen dat mijn kleine prinsesje vanaf nu altijd grote zus zou zijn. Mama had het daar veel moeilijker mee dan Maxime zelf hoor. Die vervulde haar taak vanaf het eerste moment uitmuntend.

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

Heel gek, maar vanaf dag één is het zo dat als we Lilou bij Maxime leggen, ze onmiddellijk stopt met huilen. Hierboven de eerste keer dat dit gebeurde. Lilou was drie dagen oud en Maxime was zo nieuwsgierig en wilde haar zusje nu ook wel eens vasthouden. Ze vond het best wel eng en concentreerde zich goed, zodat ze niks fout kon doen.

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

Ze liep Brenda overal achterna, want ze wilde niks missen van haar zusje. Van het badje tot het verschonen van de luiertjes, Maxime wilde overal bij zijn. Ik vond het ook fijn dat Brenda alles uitlegde in Jp en Janneke taal aan Maxime. Ze snapte heel goed dat het voor Maxime misschien nog wel de grootste verandering was in ons gezin. Heel lief hoe ze haar overal bij betrok en ook mee liet helpen. Zo belangrijk!

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

We probeerden de hele week Maxime veel contact te laten maken met Lilou. Ze mocht haar kusjes geven, aaien, maar zelf wilde ze haar het liefst de hele dag vasthouden. Dan ging ze weer naar JP: “papa, wil je Lilou even pakken.” Vervolgens ging ze snel ook op z’n schoot zitten. Wat had ik me onnodig zorgen gemaakt tijdens die zwangerschap, ons meisje deed het geweldig en vanaf het eerste moment accepteerde ze haar zusje alsof ze er altijd was geweest.

De controles

Natuurlijk waren er ook de nodige controles. Omdat ik onder begeleiding ben geweest van een gynaecologe, had ik geen verloskundige. Maar daar kwam verandering in na de bevalling, omdat ik ook nazorg nodig had. Ik koos voor de lieve Nathalie van Puur Natal.

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

We volgden elkaar al op instagram en ik had een heel goed gevoel bij haar. Ze is drie keer langs geweest in onze kraamweek en dat was erg fijn. Lilou werd gewogen en gecheckt. Ook nam ze de tijd voor ons. Ze legde me veel uit over de borstvoeding en ze praatte met me over de onzekerheid die ik toch nog had over de matige start van Lilou. Als moeder maak je je dan toch zorgen en waarschijnlijk door alle hormonen waren die zorgen niet heel gegrond, maar ik had ze wel en daar ging Nathalie ( en Brenda ook!) heel goed mee om. Ze heeft me geloof ik wel 5 keer uitvoering uitgelegd dat Lilou geen zuurstofgebrek heeft gehad en het absoluut geen slechte start was, maar een matige. Ze kon me gerust stellen en dat maakte dat ik een hele goede klik had met haar.

 

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

Natuurlijk was er ook de hielprik en de gehoortest. Maxime vond het maar niks. Haar zusje huilde en in haar beleving kwam dat door “die stomme mevrouw”. Ze moest daarom zelf ook even huilen, maar toen mevrouw haar goed had uitgelegd wat er allemaal gebeurde was het goed en wilde ze er toch wel bij staan.

De verwennerijen

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

Brenda verwende me goed. Ik had honger voor drie leek het wel. De hele dag door wilde ik eten, haha. Ze verraste me steeds met haar mooie creaties. Zo leuk!

 

 Morgen komt deel twee online, met onder andere dit:

“Ik zei hardop tegen Lilou: “bedankt dat je mij hebt uitgekozen om jouw mama te zijn, ik zal heel goed voor je zorgen en er altijd voor je zijn.” Ik kon niet niks meer zien door mijn waterige ogen. Ik besloot de tranen hun beloop te laten gaan en het eruit te huilen.”

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

5 Reacties op “
Mijn kraamtijd: roze wolk met een gouden randje

  1. Pingback: Een brief aan mijn lieve kraamhulp ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  2. Pingback: Mijn kraamtijd: roze wolk met een gouden randje; deel 2 ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  3. Prachtig Marjon en zo herkenbaar! Mooi om te lezen. Ik besef dat ik helemaal niks op papier heb gezet over de bevalling, kraanwerk, etc en alleen maar een fotoalbum heb gemaakt. Ik ga ook proberen om iets op papier te zetten zodat mijn meiden, jawel ik heb ook twee, het later kunnen lezen. Dat is denk ik een van de mooiste dingen van het Blogger-zijn. Je zet veel op papier en het lijkt me zo mooi als je meiden het later terug kunnen lezen. Je bent een voorbeeld voor mij.

  4. Oh die kraamweek! Ik kijk er met heimwee naar terug! Veerle reageerde lichamelijk heel heftig op de verandering! Ging heel erg spugen! Maar in haar doen en laten wilde ze telkens bij d’r zusje zijn! Hoe volledig kan je overlopen van liefde hé!
    Nicole onlangs geplaatst…Waar is mijn dag gebleven?My Profile

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!