Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mijn kraamtijd: roze wolk met een gouden randje; deel 2


8 april 2017


I

In het eerste deel kon je lezen dat ik ontzettend geboft heb met mijn lieve kraamhulp, dat onze grote meid het vanaf het eerste moment ontzettend goed oppakte en haar zusje geen moment uit het oog verloor. Ik was nog helemaal in (positieve) shock van de ‘fijne’ bevalling en mede daardoor voelde ik me ondanks de pijn ontzettend dankbaar en overgelukkig. Ik ben er stiekem gewoon wel trots op dat ik kan zeggen dat ik een kraamtijd heb gehad op een roze wolk met een gouden randje. Nooit durven hopen dat ik dat zou mogen meemaken. Toch had ik wel kraamtranen. Vandaag vertel ik daar graag over. 

Bekijk hier het geboortefilmpje.

kraamtijd kraamhulp verloskundige newborn baby moederschap kraamtranen MAMA to the max

De kraamtranen dit keer

De kraamtranen waren deze keer van een hele andere aard. Ik had me schrap gezet en wist dat vanaf dag drie kraamtranen konden komen en ik wellicht een terugval zou krijgen in mijn overvloed van geluk. Dag drie gebeurde er helemaal niks. Ik voelde me mentaal nog steeds erg goed en kon niet geloven dat ik zo een snelle bevalling had mogen meemaken. De vorige keer was dit toch wel een trauma en hierdoor dacht ik dat je van iedere bevalling wel een (klein of groot) trauma zou overhouden. Niks hiervan bleek waar! Ik zou deze bevalling zo nog twintig keer overdoen. Weeën, persen en hop na ruim drie uur was ze er. Ik kon het niet geloven dat het zo was gegaan en iedere keer als dat door mijn hoofd ging, kreeg ik een lach op mijn gezicht. Zowel het feit dat Maxime zo goed reageerde op de komst van haar zusje in combinatie met het fijne gevoel dat ik heb overgehouden aan de bevalling, maakte dat ik het dit keer een roze wolk met een gouden randje kan noemen.

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

Maar dag vier lag Lilou aan de borst en gebeurde het toch. Ik keek naar dat onschuldige snoetje zo mooi, zo perfect. Ik aaide haar over haar kleine bolleke en voelde de traantjes stromen over mijn wangen. Totaal onverwachts overviel me een onbeschrijfelijk gevoel. Waar ik de vorige keer erg moest huilen om de nieuwe situatie waar we in beland waren, had ik nu heel andere tranen. Ik kan het moeilijk omschrijven, maar het voelde meer als een heel kwetsbaar geluk. Dit pure geluk wat in mijn armen lag, dat wilde ik voor altijd vasthouden. Er ging door mijn hoofd: ooit nemen we weer afscheid. Ik herhaalde het nog maar eens in mijn hoofd: genieten van iedere seconde hier op aarde van mijn meisjes. Ik zei hardop tegen Lilou: “bedankt dat je mij hebt uitgekozen om jouw mama te zijn, ik zal heel goed voor je zorgen en er altijd voor je zijn.” Ik kon niet niks meer zien door mijn waterige ogen. Ik besloot de tranen hun beloop te laten en het eruit te huilen.

kraamtijd kraamhulp verloskundige newborn baby moederschap kraamtranen MAMA to the max

Daar zaten we dan, allen met z’n tweeën in de woonkamer. Ik huilde de hele voeding lang en toen ze klaar was drukte ik haar heel dicht tegen me aan. Ik gaf haar minutenlang alleen maar kusjes op haar wangetje, in haar nekje en op haar hoofdje. Het was een heel mooi moment dat ik niet snel meer vergeet. Kraamtranen dus, van geluk maar ook van kwetsbaarheid. Ik besefte maar weer eens dat we niet het eeuwige leven hebben en dat het eigenlijk heel raar is dat onze zielen maar een x (hopelijk wel 100!) aantal jaren samen zijn.

 

Genieten to the max

kraamtijd kraamhulp verloskundige newborn baby moederschap kraamtranen MAMA to the max

Ik genoot van alle lieve reacties op social media. Ondanks dat ik geen zin had om te vloggen of te bloggen, kreeg ik wel energie van iedereen. Ik probeerde jullie op de hoogte te houden door op instagram leuke stories te plaatsen. Jullie reacties waren overweldigend. Ik lag uren in bed te rusten, maar ondertussen voelde het toch alsof ik met de hele wereld contact had. Ik had hierdoor totaal niet de behoefte uit bed te komen of zelfs uit huis. Omdat ik me ervan bewust was dat de kraamtijd voorbij ging in een flits, genoot ik bewust van alle momentjes. Vooral van de borstvoeding kon ik intens genieten. Ik had het geluk dat het net zoals de eerste keer weer snel en goed op gang kwam.

 

moedermelk borstvoeding kolven kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

 

Ik kon na een paar dagen zelfs al kolven en na een week kolfde ik al over de 100 ml per keer. Brenda gaf me de handige tip de melk in een diepvrieszakje te doen. Dan krijg je een platte schijf die veel minder plaats inneemt in de vriezer dan een potje.

 

kraamtijd kraamhulp verloskundige newborn baby moederschap kraamtranen MAMA to the max

Nog zo’n intens genietmomentje waren de lange douchesessies, die ik iedere dag heb gedaan. Het was de ontspanning van de dag. Het warme water deed ontzettend goed. Omdat ik nog helemaal niet lang kon staan of lopen, kwam Brenda met de gouden tip: een tuinstoel (die dus goed tegen water kan) in de douche zetten. Ohhh en wat een gouden tip! Ik ben haar nog zo dankbaar hiervoor. Wat was het heerlijk. Als ik er nu aan terugdenk, dan voel ik weer die rust over me heenkomen. Brenda liet me gewoon een half uur zitten. Ze zei dan: “relax maar lekker, spoel al je emoties van je af en geniet van de warme waterstralen.” Het was ook echt zo…ik kon in de douche helemaal tot rust komen. Ik voelde me langzaam ontspannen. Ik staarde gewoon voor me uit en dat voelde zo goed. Als je nog een kraamtijd te wachten staat dan zou ik dit (als je douche groot genoeg is) zeker doen! Ik heb de stoel nog weken laten staan en zelfs Maxime en JP konden de stoel wel waarderen. Gewoon rustig zitten en helemaal niks doen. Heerlijk!

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

En er was nog iemand die net als haar mama kon genieten van de douche. Ons meisje vond het badje niet heel fijn. Ik zag dat ze niet kon ontspannen in het badje. Brenda vroeg aan me of ik een keertje met Lilou wilde douchen en dat leek me een heel mooi tafereel, maar tegelijkertijd ook wel eng. Brenda bleef er de eerste keer bij staan en gaf me aanwijzigingen. Lilou bleek het geweldig te vinden. Ze viel zelfs in slaap! Ze kwam helemaal tot rust. Tot op de dag van vandaag neem ik haar mee in de douche en geniet ze er enorm van. Die eerste keer vergeet ik nooit meer. Haar zachte huidje tegen mijn lichaam, het voelde zo speciaal.

 

Ons poppetje

lilou 3 maanden newborn baby geboorte bevalling ontwikkeling karakter slapen flesvoeding borstvoeding MAMA to the max

bron:lifesmoments.nl

Ik kan niet in woorden omschrijven hoeveel ik vanaf het eerste moment van haar ben gaan houden. Ik was zo trots op ons dat we samen zo’n goede bevalling hadden doorstaan dat ik meteen een hele sterke band voelde. Ze werd op mijn borst gelegd en ze voelde zo vertrouwd. Ik ga er verder niets meer over schrijven, want ik kan het gewoon niet uitleggen. Laten we het erop houden dat ik werd overspoeld met wederom dat moedergevoel en daar was ik heel blij mee. Ik had me namelijk wel eens afgevraagd of ik zoveel zou gaan en kunnen houden van haar als dat ik van Maixme deed.

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

Ik genoot van haar slaapjes, zo volmaakt, zo van ons!

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

How do you spell love. You don’t spell it, you feel it

kraamtijd kraamhulp verloskundige newborn baby moederschap kraamtranen MAMA to the max

Afscheid nemen

 

Het was maandag 12 december en dat betekende…..Time to say goodbye! Ohh wat zag ik er weer tegenop om Brenda los te laten. Je gaat je toch hechten aan iemand die deze bijzondere tijd samen met jou en je gezin deelt. Ze was er voor me op alle gebieden en ik vond het net als bij de eerste keer heel eng het zonder haar te moeten doen. We knuffelden samen met Lilou en ik heb haar wel tien keer gezegd hoe blij ik met haar was. We liepen naar de voordeur en bleven vertellen totdat ze de deur van de auto dicht trok. Ik zwaaide haar na zolang ik de auto kon zien en weg was ze. Ik moest toch een traantje laten maar ze had zulke lieve en oppeppende woorden gezegd dat ik ook een gevoel kreeg van; het is goed zo.

 

kraamtijd kraamhulp verloskundige newborn baby moederschap kraamtranen MAMA to the max

kraamtijd roze wolk baby bevalling kraamhulp kraamtranen verloskundige newborn MAMA to the max

 

En door het afscheid van Brenda kwam er ook een einde aan mijn kraamtijd. Ik liep terug naar binnen en bedankte Brenda nogmaals in mijn hoofd voor alle fijne dagen. Ik kwam op het idee om haar een mooie brief te schrijven. Daar ben ik inmiddels mee begonnen en omdat iedereen mag weten hoe bijzonder ze is, komt die volgende week online!

 

Wat een verschil, deze kraamtijd met mijn eerste. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar ik ben ontzettend dankbaar dat ik ook deze ervaring heb mogen beleven. 

Bedankt voor het lezen!

 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max
Spring Sale 250x250

 

Kerstwinkel 2017
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
Mijn kraamtijd: roze wolk met een gouden randje; deel 2

  1. Super mooi! en heel herkenbaar. bij mij ook alleen maar tranen van geluk! prachtige foto’s ook, vooral die borstvoedende foto en die onder de douche van jullie samen<3

  2. Joh ik zit het gewoon met een brok in m’n keel te lezen hoe jij je kraamtranen omschrijft! Echt heel mooi! De dag dat jij afscheid nam van jou geweldige kraamhulp kwam mijn topper binnen omdat ik toen bevallen ben! 😉 ook zo’n fijne mega roze wolk!
    Nicole onlangs geplaatst…Hoe ontmoet ik mijn vrouw?My Profile

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!