Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De kraamtijd is voorbij! En nu…


17 januari 2017


kraamtijd zwangerschapsverlof moeder baby bevalling MAMA to the max
O

Onze lieve kleine meid is alweer 6 weken oud en dat betekent ook officieel het einde van de kraamtijd. Dit einde vierden we afgelopen zondag, zoals je misschien wel op social media hebt gezien, met haar Heilig Doopsel en daarna een geweldige babyborrel. Het zit er alweer op, die allereerste momenten met elkaar. Ik kijk terug op een bijzondere kraamtijd die ik zo intens mogelijk heb proberen te beleven. Nu is het tijd voor een nieuwe fase. Een fase waarin ik weer meer tijd en zin krijg in andere belangrijke dingen in mijn leven. Mijn blog MAMA to the max staat daarbij met stipt op één! Ik ben er dan ook enorm trots op vandaag met een frisse start weer te beginnen en mijn eerste geschreven blog sinds de bevalling te plaatsen. Ik vertel jullie graag iets meer over hoe ik me voel en hoe ik de komende tijd weer ga opstarten. Bedankt voor al jullie medeleven. Ik heb het erg gewaardeerd en jullie gaven me keer op keer een heel warm gevoel.

kraamtijd zwangerschapsverlof moeder baby bevalling MAMA to the max

INTENS GENOTEN

Op zaterdag 3 december om 22.16 uur was ons meisje er dan eindelijk. Een dag voor de uitgerekende datum mochten we haar in onze armen sluiten. Wat was het een prachtig en onvergetelijk moment. Nooit had ik durven dromen dat de bevalling, waar ik negen maanden zo tegenop had gezien, zo voorspoedig zou verlopen. Na ruim drie uur weeën was ze er al. Ik was dolgelukkig dat ik zo’n ‘snelle’ en fijne bevalling mocht hebben. Deze dankbaarheid heeft grote invloed gehad op mijn kraamtijd. Iedere keer weer als ik aan de bevalling dacht (en nog steeds denk) kwam er spontaan een lach op mijn gezicht. Ik was niet uitgeput en mentaal hoefde ik ook niet zoveel te verwerken en dat maakte dat ik me direct na de bevallig al heel goed voelde.

Ik bofte ontzettend met onze kraamhulp. Brenda was namelijk ook onze kraamhulp bij Maxime. En ook zij zag het grote verschil met mijn eerste kraamtijd. De vorige keer noemde ik het een roze wolk met een grijs randje, maar dit keer was het echt een roze wolk met een gouden randje. Ik kreeg mijn kraamtijd-to-the-max waar ik altijd stiekem van gedroomd had.

kraamtijd bevallingsverhaal bevalling zwangerschapsverlof moeder baby MAMA to the max

Waar ik de vorige keer ook weer snel op de been wilde zijn, bleef ik nu de hele eerste week in bed of op de bank beneden in de pyjama. Waar de vorige keer de kraamvisite dezelfde dag al op de stoep stond, hebben we nu iedereen geweerd en was de babyborrel voor ons een perfecte uitkomst. Geen drukte in huis, geen rekening houden met anderen. We hebben ons helemaal gefocust op elkaar en dat gaf ons een heel warm en fijn gevoel.

MAXIME

Nooit had ik durven dromen hoe goed Maxime de komst van haar kleine zusje heeft opgepakt. Ik ga hier zeker nog een aparte blog over schrijven, want dat verdient onze grote prinses echt. Vanaf het eerste moment dat ze haar zusje zag nam ze haar rol als ‘grote zus’ heel serieus. Ze helpt mama en papa waar ze kan en ze zorgt ervoor dat haar kleine zusje niks tekort komt. Het speentje in het mondje stoppen, de luier aangeven, de muziekmobiel voor de tiende keer aandraaien, niets is haar teveel. Ik ben zo ontzettend verliefd op deze meid. Ik hield al zoveel van d’r, maar het lijkt wel alsof het nu nog eens dubbel zoveel is geworden.

kraamtijd newborn bevalling zwangerschapsverlof MAMA to the max

MAMA TO THE MAX

Jullie weten waarschijnlijk wel dat MAMA to the max ook een kindje van mij is. Niks of niemand mag aan mijn kindjes komen en het mag hun ook aan niets ontbreken. Dat voel ik ook zo met mijn blog MAMA to the max. Met heel veel liefde werk ik dag (en soms nacht) eraan. Alleen in december ging het gewoon even niet. Ik moest keuzes maken en die waren eerlijk gezegd zo gemaakt. Ik wilde heel bewust mijn kraamtijd beleven. Ik wilde genieten van de borstvoedingen, de uren dat Lilou sliep op mijn borst, de badjes en de middagslaapjes samen in het grote bed. De laptop is bijna niet aan geweest en dat voelde heel goed. Uiteindelijk zijn alleen de artikelen online gekomen die ik van te voren al had ingepland. Zelf had ik gedacht dat ik mijn bevallingsverhaal, de eerste dagen, de eerste keer wandelen en nog zo wat onderwerpen al veel sneller met jullie wilde delen, maar het bleek niet zo te zijn. Ik was helemaal gefocust op mijn gezinnetje en mijn nieuwe rol als moeder van twee meisjes.

WAT KUN JE VERWACHTEN

Maar niet getreurd! Ik wil iedereen bedanken voor al het begrip de laatste tijd. Ik probeerde jullie wel goed op de hoogte te houden door veel instagramfoto’s en Stories te plaatsen en daar kreeg ik gelukkig alleen maar positieve reacties op. Ik zie het zo dat mijn zwangerschapsverlof langzamerhand voorbij is en ik weer aan de slag ga. Het enige verschil is dat Lilou nog gewoon bij me is. Vandaag ga ik zelfs twee uurtjes naar kantoor om even weer dat kantoorgevoel te krijgen, maar uiteraard gaat mijn kleine meisje gewoon mee.

Jullie hebben nog heel wat van me te goed. De komende tijd ga ik alles vertellen vanaf de bevalling tot nu. Uiteraard begin ik snel met het schrijven van mijn bevallingsverhaal, gevolgd door de kraamtijd, ons mooie geboortekaartje, Maxime die grote zus werd en de fantastische babyborrel. Vanaf nu ga ik (niet op volle kracht, maar langzaamaan) weer beginnen.

Wat ik met deze blog eigenlijk duidelijk wilde maken, is dat ik de tijd heb genomen te wennen aan mijn nieuwe leven als moeder van twee. Ik wilde graag mijn kleine meid leren kennen en ik wilde er voor Maxime zijn in deze periode van verandering. Alhoewel het wel eens knaagde aan me dat er niks online kwam (zo ben ik nu eenmaal), heb ik er geen minuut spijt van gehad dat ik zes weken “offline” ben geweest. Ik hoop dat de WEEKVLOGS veel goed hebben gemaakt;)

Nou, de kop is eraf…het gaf wel een kick deze blog te schrijven. Ik voel de energie weer en kan niet wachten dalijk weer in de flow te zitten en lekker te schrijven (met mijn kleine meisje de komende tijd nog heerlijk naast me).

De blog van morgen en overmorgen staan ook al klaar;) Morgen mijn goede voornemens voor het komende jaar en overmorgen de veelgevraagde blog over het geboortekaartje van Lilou. 

Heel veel liefs van deze kersverse mama van twee,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

13 Reacties op “
De kraamtijd is voorbij! En nu…

 1. wat fijn dat je zo’n mooie kraamweek hebt gehad! je hebt groot gelijk dat je er lekker van hebt genoten en rustig aan hebt gedaan. ik ben benieuwd naar je verhalen over de bevalling/kraamtijd/etc!

 2. Wat een mooie blog heb je geschreven en wat een prachtige foto’s heb je geplaatst! Zo lief en puur om te zien! Wat fijn dat je een echte roze wolk hebt (gehad) en je lekker hebt kunnen focussen op jullie gezinnetje en jouw herstel! Ik kijk uit naar al het leuks dat je weer gaat posten op je blog! 😀

 3. Lieve Marjon,
  Ik heb je met plezier de afgelopen weken gevolgd. Misschien nog wel meer dan anders, heerlijk om zo’n beeld te krijgen in jouw leven als mama van twee. De weekvlogs waren fantastisch om te kijken trouwens. Heerlijk dat je echt de tijd hebt genomen om je meisje te leren kennen. Je rol als moeder van twee op te pakken. Goede keuze! Ik kan niet wachten om onze dochter als grote zus te zien!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Gender reveal! Een broertje of een zusje voor Naomi?My Profile

 4. Super dat je de tijd genomen hebt die je nodig had! Die 1ste weken met je kersverse kleintje komen nooit meer terug en zijn echt om te koesteren. Ik ben blij voor jou dat je hierin echt je gevoel gevolgd hebt. Dat het hier op je blog daarom even minder ‘druk’ was, neem ik er als trouwe lezeres graag bij! Liefs, Els

 5. Wat een fijn en vooral lief geschreven artikel! Ik kreeg hier en daar wat kippenvel momentjes! Ondanks dat je offline was op de blog heb ik intens genoten van alle foto’s en stories op instagram. Heerlijk! Wat gaat zo een kraamtijd dan snel voorbij he?! Ik kijk zo ongelooflijk uit naar mijn kraamtijd. Zit nu 3 dagen voor de uitgerekende bevalling.. Spannend!

 6. Je hebt zo ontzettend gelijk lieve Marion… deze tijd is zo kostbaar en het zijn dagen met een gouden lijstje om te koesteren. Genoot van je verhalen en de foto s.

  Liefs en een knuffel voor je prinsesjes

  Annette (insta kakelbont)

 7. Wauw zo mooi geschreven! Pracht mens ben je. Voel echt alleen maar één en al liefde voor je 2 meiden. En dat is het allerbelangrijkste.
  Succes met langzaam weer opbouwen. Geniet van je mooie meiden. Ik ga je weer volgen 🙂
  Liefs Nicole

 8. Dag Marjon,

  Fijn dat je ook hier weer bent en toch al zo snel. Je hebt me aan het denken gezet over mijn tweede aankomende kraamtijd. Je tijd nemen voor je gezin, lief zijn voor jezelf.
  En over dat tegoed hebben van artikelen? Jouw leven, jouw planning. Al wacht je nog eens 6 weken met plaatsen…ik heb genoten van je mooie foto’s. Dank je wel en succes!

 9. Heerlijk toch dat je de eerste weken lekker van je gezinnetje hebt kunnen genieten. Als het kan moet je dat gewoon doen het is het allerbelangrijkste! Fijn dat je weer gaat beginnen, kan niet wachten om alle mooie ontroerende verhalen te mogen lezen. Welkom terug! Ook al ben je nooit echt weggeweest

 10. Lieve Marjon ,

  Wat gaat de tijd hard als ik het zo lees en je hebt volkomen gelijk dat je offline bent gegaan want de tijd kan je niet terug draaien .
  Wat fijn dat het zo goed met je gaat maar ook met maxime die het zo goed oppakt.mijn dochter vond het vreselijk moeilijk maar dat gaat nu heel goed die twee zijn zo dol opelkaar.
  Heb ne dat ook?als je ziet hoe ze doen tegenelkaar en straks zie je dat beter want dan is liloe wat ouder,maar de interactie met elkaar als je daar naar kijkt het verliefde gevoel hoe mooi is dat dan staat de wereld even stil.
  Koester alle momentjes met elkaar er komt een dag dat alles een laatste keer is zoals het in slaap vallen bij je enzovoort.
  Geniet van je mooie lieve meisjes

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!