Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

MET DE KLAS NAAR DE SPEELGOEDBANK


4 december 2018


goed doel met de klas speelgoedbank mamatothemax
<

De goedheiligman is weer in het land. Hoewel iedereen direct aan cadeautjes denkt en daar wellicht al maanden van te voren mee bezig is geweest om zorgvuldig uit te zoeken, is dat niet voor iedereen aan de orde. In juni dit jaar, maakte ik kennis met Speelgoedbank De hoelahoep in Maastricht. Samen met VTech besloot ik vooral tijdens deze tijd van het jaar weer iets voor hen doen. Dit keer besloot ik de klas van Maxime hierbij te betrekken.

Lees ook:
Waarom elk kind verdient om te spelen

Op school

Samen met de juf van Maxime bereidde ik het plan voor. We zouden de hulp van Sinterklaas inschakelen om cadeautjes in te zamelen voor de speelgoedbank, zodat de kinderen voor wie het krijgen van cadeautjes niet vanzelfsprekend is, ook een fijne decembermaand zouden hebben. De juf maakte een video waarin Sinterklaas vertelt over de speelgoedbank. Alle kinderen in de klas van Maxime, werden bij elkaar verzameld om het filmpje te kijken. Sinterklaas eindigde de video met de vraag of iedereen speelgoed wilde inzamelen om samen naar de Speelgoedbank te brengen. Ingepakt en wel! Het hoefde niet het aller mooiste speelgoed te zijn maar wel netjes en compleet.

goed doel met de klas speelgoedbank mamatothemax 2

En zo vertrok Maxime vorige week met haar klasgenootjes naar de Speelgoedbank, waar alle cadeautjes werden ingeleverd. Wat een ervaring. De kinderen hadden een hoop vragen en de vrijwilligers van de Speelgoedbank namen alle tijd om deze te beantwoorden. In de vlog van afgelopen week zie je alles over ons bezoekje:

Omdat Sint, gespeeld door de lieve mensen bij VTech, de kinderen wilde bedanken voor alle steun, kregen zij een aantal prachtige producten van VTech voor in de klas! En natuurlijk voor iedereen wat wils, namelijk: van een magisch tekenbord tot aan een karaoke set! Wil jij precies weten wat Sint cadeau gaf?

Vtech DigiArt Magisch tekenbord 3 in 1 – Digitaal tekenbord

digiart magisch tekenbord vtech

Met dit magische tekenbord leren de kinderen met de magische pen op een creatieve manier, om meer dan 150 letters, vormen, dieren en voorwerpen te leren tekenen.

VTech kidi Lightshow party – karaokeset

kidi lightshow party vtech review

Deze bluetooth partyspeaker kun je overal mee naartoe nemen. Het is de beste speaker voor dans en speelplezier. Je kunt niet alleen behendigheidsspelletjes spelen maar ook partyspellen spelen! Heel leuk dus voor Maxime en haar klasgenootjes.

KidiCom MAX

telefoon voor kinderen kidicom max

Een portable gadget voor kleine ontdekkers! Zo kun je luisteren naar favoriete muziek, foto’s maken of video’s maar ook spelletjes spelen. De duurzame en stevige rand, beschermt ook nog eens tegen vallen en stoten. Hier gaan de kids zich wel vermaken! Mocht je hem voor thuis willen aanschaffen: een groot pluspunt, is de ouderinstellingen. Hiermee beweer je als ouder de tijdslimieten, toegang tot internet en kan het apparaat makkelijk aangepast worden.

VTech Cars 3 – Bliksem McQueen smartwatch

smartwatch voor kinderen mamatothamax

Speel 3 uitdagende spellen of maak leuke foto’s en video’s. Het is mogelijk met de kidizoom cam-watch! Er zijn 30 klokweergaves om je horloge te personaliseren en er is een kleurenscherm met analoge en digitale tijdsweergave. Dat wordt een planning maken wie hem om mag doen ;).

sinterklaas cadeaus voor de klas vtechspeelgoed mamatothemax

Sint is in het land

Het was een hele bijzondere ervaring om met de klasgenoten van Maxime te doen, want de tijd van gezelligheid is aangebroken. En ieder viert dit anders. De één groots met veel cadeaus, de ander doet het bescheiden of helemaal niet. Uit een consumentenonderzoek van vorig jaar december, blijkt dat 66 procent van de huishoudens met thuiswonende kinderen, pakjesavond viert. Een kind gelukkig zien, raakt je in het diepste van je ziel en dat kan al met iets heel simpels zijn. Het brengt je terug naar je eigen kindertijd waarin je euforisch geluk kon voelen bij iets kleins. Als ouder wil je een balans brengen tussen dankbaarheid, bescheiden zijn en iets verdienen.

Sinterklaas is voor iedereen

En daarom zou het goed zijn om je ervan bewust te worden, dat je minderbedeelde kinderen ook iets moois kunt geven op pakjesavond. Zoek samen met je kinderen eens wat speelgoed uit wat al langer in de kast ligt en breng het naar de speelgoedbank bij jou in de buurt. Zo kan ieder kindje een fijne tijd beleven.

Uiteindelijk draait het niet om de cadeautjes maar om een kinderfeest, waarbij iedereen gelijkwaardig is. Dat gevoel, is het belangrijkste wat telt! Geef jij je kinderen de gedachten mee, dat Sinterklaas niet altijd grote cadeautjes kan kopen en dat het ook om gezelligheid draait? En wat staat er op de verlanglijstjes van jullie kinderen?

handtekening marjon goede nieuwe huisstijl mamatothemax

Deze blog is in samenwerking met VTech.
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!