Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Vind ik extra vitamines slikken belangrijk?


24 juni 2017


H

Het is toch een magisch iets dat een baby zo kan groeien van alleen melk. Of je nu borstvoeding geeft of voor flesvoeding hebt gekozen, baby’tjes groeien ‘als kool’. In het eerste levensjaar maakt je baby de grootste ontwikkeling van zijn of haar leven mee. Ik zie dat nu zelf bij Lilou, ze is nu 6 maanden en ik kan me bijna niet meer voorstellen hoe klein ze was en hoeveel ze nu al meer kan dan in die eerste weken. 

Vitamines & borstvoeding

Omdat ik de eerste weken borstvoeding gaf had ik me voor de bevalling toch voor de zekerheid nog een keer verdiept in welke vitamines Lilou extra nodig had. Ik kon me nog herinneren van Maxime, ondanks dat borstvoeding bijna alle voedingsstoffen bevat die je kindje nodig heeft, dat ik extra vitamine K en D toediende tijdens de borstvoedingsperiode.

Vitamine D is nodig ter ondersteuning van een goede botontwikkeling. Volwassenen hebben hier ook snel een tekort aan, vooral in de winter. Moedermelk bevat wel vitamine D, maar te weinig voor je newborn, daarom wordt aangeraden vanaf dat je baby één week oud is, vitamine D supplement te geven.

Naast vitamine D is vitamine K noodzakelijk, deze vitamine speelt een belangrijke rol voor de bloedstolling. Je baby kan last krijgen van bloedingen als hij of zij een tekort heeft aan vitamine K.

Vitamines & flesvoeding

Hoewel de melkpoeders van tegenwoordig al heel compleet zijn, wordt aangeraden toch extra vitamines toe te dienen.

De eerste 3 maanden zijn ook bij flesvoeding vitamine D en K heel belangrijk. Zorg dat je je baby dagelijks minimaal 10 microgram vitamine D geeft en vitamine K. Wanneer je baby meer dan 500CC flesvoeding geeft mag je stoppen met Vitamine K, al kan het geen kwaad deze te blijven geven.

Vitamines zonder toevoegingen

Er zijn heel veel soorten en merken vitamines te koop, maar het viel mij op dat deze bijna allemaal op basis van (veel) suiker worden geproduceerd. Suiker is om meerdere redenen niet goed voor je baby. Het levert enkel calorieën, maar geen nuttige vitamines en mineralen. Een teveel aan suiker zet je lichaam om in vet, je wordt er dus dik van. Eenvoudige suikers zijn erg slecht voor het gebit, maar óók voor die lieve tandeloze mondjes.

In Laveen vond ik een goed alternatief voor Lilou. Druppeltjes op basis van biologische olijfolie, zonder suikers, aroma- of smaakversterkers en andere chemische toevoegingen. Deze Olive drops zijn 100% natuurlijk en hebben daarom ook het 100% clean label. Ik was wel wat verward over de ‘smaak’ olijf, maar dit is enkel een ingrediënt, je proeft er helemaal niets van, de smaak is zelfs heel neutraal.

Wist je dat?

– Laveen supplementen een SKAL certificaat hebben omdat ze biologische melk en olijfolie gebruiken als bestandsdeel.

– Van producten met een Skal certificaat kun jij als consument ervan op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. 

– Deze ook geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten.

Ook voor kinderen natuurlijke vitamines

Nu ik eenmaal deze ‘verantwoorde’ vitamines heb gevonden, ben ik ook voor Maxime overgestapt. De Go Grow is een multivitamine supplement voor kinderen van 2 tot 7 jaar en bevat alle vitaminen en mineralen die als aanvulling nodig zijn voor een goede groei en ontwikkeling. De basis voor de kauwtabletten wordt gemaakt van biologische melk van Nederlandse koeien.

 

Tip!
De Laveen supplementen zijn te koop bij

WEHKAMP
Bol.com

WIN WIN WIN:

In samenwerking met Laveen mogen we 3 lezeressen blij maken met een supplement naar keuze. Je kunt als je de gelukkige winnaar bent kiezen uit:

o Bone Care Plus (voor volwassenen) – t.w.v €27,99
o Growing Bubz (rondom zwangerschap) – t.w.v €31,99
o Go Grow (kinderen 2-7 jr) – t.w.v €26,99
o Olive Drops (Peuters)- t.w.v €14,95
o Olive Drops ( Zuigelingen)- t.w.v €13,75

Hoe doe je mee?

  • Like MAMA to the max & Laveen op Facebook
  • Bevestig je deelname in de comments hieronder en laat ons weten op welk supplement je kans wil maken.
  • Meer kans maken?
    Elke like, tag, comment en deelactie verdubbelt je winkansen.
Succes allemaal! Je kunt deelnemen tot 8 juli. Op 10 juli maken we de winnaars bekend!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Laveen.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!