Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een kindje adopteren uit Amerika | Het adoptieproces van Femke


2 april 2019


Femke adoptie
<

Vorige maand vertelde Femke dat de beginseltoestemming binnen was en dat ze samen met haar man Erik hebben gekozen voor het adoptieland Amerika. Vandaag deelt ze de volgende ‘route’ die ze heeft moeten bewandelen. Want, wat heb je nu nog nodig om verder te kunnen om écht een kindje te kunnen adopteren? 

Lees ook:
Beginseltoestemming en nu? | Het adoptieproces van Femke

Adoptiebureau

We konden kiezen uit drie bureaus in Amerika en we besloten met alle drie een skype gesprek te voeren. Daar zaten we dan, achter de laptop met trillende vingers, er gaat zoveel door je heen op dat soort momenten. Het zijn belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden. We hadden al snel een klik met een van de bureaus. De werkwijze daar is dat de moeders erg goed begeleid worden tijdens de zwangerschap. Iets wat wij van groot belang vinden.

Welke documenten heb je nodig?

Nu de keuze gemaakt was kregen we een lijst waarop stond welke documenten er allemaal nodig waren.

Om je een idee te geven:

  • We vroegen geboorteaktes aan bij de gemeente
  • Werkgeversverklaringen
  • We kregen een medische keuring
  • We gingen naar de GGD voor een TBC test
    enz enz

Ook werd er gevraagd om referentiebrieven van vrienden en familie. Dus niet alleen wij maar ook zij mochten aan het werk. Ze schreven op waarom wij geschikte adoptieouders waren in hun ogen. Dat was zo mooi om te lezen. Wat hebben we veel lieve mensen om ons heen.

Femke adoptie

Papieren adoptie

Na een paar maanden hadden we alle papieren binnen en begon er een einde te komen aan onze ‘papieren adoptie’. We betrapten onszelf erop dat je haast zou vergeten dat het om een kindje gaat, puur omdat je zo in een regel modus zit. Maar wat voelde het goed om na drie jaar wachten echt in actie te komen. We konden iets doen. Hierdoor ging de tijd ook ineens een stuk sneller.

A New Way organiseerde een college. Met een enorme groep mensen woonden we die bij. We vonden het heel bijzonder om ervaringsverhalen te horen en meer te weten te komen over de achtergronden van de kinderen uit Amerika. Het gaat dan echt leven!
De dag erna gingen we naar een picknick georganiseerd voor adoptieouders en hun kinderen maar ook voor mensen die nog wachten op een kindje uit Amerika.
We zagen alle kinderen en hun ouders en ineens besef je je dan dat jij er op een dag ook zo bij staat. Dat gaf hoop en perspectief, iets wat je zo nodig hebt in een lang en pittig adoptietraject. Wachten was al nooit mijn sterkste kant maar nu was het helemaal moeilijk.
De kinderwens werd er namelijk niet minder om. En je mag best weten dat er hele moeilijke dagen tussen zitten, je wilt zo graag maar je kan nog niet.

Profielboek maken

Omdat bij adoptie in Amerika de biologische moeder van het kindje het gezin uitkiest die zij het beste vind voor haar kindje, mochten we ook aan de slag met het maken van een profielboek. Dit is een fotoboek met verhalen van wie wij zijn en wat we doen. Avond na avond waren we daarmee bezig. Want je wilt zoiets wel goed doen en de moeder een duidelijk beeld schetsen van ons leven. Dat klinkt moeilijker dan je denkt. Het was echt puzzelen. Uiteindelijk zijn we heel trots op het resultaat en we hopen dat als de biologische moeder dit in haar handen krijgt ze er een warm gevoel bij krijgt.

Help jij ons mee?

Om de adoptieprocedure te kunnen financieren hebben we de Babiebox ontwikkeld. Een doos met allerlei verschillende kraamcadeaus. Er is een jongens en een meisjes variant beschikbaar voor €25,- per stuk. Kijk op Instagram bij BabieBox of op Facebook: BabieBox. Een box bestellen kan via babiebox@outlook.com

Ben je benieuwd hoe het verder gaat met Femke en Erik? Volgende maand deelt Femke deel 5 van haar adoptie verhaal. Heb jij vragen omtrent dit onderwerp stel ze in de reacties op social media of op de blog.

Kids NL 140317 - 210617 300x250

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!