Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Kinderwens maar geen man? 5 Tips die je hierbij kunnen helpen!


16 februari 2017


Z

Zoals je al kort hebt kunnen lezen ben ik Marjolijn (36) moeder van Mick (1). Mijn leven was altijd druk, druk, druk. Ik reisde veel voor mijn werk heb twee lange relaties achter de rug die beide om verschillende redenen niet werkten en ineens was ik (toen nog) 35. Hoe kan dat nou? Waar is die tijd gebleven? Begin 2015 keek ik mijzelf aan in de spiegel en dacht ik: ‘Ik moet nu voor mezelf kiezen en ervoor gaan!’ En dat deed ik.

Naast moeder ben ik in het dagelijks leven journalist, maar ik werk inmiddels fulltime als communicatieadviseur. Dat doe ik drie dagen op kantoor en een dag thuis. Mick gaat drie dagen naar een fijne kinderopvangorganisatie en eigenlijk heb ik mijn leven piekfijn op de rails. Ik heb ons oude appartementje in de grote stad verkocht en een heerlijk huis gekocht in een groene nieuwbouwwijk, met een fijne tuin waar nu vooral onze hond Fitch van geniet en volgend jaar Mick ook lekker in rond kan rennen. Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn leven zoals het nu is.

Voor jonge vrouwen die in een vergelijkbare situatie zitten geef ik hieronder een aantal belangrijke tips. Vanzelfsprekend zijn er nog tal van andere zaken die je goed moet overwegen. Denk aan je financiële situatie, hoe je de opvang gaat regelen, je woonsituatie. Deze beslissing gaat niet over een nacht ijs en de vijf tips hieronder zijn om je op weg te helpen met je beslissing. Op mijn site schrijf ik regelmatig over dit onderwerp dus mocht je meer willen weten neem dan ook daar eens een kijkje.

1: Draai die knop om!

Het eerste en misschien wel de belangrijkste is dat je die knop omdraait. Die knop van ik wil ‘het klassieke huisje, boompje beestje’. Accepteer je situatie zoals deze is. Dit was voor mij het moeilijkst want ik wilde het zo graag anders, maar het moment dat die knop omging viel er een last van mijn schouders. Ik bekeek mijn situatie realistisch: Een partner vind je niet in een dag, een relatie bouw je langzaam op en niet op basis van ‘ik wil zo snel mogelijk een kind van je!’ Was die relatie ergens te bekennen? Nee. Wilde ik nog langer wachten? Nee. Dus die knop ging om, de beslissing was genomen.

2: Verdiep je in de mogelijkheden

Toen ik eenmaal de beslissing had genomen ben ik me gaan verdiepen in het hoe en wat. Er ging een wereld voor me open. Toevallig verschenen er in 2015 ook veel artikelen in vrouwenbladen en in de krant, want het onderwerp is erg actueel en veel vrouwen besluiten om hun kinderwens op deze manier te vervullen. Je moet goed nadenken of je een bekende of anonieme donor wil. Of je wil dat je kind later op zoek kan naar de vader of niet. In Nederland is het verplicht om een bekende donor te hebben, maar je kunt als je dat liever niet wil heel gemakkelijk ‘donor shoppen’ in Denemarken. Denemarken is de grootste leverancier van donoren ter wereld. Je kiest kenmerken van een donor als kleur ogen, lengte, opleiding, haarkleur enzovoort. Je kunt zelfs kiezen voor een donor die een kinderfoto van zichzelf heeft toegevoegd, zodat je enigszins een beeld hebt van wie hoe hij eruit ZAG. Recente foto’s zijn logischerwijs niet beschikbaar. Hoe gek het ook klinkt het is een kwestie van uitkiezen, in je winkelmandje, afrekenen en in laten vliegen op D-day.

3: Dure klinieken zijn niet nodig, je kunt het gemakkelijk zelf

Je denkt misschien dat je naar dure klinieken moet om je kinderwens te vervullen, maar dat is helemaal niet nodig. Als je gewoon gezond bent, geen vruchtbaarheidsbeperkingen hebt, dan kun je het gemakkelijk zelf. Je kunt kiezen voor een ‘doe het zelf pakket’ bij ’s werelds grootste organisatie op dit gebied, volledig veilig, betrouwbaar en op je gemak in je eigen vertrouwde omgeving.

4: Start een ovulatiekalender

Belangrijk is dat je goed in kaart brengt hoe je cyclus eruit ziet, je hebt tenslotte per maand maar één kans. Als je een regelmatige cyclus hebt kun je goed inplannen wanneer HET moet gebeuren. Ik vind de advanced digital ovulatietesten van Clearblue het fijnst deze zijn prijzig, maar dat is het zeker waard. Je kunt ook temperatuur opmeten, op de dag van de ovulatie is deze dan een klein beetje verhoogd. Hoe beter voorbereid je te werk gaat, hoe groter de kans van slagen!

5: Bedenk of je goede, mannelijke vrienden hebt die misschien wel donor willen zijn

Het kan maar zo zijn dat je iemand kent van wie je weet dat hij misschien wel zou willen doneren. Persoonlijk durfde ik dat niet zomaar te vragen, maar gek genoeg zei een vriend van mij achteraf: “O je had het mij ook kunnen vragen, dat had ik best willen doen voor je.” In dat geval is het natuurlijk belangrijk dat je duidelijk het een en ander op papier zet, zodat je nooit misverstanden krijgt. Voorbeeld contracten kun je gemakkelijk downloaden op internet. Ook al zijn er geen dure klinieken nodig, het blijft een kostbaar proces, ook zonder kliniek.

Overigens ik ben geen prediker van het single moederschap hoor, een écht gezin is natuurlijk altijd wenselijker als dat tot de mogelijkheden behoort. Dit is niet het leven dat ik mezelf voorstelde. Ik ben een romantische ziel, droomde van een gezin en het liefst had ik al wel vier kids rondhuppelen. Trouwen in een Vera Wang jurk en iedere avond samen met een leuke vent op de bank hangen. Helaas heb je dit niet altijd in de hand en voor je het weet ben je midden dertig en begint die biologische klok toch echt te tikken. Ik ben nu gelukkiger dan ooit en als ik Marjon zo die met de kleine Lilou begint het bij mij ook alweer te kriebelen!

Naast mijn gastblogs op MAMA to the max heb ik ook een eigen site waar ik je meeneem op mijn avontuurlijke reis door het moederschap. Lastige dingen waar ik tegenaanloop, tips over hoe ik alles in mijn eentje red. Ik gun je een kijkje in mijn dagelijks leven als the single mama.

 

 

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Reactie op “
Kinderwens maar geen man? 5 Tips die je hierbij kunnen helpen!

  1. Hoi Marjolijn,

    Hier een mede bam’er (nou ja, to be: ik zit nog in het traject).

    Het lijkt me leuk je (ook) te volgen via jouw eigen site, maar kan nergens een linkje of naam vinden..?

    Wat een prachtige zoon heb je!

    Groeten, Paulien

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!