Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Kinderen en sterrenbeelden: dit is wat ik er van geleerd heb


1 oktober 2021


Sterrenbeeld blog
<

Voorheen als ik bij de kapper zat, bladerde ik wel eens door die roddelblaadjes en ging ik altijd naar de laatste pagina om mijn horoscoop te lezen. Negen van de tien keer klopte het ook nog eens! Ik ben mij onlangs meer gaan verdiepen in horoscopen en kwam zo bij de sterrenbeelden van onze meisjes. Ik was heel erg benieuwd wat daarover te vinden zou zijn en of de beschrijving van de karakter omschrijving klopt. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder!

Lees ook:
Maak je huishouden duurzaam en milieuvriendelijk met deze ecologische producten

Wat zijn sterrenbeelden nou precies?

Sterrenbeelden zijn eigenlijk een verzameling van allemaal sterren. Als je lijnen zou trekken tussen deze sterren, dan zou er een figuur ontstaan. De bekendste 12 tekens kennen wij allemaal, dat is namelijk de dierenriem (ook bekend als Zodiak). Jouw geboortedatum bepaald jouw sterrenbeeld en elke maand, het hele jaar door, schuift de zon op naar een ander sterrenbeeld. Welk teken jij hebt, dat wordt bepaald aan de hand van je geboortedatum.

 • 20 januari – 18 februari: Waterman
 • 19 februari – 29 maart: Vissen
 • 21 maart – 19 april: Ram
 • 20 april – 20 mei: Stier
 • 21 mei – 20 juni: Tweelingen
 • 21 juni – 22 juli: Kreeft
 • 23 juli – 22 augustus: Leeuw
 • 23 augustus – 22 september: Maagd
 • 23 september – 22 oktober: Weegschaal
 • 23 oktober – 21 november: Schorpioen
 • 22 november – 21 december: Boogschutter
 • 22 december – 19 januari: Steenbok

Sterrenbeeld

Wat zegt een sterrenbeeld over het karakter?

Wist je dat je met jouw sterrenbeeld al veel te weten kunt komen over iemands karakter? Zo kun je bijvoorbeeld weten of je partner wel goed bij je past of uitzoeken waarom je altijd tegen dezelfde problemen aanloopt. Inmiddels weet ik al veel over mijn sterrenbeeld en vind ik het ook onwijs interessant wanneer ik een nieuwe samenwerking aanga om extra bevestiging te krijgen. Maar, nu heb ik ook Maxime en Lilou eens uitgebreid onderzocht. Komen hun karaktertjes overeen met hoe ik ze ‘nu’ ken? Ik ben er eens ingedoken!

Maxime – Ram – Element: vuur – Heerser: Mars

Maxime is geboren op 31 maart 2013. Volgens de sterren is zij dus een Ram. Kenmerken van een Ram is avontuurlijk, onstuimig, impulsief, wilskrachtig en laat graag van zich horen. Kindjes met dit sterrenbeeld zit vol met energie en ze zeggen ook wel eens ‘Rammen die drammen’. Het zijn de geboren leider en nemen graag het voortouw. Als een Ram ergens zijn zinnen op heeft gezet, zal het hem lukken ook!

Ik zou bijna zeggen dat dit de karakteromschrijving van Lilou had kunnen zijn. Maar, als ik het zo bekijk; Maxime is inderdaad heel erg ondernemend, zelfbewust meisje en zal geen blad voor de mond nemen. Ze neemt graag de leiding en wil het liefst alles alleen doen. Maar, hoe zelfstandig ze ook kan zijn, ze heeft haar mama soms heus nog wel nodig! Gelukkig geeft ze dat aan en anders ben ik er die daar een stokje voor steekt.

Lilou – Boogschutter – Element: Vuur – Heerser: Jupiter

De boogschutter is intellectueel, filosofisch, joviaal, optimistisch, heerlijk en vrij. Maar, hij is ook zorgeloos, oppervlakkig, rusteloos en tactloos. Als kind zijn ook wel speelse clowntjes die liever bij een ander blijven en dicht bij je willen zijn. Je stem en lach hebben een rustgevende werking en heerlijk eerlijk.

Ja, Lilou is lekker rebels en gaat net zo lang door tot ze haar zinnetje krijgt. Ze gaat graag op ontdekkingstocht en zit boordevol energie. Ik kan mij helemaal vinden in deze omschrijving en vind het grappig dat ik dan gelijk een beeld erbij krijg! Ik zie nog dat eigenwijze meisje tijdens een muziekoptocht tussen de hekken door midden op het plein meedansen. “Dance like nobody is watching”, lekker haar eigen plan trekken en zal haar doelen achterna jagen. Prachtig!

Ik vond het super interessant om dit te lezen en mij er in te kunnen vinden.  Heb jij je wel eens verdiept in het sterrenbeeld van jouw kindje? Klopt dit ook grotendeels of moet je sommige karaktereigenschappen nog even plaatsen? Ik ben erg benieuwd! Deel het vooral in de reacties of op social media!

Veel liefs,

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!