Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Haren wassen: het was nog nooit zo makkelijk!


7 juni 2017


zwitsal haren wassen kind peuter baby waterbakje siliconen hairconditioner MAMA to the max
V

Veel kinderen hebben een hekel aan het wassen van hun haren. Bij ons is dat gelukkig niet het geval. Een hekel heeft Maxime er niet aan, maar blij wordt ze er nu ook weer niet van. Iedere keer waneer ik zeg dat we de haartjes moeten wassen, dan zie ik haar toch even schrikken of krult haar lipje om. Toch lukt het vrijwel altijd een rustig momentje ervan te maken door consequent een aantal dingen toe te passen. Benieuwd hoe we dat doen?

zwitsal haren wassen kind peuter baby waterbakje siliconen hairconditioner MAMA to the max

1. Maak een leuk moment ervan

Ik probeer iedere keer wanneer we de haren moeten wassen voor wat afleiding te zorgen. Ik maak grapjes, speel ‘winkeltje’ met haar of gooi water over haar heen. Het is dan wel iets drukker, maar ze is meestal wel in een goede bui hierdoor. Ook wanneer ik begin met het ritueeltje, blijf ik grapjes maken en probeer ik haar zo wat af te leiden.

2. Kies een kindvriendelijk shampoo

Het is belangrijk een shampoo te kiezen die niet prikt in de oogjes. Mocht er dan water in het gezicht komen, dan prikt het in ieder geval niet (zo). Wij gebruiken eigenlijk altijd de anti-klit shampoo van Zwitsal. Deze bevat geen stoffen die prikken.

 3. Gebruik een haarspoeler met silliconenrand

weekly snaps #23 MAMA to the max

haarspoeler

Dit is echt de beste tip ever! Hierdoor komt er totaal geen water in de oogjes bij het uitspoelen van de shampoo. Ik weet niet of je de haarspoelers zo kunt kopen, maar wij kregen onze haarsoepeler van Zwitsal en is inmiddels niet meer weg te denken bij ons in de badkamer. De siliconen gietrand sluit goed aan op het voorhoofd van je kindje waardoor er geen water over het gezicht wordt gespoeld.

Deze is niet te koop, maar de komende twee weken, krijg je deze wel GRATIS bij aankoop van twee Zwitsal producten bij Etos. Dus wees snel, want op=op en ze zijn niet online verkrijgbaar!

4. Gevoel van controle

Ik geef Maxime altijd het gevoel dat ze de controle blijft houden. Ze mag zelf de sproeier vasthouden wanneer ik haar haartjes inzeep en zij beslist wanneer we de shampoo gaan uitspoelen. Door dit zo te doen komt er geen gevoel van onmacht over haar heen en dat maakt haar wel een stuk rustiger.

5. Goede houding aannemen

Wanneer je de haren uitspeelt is het belangrijk dat zowel jij als kindje een goede houding aanneemt. Het beste kun je recht voor je kind gaan staan. Til de kin zover mogelijk omhoog, waardoor het hondje naar achteren kantelt. Zet de (oranje) siliconenrand van de haarspoeler tegen de haargrens aan en giet het water snel en in ene vloeiende beweging over de haren. Door het snel te doen komt er in 1x een grote hoeveelheid water over de haren en wordt de shampoo snel uitgespoeld.

 

Heeft jouw kindje ook moeite met uitspoelen van de shampoo? Heb je wat aan mijn tips of heb je zelf ook nog een gouden tip? Laat het weten in de reacties voor alle andere mama’s.

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!