Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Je kind goed voorbereiden op de vakantie [+ gratis aftelkalender]


25 juli 2017


<

De schoolvakantie is in volle gang en wat genieten we ervan! Heerlijk om de ochtenden niet te hoeven haasten of 25 uur in een 24-uurs dag te plannen. In de vakantie zie ik per dag wel wat we doen en op welk tijdstip. Nu Maxime weet dat ze niet meer naar school hoeft, wil ze elke dag weten wanneer papa ook vakantie heeft, want dan gaan we op vakantie! Ik merk dat ze soms wat ongeduldig is en moeite heeft met het aftellen. Ik ging daarom op zoek naar een manier om haar een hand te helpen en maakte een aftelkalender. Ow, en nog drie handige tips voor vakantie-voorpret! 

Lees ook: dé dorstlesser voor kinderen deze zomer

Niet alleen de bestemming is belangrijk, maar ook de reis ernaar toe. Voor volwassenen is het vrij duidelijk wanneer we gaan, wat we mee moeten nemen en waar we naartoe gaan. Kinderen daarentegen weten helemaal van niets, behalve dat ze met de auto, bus of het vliegtuig naar een andere plek gaan dan thuis. Om kinderen ook de voorpret van een vakantie te geven (vind dat zelf soms nog leuker dan de vakantie zelf!), bedacht ik een aantal slimme en makkelijke tips om Maxime ook mee te laten genieten. Hier komen ze:

Aftellen

De belangrijkste tip: AFTELLEN! Zo’n 10 nachtjes voor de vertrekdatum kun je beginnen met de kinderen voor te bereiden door middel van een aftelkalender. Ik heb speciaal voor jullie een aftelkalender gemaakt voor 10 dagen in een MAMA to the max jasje! Je kunt hem hier downloaden, uitprinten en ophangen. De aftelkalender kan de rest van het jaar ook nog gebruikt worden voor verjaardagen, dagjes uit of andere spannende momenten!

Print de gratis MAMA to the max aftelkalender hier – ROSE

Print de gratis MAMA to the max aftelkalender hier – BLAUW

Samen vakantie shoppen

De op één na belangrijkste tip: shoppen! Is de zomer-garderobe nog up-to-date? Pas jij nog in die geweldige strandjurk of is die na vier jaar toe aan vervanging? Passen de kinderen nog in hun badkleding en heb je goede UV-kleding? Heb je minimaal één keer met ‘nee’ geantwoord, dan adviseer ik een middagje shoppen. Indien mogelijk, is het zelfs leuk om de kinderen mee te nemen en zelf een kledingstuk uit te laten kiezen. Het is waarschijnlijk het meest lelijke item dat de hele winkel te bieden heeft, maar ach het is op vakantie waar helemaal niemand jullie kent. Ook kochten we al een paar films op iTunes zodat als we geen internet hebben, Maxime toch leuke filmpjes kan kijken in het restaurant of bij het zwembad. Deze zomer heeft iTunes trouwens een flinke korting op alle Disney-klassiekers. Wij hebben Assepoester, de Lion King en het Jungle Boek. Ik verheug me er zelf ook op trouwens om deze samen met Maxime te kijken. De korting (alleen deze zomer!) vind je hier: klik 

Vakantiebestemming bekijken

Kijk samen eens op de iPad om te kijken waar jullie naartoe gaan. Tegenwoordig is elke vakantiebestemming en elk vakantiepark/resort uitgebreid te zien op internet. Kijk eens wat er in de buurt te doen is en maak eventueel een to-do lijstje. Plekken die jullie graag willen zien, marktjes die jullie willen bezoeken of misschien wel dat lokale gerecht proberen. Is er een animatieteam met zo’n bijzonder vrolijke mascotte? Dan maken we alvast een leuke tekening voor hem! Ook altijd leuk om de weersvoorspellingen bij te houden. Ik probeer Maxime zoveel mogelijk te vertellen over de vakantiebestemming zodat ze er een idee bij heeft. De foto’s en filmpjes van ons hotel vindt ze nu al helemaal geweldig. Ze spotte zelf de kidsclub en vroeg of ze daar ook naartoe mag.

Samen inpakken

En dan eindelijk inpakken! Doe je natuurlijk ook samen! Dit kun je ook vrij educatief maken. Ik vraag Maxime wat we zoal mee moeten nemen op vakantie en we echt niet mogen vergeten. Ik leer haar dat we zonnebrandmiddel ablsouut nodig hebben, want anders kan de zon ons pijn doen. Natuurlijk ook de zwemkleding en alle paspoorten. Ik legde haar alles uit over een paspoort en daar was ze best wel van onder de indruk. Maxime drukte me op het hart dat we “knuffie” niet mogen vergeten. Samen tellen we onderbroekjes, kiezen we mooie outfits en overleggen we what to wear de dag van vertrek (comfortabel is the key-word hier) en dan zijn wij er klaar voor!

ruimte besparen koffer reizen vliegreis suitsuit MAMA to the max

Heb jij al zin in de vakantie? Met deze tips heb je hopelijk al een goed begin!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

Bespaar continu

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Je kind goed voorbereiden op de vakantie [+ gratis aftelkalender]

  1. Wat handig zeg, ik ga ‘m zeker downloaden en uitprinten! Vinden mijn kinderen vast helemaal geweldig. Ook hartstikke leuk gemaakt!

  2. Serieus dit komt op het goede moment!! Onze zoon kan niet meer wachten om op vakantie te gaan.. top dank Je!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!