Met je kersverse baby naar de osteopaat
Dat er iets met Tuur niet helemaal goed was, daar was ik na paar dagen krijsen wel achter. Op dag 11 brachten we een bezoek aan de osteopaat.
Wat is osteopathie?
Osteopathie is een gezondheidsleer waarbij uitgegaan wordt dat het lichaam in staat is zich automatisch aan te passen aan verschillende omstandigheden. Alles in het lichaam staat in verbinding met elkaar en wanneer iets niet goed kan bewegen kan dat klachten veroorzaken. Daarom onderzoekt een osteopaat ook het hele lichaam en niet alleen dat gedeelte waar de klacht zich bevindt. Met de handen behandelt een osteopaat het lichaam om de beweeglijkheid van de weefsels te bevorderen zodat het lichaam zich kan herstellen.
Van te voren had ik echt geen idee hoe ik me dat bij een baby van net 11 dagen oud moest voorstellen… Dus ik liet het allemaal maar op me af komen. Ik was in ieder geval blij dat er iemand naar mijn baby ging kijken! Wij waren helemaal uitgeput en konden hem nauwelijks meer troosten.
“Het tripje naar de osteopaat was ons eerste uitstapje als kersvers gezin”
Toen we aan de beurt waren werden Rick en ik eerst ondervraagd. De vragen begonnen over de zwangerschap, daarna de bevalling en waar Tuur last van had. Tijdens die anamnese bleef de osteopaat naar Tuur kijken, die nog altijd in zijn Maxi-Cosi zat. In de Maxi-Cosi ging het vrijwel goed, vooral in de auto werd hij stil.
De osteopaat onderzoekt rustig onze kleine man
Na de ondervraging werd mijn kleine Tuur op het grote behandel bed gelegd. De osteopaat stelde ons meteen gerust en ze was lief voor Tuur. Ze ging met haar handen over zijn lichaampje voelen en druk uitoefenen. Ze voelde al dat hij probleem darmpjes had. Ook zijn hoofdje en zijn nekje werden gecontroleerd.
Tijdens mijn zwangerschap heb ik 4 antibiotica kuren gehad, dit is niet bevorderlijk voor de geboorte waar kindjes dan nog een ‘hap’ goede bacteriën binnen krijgen. Daarvoor werd geadviseerd om Tuur probiotica te geven, zodat zijn darmen wat minder gevoelig worden.
Dat was nog niet alles, ook zijn maagklepje sloot niet goed en daardoor kwam zijn maaginhoud steeds omhoog. Tuur spuugde het dan niet uit maar slikte de maaginhoud weer door waardoor het zuur dubbel door zijn slokdarm ging. Dit was voor ons ook moeilijk te ontdekken, vandaar de naam verborgen reflux.
Kenmerken van verborgen Reflux
De osteopaat heeft ons de kenmerken van verborgen reflux verteld en we knikten bij alles. Veel huilen, krijsen, rood aanlopen, lichaam overstekken, snel drinken, zuur uit het mondje ruiken, vaak de hik en hoofdje naar achteren gooien tijdens het drinken.
De adviezen die we kregen waren: na de voeding Tuur ongeveer 20 – 30 minuten rechtop te houden, het wiegje en de box schuin zetten, voeding met johanesbroodpitmeel verdikken en inbakeren. Nou als het met deze huis, tuin en keuken adviezen al beter moest gaan dan hadden wij goede hoop! Ergens was ik zo opgelucht dat er daadwerkelijk iets aan de hand was, omdat ik dat al die tijd al gevoeld had. Nu nog maar hopen dat het snel beter wordt met de probiotica en de gekregen adviezen zodat wij en Tuur echt kunnen gaan genieten!
Babyosteopaat
Ik kan iedereen aanraden die een pasgeboren baby heeft om een bezoekje aan een osteopaat te brengen. Er zijn ook osteopaten die speciaal in baby’s gespecialiseerd zijn. Ook al zijn de symptomen in eerste instantie nog niet zo duidelijk je kindje wordt helemaal nagekeken, want een bevalling is ook voor een baby een heftige ervaring!
Liefs, Anke
Deze blog is niet gesponsord, maar bevat affiliate partnerships, wij ontvangen een klein deel van de omzet die jij genereert tijdens je aankoop, dit kost jou niets extra’s.
Stay connected