Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

Kerst DIY: cadeaustrikjes haken


18 december 2016


<

Zoals velen al weten heb ik niet echt iets met kerst. Wat ik wel leuk vind is het zo leuk mogelijk verpakken van de cadeaus. Nu vind ik het zelf altijd leuker om cadeaus te geven. Gewoon een leuk persoonlijk cadeautje zoeken voor iemand en het dan zo mooi of leuk mogelijk inpakken. Daarom bedacht ik deze Kerst DIY.

Dit jaar heb ik wat kleine cadeautjes voor iedereen. Geen enorme stapel en geen honderden euro’s. Zo kocht ik voor Guy een leuk hengelspelletje bij de kringloop voor een euro en een autogarage voor vijf euro. Geen enorme uitgave en meneer is er erg blij mee. Nu nog mooi inpakken met een mooie strik en klaar!

Een hengelspelletje voor een euro en een autogarage voor vijf euro, wat wil een kind nog meer

KERST DIY

Ik bedacht een simpel haakpatroontje. Deze gebruikte ik al op de Hoek Made Market waar ik stond met mijn shop bijderwets. Ik had daar een klein hoekje waar mensen een gratis workshop strik haken konden volgen.Het patroontje is daarom goed te maken voor de beginnende haakster. Op youtube vind je genoeg filmpjes met de uitleg van de steken.

 

Versier je cadeaus met een gehaakte strik

 

Je kunt de strikjes gebruiken voor het versieren van je cadeaus maar ook voor het versieren van de boom. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk klein cadeautje dan zou je er ook een speldje van kunnen maken.

PATROON STRIKJE

Benodigdheden:
– Haaknaald 5
– Wol
– stukje vilt

Aan het einde van iedere toer gebruik je een keerlosse.
Je haakt het strikje met vasten.

Patroon:

– Haak 10 lossen en een keerlosse
– Haak vanaf de 2e losse vasten tot aan het einde
– Haak nu 14 toeren vasten (in totaal haak je dus 15 toeren)
– Hecht af
Je hebt nu een rechthoekig lapje gehaakt. Vouw het lapje in het midden naar elkaar toe en zet met een paar steken vast. Je strikje is nu klaar.

Versieren van je strikje:

– Je kunt met een stukje vilt het midden omwikkelen en deze met een paar steekjes vastzetten aan de achterkant.
– Als je geen vilt hebt kun je eventueel het midden omwikkelen met een stukje wol. Deze knoop je dan vast aan de achterkant van de strik.

DEEL JE KERST DIY

Ik zou het leuk vinden als jullie je gehaakte strikjes delen via social media met de hashtag #strikjemamatothemax. Misschien hebben jullie nog leuke ideeën waar je de strikjes nog meer voor kunt gebruiken.

Veel haakplezier!

Kerstwinkel 2017

Helen

Helen Fransen, getrouwd met Pascal en trotse moeder van Guy. Eigenaar van twee webshops (bijderwets en houtenpunaises). We wonen in de Randstad waar we regelmatig uitstapjes maken naar Den Haag, Rotterdam en Delft. Ik heb al een blog voor mijn webshop bijderwets. Daar kan ik alleen niet al mijn persoonlijke verhalen op delen. Mijn blogs voor mama to the max zullen dan ook een persoonlijker tintje krijgen. Mijn ervaringen als moeder en alles wat daar bij komt kijken zal ik hier met jullie delen. Maar ook tips voor uitstapjes met de kids en af en toe een leuke DIY.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!