Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Jenna test Quooker Fusion


3 juni 2016


quooker mama to the max
<
Even voorstellen…

Even voorstellen, Ik ben Jenna, getrouwd met Dennis en samen met onze dochters Jackie van 2,5 jaar en Jill van 6 maanden het gelukkige gezin dat de Quooker Fusion mocht testen.

 

quooker

 

Een uitdagende oproep voor het testen van de Quooker zag ik die ochtend op MAMAtothemax voorbij komen. Gaaf, een Quooker testen dacht ik, dat is al een lange tijd een serieuze want to have voor ons, waarbij voornamelijk mijn man al jaren heimelijk uitkeek naar zo’n kraan.

In volle enthousiasme stuurde ik mijn motivatie op en vanaf dat moment duimen tot ik een ons woog. Wat een geluk! In de ochtend van 12 april zag ik een mailtje in mijn mailbox van MamatottheMax met een onwerkelijke titel ….‘Winnaar!’. Ongelooflijk maar waar, wij waren de gelukkige om de Quooker te testen!

Al vrij snel daarna werd ik opgebeld door de service afdeling van Quooker om een afspraak in te plannen. Ik werd uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden van de kraan zodat we een keuze konden maken in vorm, uitvoering en boiler capaciteit. Er wordt geadviseerd om de Quooker op een aparte groep te zetten en voor ons was dat geen probleem aangezien wij nog een extra groep beschikbaar hadden. Na wat nadenken besloten wij om te gaan voor de stoere Square variant, Chroom met een 10 liter combi boiler. Dat betekende een boiler met een groter waterreservoir capaciteit, want dat leek ons toch wel comfortabel dan de kleinere variant.  Helaas voor ons hebben wij geen warm aanvoer in de keuken zodat wij nu geen gebruik kunnen maken van de Combi+ boiler waarmee je naast koud water en beperkt kokend water, de mogelijkheid hebt voor continue stromend warm

 

quooker

 

Het mooie is wel, dat als we deze aansluiting in de toekomst gerealiseerd zouden hebben Quooker ons een koppelstuk toezend waarmee de huidige combi boiler evengoed nog direct aangesloten kan worden op de warm water aansluiting. Het systeem is dus heel flexibel.

Enkele weken later was het zover, een vriendelijke man kwam binnen met de spullen en begon uiterst zorgvuldig de oude kraan en toebehoren af te koppelen.

De kraan werd uit de doos gehaald en binnen een mum van tijd was de Quooker geïnstalleerd. Echt veel gereedschap heb ik niet gezien en ik denk dat alles nog binnen het uur geïnstalleerd was. Geen rotzooi, geen vuiligheid, een eenvoudige manier van installeren en de dozen gaan ook nog eens mee terug.

 

jenna4

 

Voor – en nadelen van een Quooker

Interessant om te weten is wat nu de voor – en nadelen van zo’n kraan? Hieronder zie je  wat wij prettig en slim vinden van de Quooker, maar kritisch als we zijn vinden wij ook wel een paar minpuntjes of punten waar je rekening mee dient te houden.

 

Voordelen
 • Snelle installatie, breekwerk in de keuken is in principe niet nodig.
 • Een vrij kleine boiler in de keukenkast, dus je houdt ruimte over.
 • Direct kokend water tot je beschikking.
 • Dankzij de boiler energiezuinig in het gebruik, gemiddeld 5 cent per dag.
 • Geen (lekkende) losse waterkoker meer op het aanrecht. Veilig voor kinderen; de knop moet op een speciale manier geactiveerd worden en heel belangrijk de kraan wordt niet heet.
 • Eenvoudig te bedienen, ook de mengkraan werkt soepel en is met één simpel vinger open en dicht te draaien.
 • De kraan heeft een hoge uitloop en kan zijwaarts gedraaid worden waardoor je er ook makkelijk een emmer onder kan plaatsen.
 • Esthetisch is de kraan ook erg mooi.
Nadelen
 • Geen model beschikbaar met uitrekbare handdouche.
 • Het is wel duidelijk hoorbaar dat de kokend waterfunctie van de kraan aangezet wordt.
 • De beperking van een boiler is dat er geen oneindig heet water beschikbaar is.
 • Eventueel nodig om een extra elektriciteitsgroep aan te leggen, het advies van Quooker is om dit wel te doen.

 

Vind je de Quooker handig in gebruik en bediening?

Met één simpele vingerbeweging kan je de reguliere mengkraan van de Quooker open, dicht, warmer of kouder draaien. De kokend water functie is daarentegen afgeschermd en om deze te activeren dien je heel bewust de knop twee keer snel achter elkaar naar beneden te drukken en aansluitend opzij naar rechts. Ook dit is een zeer simpele handeling, die iedereen, jong en oud bewust van z’n handelen, zou kunnen uitvoeren. Wanneer je een dergelijke kraan in huis hebt gebruik je deze functie voor veel meer dan je van tevoren had bedacht. Even snel thee of een cup-a-soepje zetten is snel bedacht maar wij gebruiken hem ook voor het snel reinigen van de snijplank waar net de kip op gesneden is. Of het hygiënisch reinigen van de drinkflessen van onze jongste dochter. Ook de spenen gaan frequent onder stromend koken water om ze te steriliseren. Heel handig en veilig want het is mij vroeger al eens overkomen dat ik de spenen in het pannetje op het vuur vergeten was.

 

jenna5

Vind je de Quooker veilig in huis met kleine kinderen?

Met kokend heet water uit je kraan denk je misschien al snel aan de gevaren die er mogelijk zouden zijn voor kleine kinderen. Toch is deze eerste gedachte niet geheel juist. Tuurlijk moet je altijd oppassen met een warmwater voorziening in de buurt van kinderen, maar in onze ogen is de Quooker Fusion is in onze ogen een hele veilige kraan voor jong, maar ook voor oud. Het is veilig, want de kokend heet functie krijg je niet zomaar geactiveerd, daarvoor dien je de dubbel druk draaisysteem om te zetten en naar links te draaien. Het naar links draaien is tegen onze (aangeleerde) natuur in. Veel zaken in het leven draaien met de klok mee, naar rechts  draaien is vaak intuïtief en gaat vaak vanzelf, denk maar aan je autosleutel, de bediening van licht, geluid -en keukenapparatuur. Het naar links toe omdraaien zorgt ervoor dat je bij het opvragen van kokend water je even bewust bent van je handeling. Daarnaast wordt driekwart van de verbrandingen bij jonge kinderen veroorzaakt door hete vloeistoffen en niet door vuur en de losse waterkoker op het aanrecht speelt hier een grote rol is. Dit onveilige, ruimte opslokkende en ook lelijke apparaat is nu weg van het aanrecht.

Wat wij ook erg positief vinden, is dat de kraan dankzij de dubbelwandige kraanuitloop zelf ook niet heet wordt. Het is dus niet mogelijk om jezelf aan de buitenkant van de kraan te verbranden. Dankzij bovengenoemde eigenschappen zijn wij niet bang dat onze oudste dochter van 2,5 jaar die al regelmatig zelf de kraan bediend (al dan niet onder toezicht) zich aan de kraan kan verbranden.

 

Lukt het vrienden en familie zonder Quooker om bij jou kokend water uit de kraan te krijgen?

De grap is dat iedereen die bij ons de kraan wilt bedienen de allereerste keer toch vaak even aanrommelt. Intuïtief zitten ze er vaak naast door de verkeerde kant op te draaien, maar dat is niet erg, geen van allen kan zich daardoor verbranden. Als ze eenmaal van ons de instructie gehad hebben, doen ze het letterlijk in een handomdraai.

 

Een normale dag met een Quooker ziet er als volgt uit:

Elke dag is anders maar meestal wordt de dag begonnen met een lekker kop thee of koffie. Aansluitend wordt het flesje melk van de ochtend en/of nachtvoeding van onze jongste dochter gereinigd. Erg handig want wij wilde dit voorheen nog wel eens vergeten en uiteraard raken de schone flesjes ook een keer op. In het weekend ontbijten wij graag met een gebakken of gekookt eitje en dankzij de Quooker is een gekookt in een handomdraai gemaakt.

Eind van de ochtend krijgt de jongste nog even de fles. Voor de melkfles is er snel warm en gekookt water tot onze beschikking en aansluitend wordt de fles ook omgewassen. Zo het is alweer overgang eind ochtend naar de middag en de kids gaan lekker naar bed! Nu gaat  mama gaat even lekker op de bank zitten met een beker hete thee.

 

jenna10

#Mom’s Moment

Eind van de middag, het kookfestijn gaat beginnen. De nodige pannen worden uit de kast getrokken en gevuld met de verse ingrediënten. Even snel een pannetje gekookt water vullen en een paar eieren op het vuur omdat we vandaag sandwiches eten. Tijdens het bereiden, ook af en toe de snijplank maar meteen schoonwassen. Na het avondeten is een lekkere kop thee of koffie zo gepiept.

 

Zou je de Quooker adviseren aan familie en vrienden?

Ja! Wij zijn na deze intensieve periode van gebruik erg enthousiast geworden. Ondanks dat de Quooker best een behoorlijke investering is, vinden wij wel dat de Quooker zijn geld waard is. Allereerst is de water -en energiebesparing middels de boiler en de bewustwording die hierbij komt kijken,  al de eerste verdienste. Je vraagt en gebruikt alleen die hoeveelheid die je op dat moment nodig hebt, niet meer, niet minder. Wij kunnen na deze periode van testen ook zeker zeggen dat de Quooker echt een veilige manier van kokend water gebruiken is maar bovenal is de kraan gewoon erg makkelijk. Gemak dient de mens en als je bijvoorbeeld de wijnglazen goed kan poleren met stoom van de Quooker, maak je meteen indruk 😉

 

jenna8

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!