Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

HOE IK MEZELF ZIE OVER 5 JAAR [MY BIRTHDAY]


25 april 2018


<

Ohhhh 34 jaar oud vandaag…ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. Is het nog jong? Ga ik richting de 40? Waarom blijft de oppas me aanspreken met ‘u’? Gaan die rimpels nog weg? Allemaal vragen die maar door mijn hoofd blijven spoken en waar ik eerlijk gezegd geen antwoord op kan geven. Ik heb mezelf dan ook maar voorgenomen vandaag te genieten van alles wat ik op dit moment heb en dankbaar voor mag zijn. 

Terugkijkend op mijn 34 jaren die ik hier al mag rondlopen kan ik alleen maar zeggen dat ik dankbaar ben voor de fijne jeugd die mijn ouders mij gegeven hebben. Daarnaast ben ik trots op mijn studie cultuurwetenschappen die ik gedaan heb en welke keuzes ik gemaakt heb in mijn carrière. Ook ben ik, niet alleen vandaag, maar eigenlijk iedere dag wel ontzettend bewust van het feit dat ik zo gezegend ben met mijn man (hihi, yes dat mag ik nu voor de eerste keer echt typen!!!). Zonder hem zou ik nooit de vrouw zijn geworden die ik nu ben. Zijn relativeringsvermogen, vriendelijkheid naar anderen en zijn vrijgevigheid zijn dingen die hij mij iedere dag laat zien en waarvan ik veel heb mogen leren.

Mijn dochters zijn, zoals iedere mama denk ik wel voelt, het grootste geschenk ooit. Nooit had ik durven hopen mama te mogen worden van twee zulke lieve meisjes.

Toekomst

Soms vind ik het wel eens eng hoe fijn we het hebben. Dan vraag ik me bij iedere verjaardag weer af: zou er dit jaar dan wel iets ergs gaan gebeuren? Is dat herkenbaar of heel raar dat ik dat denk? Echte grote tegenslagen in het leven heb ik nog niet gekend, behalve dat mijn moeder lymfeklierkanker heeft gehad en we door een hele moeilijke tijd zijn gegaan. Dat heeft me toen wel een flinke psychische klap gegeven, maar als ik daar ook weer de balans van opmaak, kan ik alleen maar zeggen dat zelfs dit verhaal een positief einde heeft, want mijn mama is er gelukkig nog en ze voelt zich heel goed.

Vaker krijg ik die vraag gesteld: waar zie je jezelf over 5 jaar? Een vraag waar ik eigenlijk geen antwoord op heb. Ik heb er de laaste weken veel over nagedacht en ik kom steeds maar tot 1 conclusie; ik wil helemaal niet zoveel. Over 5 jaar zie ik mezelf nog steeds even hard genieten van mijn man (jaaa is ie weer!) en de meisjes. Een eigen huis? Misschien….maar misschien ook niet. MAMA to the max? Ja, natuurlijk! MAMA to the max groter? Nee, dat hoeft niet…

Ik kom maar tot 1 conlcusie;

Over 5 jaar zie ik mezelf nog precies hetzelfde als nu. Met iets meer rimpels, dan wel echt bijna tegen de 40, en vooral genieten van de kleine dingen in het leven en dat mijn gezin net zo gezond is als nu.

Maar Marjon, waar is die ambitie, hoor ik je misschien denken…. Daar kan ik kort maar krachtig op reageren. Ik heb al zoveel bereikt, moet het dan altijd maar groter, mooier, beter…Nee, voor mijn absoluut niet! Laat alles over 5 jaar alsjeblieft nog hetzelfde zijn als nu.

Vanavond trakteer ik mijn beste vriendinnetjes op een gezellig avondje uit en ook dat is een grote wens dat ik deze vriendinnetjes allemaal over 5 jaar nog steeds kan uitnodigen voor mijn verjaardag.

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

7 Reacties op “
HOE IK MEZELF ZIE OVER 5 JAAR [MY BIRTHDAY]

 1. Soms vind ik het wel eens eng hoe fijn we het hebben. Dan vraag ik me bij iedere verjaardag weer af: zou er dit jaar dan wel iets ergs gaan gebeuren?

  Heel herkenbaar. Ik vraag het me ook wel eens af. Maar beide wuiven we de tegenslagen in het leven weg als kleine dingen. Ook mijn moeder heeft kanker gehad, maar heeft het ook overleefd. Ik denk dat het gewoon goed is dat we zo gelukkig zijn en positief in het leven staan.

 2. Lieve Marjon,

  Gefeliciteerd! Prachtige woorden die je geschreven hebt. Blij zijn met wat je hebt is en niet altijd meer willen is zo goed! Ik hoop dat je over 5 jaar nog steeds een van mijn grootste inspiratiebronnen bent. (Dat verwacht ik ook) Geniet van je verjaardag met lekker eten en drinken!

 3. Van harte gefeliciteerd lieve Marjon.

  Wat heb je dat weer mooi verwoord allemaal.
  Dit is precies zoals ik het ook gezegd zou hebben.
  Geniet van wat je hebt op dit moment. Liefde, gezondheid en geluk met fijne mensen om je heen.
  Meer heeft een mens niet nodig.
  Ik hoop dat het over vijf jaar nog net zo fijn is allemaal.
  Daar gaan we gewoon van uit.
  Een hele fijne dag en veel liefs,
  Diana.

 4. Wat je zegt Marjon, ik zou ook blij zijn met hoe alles is en blijven hopen dat het over 5 jaar ook nog zo mag zijn. En idd, ik heb soms ook wel eens de spookgedachte…. wanneer gaan de klappen bij ons vallen? Misschien wel helemaal niet en dus blijven focussen op al goeds ipv van minder leuk dingen die er niet zijn.
  Geniet van je verjaardag lieve Marjon

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!