Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

“Ja. Ik heb een lievelingskind”


23 november 2017


<

Zoals je een beste vriendin hebt, een favoriete zus of een fijnste collega, zo heb je ook een lievelingskind. Niet dat je meer van de een houdt dan van de ander, maar je hebt wel degelijk een voorkeur, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. 74 procent van de moeders heeft duidelijk een oogappeltje, ontdekte de Amerikaanse onderzoeker Katherine Conger. Maar de lezers van MAMA to the max delen deze mening niet in zo’n hoge percentages.


“Al mijn kinderen zijn favoriet” 

Na een oproep van de redactie kwamen er hele andere geluiden vanuit de Nederlandse kant. Onder de reacties komt vooral naar voren dat onze volgers het zich niet kunnen voorstellen dat een moeder een favoriet heeft en zeggen heel duidelijk “Al mijn kinderen zijn favoriet”. Wel geven een aantal moeders aan dat er wel een andere band is met het ene kind dan het andere; “Ik hou van alle twee even veel en lievelingetje is misschien een groot woord, maar met 1 van de 2 heb ik wel een andere band. Ik maak geen onderscheid, trek ook niemand voor. Het voelt gewoon zo! Omdat het m’n “zorgenkindje” is.”

Wie zegt van niet, die liegt

Volgens de Amerikaanse schrijver Jeffrey Kluger heeft zelfs 95% van de ouders een favoriet kind. En wie zegt van niet, die liegt. Hij schreef er het boek The sibling effect over (helaas niet vertaald). Hierin beschrijft hij dat die voorkeur niets te maken heeft met liefde voor je kind en alles met herkenning. Hoe meer raakvlakken je hebt, hoe makkelijker het samen gaat. En we houden nu eenmaal van de weg van de minste weerstand. Het idee van gelijkwaardigheid hebben we onszelf opgelegd zegt hij, terwijl juist de verschillen die we ervaren met onze broers en zussen ons vormen tot wie we zijn.
Overigens is bij vaders de jongste dochter meestal het oogappeltje en bij moeders is het de oudste zoon.

Bron: RTL Nieuws /Hanneke Mijnster

Bespaar continu
mamatothemax.nl

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!