Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Is het slikken van de morning-after pil een abortus?


19 januari 2018


<

Het kan iedereen overkomen: het vergeten van de anticonceptie. Zo ook de 20-jarige Sanne, die onbeschermde seks had met haar vriend. Het reislustige stel was echter nog lang niet toe aan een kindje samen. Bovendien waren ze beiden nog volop met hun studie bezig. Wat kan je doen als je de anticonceptie bent vergeten?

Na het hebben van onbeschermde seks is de kans groot dat je zwanger wordt en we hebben allemaal wel een idee hoe we dat kunnen voorkomen: het gebruik van anticonceptie. Dit kan in de vorm van de (prik-)pil, een condoom, spiraaltje en nog meer. Toch vinden er jaarlijks nog 30.000 abortussen in Nederland plaats. Dat is schrikbarend veel! Maar, wist je dat je de ovulatie kunt uitstellen met een morning-afterpil? Daarmee voorkom je een zwangerschap en dus ook een eventuele abortus.

“Het slikken van de morning-afterpil is nooit een abortus”

EllaOne is een nieuwe generatie en hormoonvrije morning-afterpil en dient als nood-anticonceptie. Dit kan tot 5 dagen na de onbeschermde seks, máár neem een morning-afterpil zo snel mogelijk in om de kans op een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Met de morning-afterpil van ellaOne heb je nog minder kans op een zwangerschap dan andere morning-afterpillen. EllaOne werkt namelijk al 2 dagen vóór de ovulatie. Dat zijn de twee meest vruchtbare dagen. Het stelt daarmee de ovulatie uit, zodat een bevruchting van de eicel wordt voorkomen. Dat maakt de ellaOne morning-afterpil dus effectiever in het voorkomen van een zwangerschap. Het is dus geen abortus. Daar wordt wel eens vaker anders over gedacht, daarom wordt de pil minder vaak gekocht.

mamatothemax; Mama to the max; mamablogger; mama'; blog; paracetamol; zwangerschap; medicatie; navelstreng

Sanne vindt dat het taboe eindelijk eens doorbroken moet worden. “Toen ik de volgende dag mijn pilstrip bekeek, zag ik dat ik één had overgeslagen. Ik had eerder eens gehoord over ellaOne en ben meteen naar de plaatselijke drogist gegaan. Ik vond het zó fijn dat ik niet eerst een recept hoefde te halen en gewoon direct kon beginnen. Het nemen van een morning-afterpil is niet fout, je hoeft je écht niet te schamen,” zegt Sanne.

Wil je weten of de noodanticonceptie geschikt voor jou is? Raadpleeg dan even de website van ellaOne. Mocht je de morning-afterpil liever anoniem willen aanschaffen, dan kan dit ook online. De effectieve morning-afterpil is zonder recept te verkrijgen en ligt in de meeste drogisterijen gewoon in het schap. Wil je weten of ellaOne ook bij jouw drogisterij verkrijgbaar is? Kijk dan even hier.

Fabel

De meest voorkomende fabel over de morning-afterpil is dat je er behoorlijk ziek van kan worden. Dat schijnt allemaal best mee te vallen. Eventuele bijwerkingen zijn slechts tijdelijk en beperkt. Bij maximaal 1 op de 10 vrouwen zijn de meest voorkomende bijwerkingen hoofdpijn, spierpijn en misselijkheid. Daarnaast heeft de noodpil geen blijvende gevolgen zoals onvruchtbaarheid. Dit wordt echter nog wel vaak gedacht.

Schaam je niet!

Mocht jou dit ook (zijn) overkomen, schaam je dan niet. Naast jou worden er wekelijks 6.000 morning-afterpillen verkocht. Uiteraard is de noodpil geen gewoon anticonceptiemiddel. Twijfel je nog aan een goede anticonceptie? Er is een ruime keuze aan middelen. Een paar van die methodes kan je hier vinden.

Heb je zelf ook ervaring met de morning-afterpil? Verbreek dan samen met ons het taboe en deel je verhaal.

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met EllaOne.
Bespaar continu

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Reactie op “
Is het slikken van de morning-after pil een abortus?

  1. Ella one geslikt in september. Sindsdien geen menstruatie meer gehad en duidelijk ook niet zwanger.
    Voorheen had ik altijd een erg regelmatige menstruatiecyclus dus ik vind het een beetje vreemd.. of het ook echt door de Ella one komt weet ik natuurlijk niet zeker!!! Hoop dat andere vrouwen betere ervaring ermee hebben..

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!