Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Dit is mijn lievelingscake zonder boter [recept!]


31 januari 2018


cake beslag zonder boter keukenmachine bosch optimum ingrediënten
<

Herinner je je het ‘geheime’ oliebollen recept van mijn broertje en ik nog? Met de ideale OptiMUM Keukenmachine van BOSCH hoefde ik eigenlijk heel weinig te doen. En aangezien ik op een zondag mijn lievelingscake wou maken, had ik een goed excuus dit fantastische apparaat weer uit de kast te halen.

RECEPT: YOGHURT CITROENCAKE

Wat ik vooral zo prettig vind aan dit apparaat is dat je er vrijwel alles in kan gooien en dat ik werkelijk alle extra’s heb aan accessoires. Ik kan groenten hakken, deeg haken en dus ook vandaag mijn lievelingscake met jullie delen! En schrik niet, deze cake is gemaakt op basis van yoghurt. Ik hoor je al denken; kan dat? Ja dat kan! De structuur van de cake is super fijn en daar hou ik van. Niet te droog zoals de meeste cakes. Daarnaast is het ook nog eens super easy.

cake beslag zonder boter keukenmachine bosch optimum ingrediënten

Wat heb je nodig?

 • 180 ml zonnebloemolie
 • 280 gram Griekse yoghurt (gewone yoghurt kan ook!)
 • 300 gram zelfrijzend bakmeel
 • 350 gram fijne kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 1 citroen (hiervan gaan we het citroensap en schil gebruiken)

Benodigdheden:

 • Een keukenmachine (ik gebruik de OptiMUM Keukenmachine van BOSCH, je kan natuurlijk ook een handmixer of garde gebruiken)
 • Garde accessoire
 • Cakevorm

cake beslag zonder boter keukenmachine bosch optimum  cake beslag zonder boter keukenmachine bosch optimum ingrediënten

Hoe maak ik het?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet alvast de cakevorm in. Tip: ik besprenkel altijd nog wat extra bloem in de vorm zodat de cake wat soepeler uit de vorm komt.
 2. Voeg de zonnebloemolie, yoghurt, fijne suiker en eieren in de beslagkom van de keukenmachine (of in een gewone kom met handmixer of garde). Meng dit mengsel met de roergarde voor een perfect en glad resultaat.
 3. Rasp 1 eetlepel van de citroen en voeg het toe aan het cakebeslag. Voeg daarna ongeveer 2,5 eetlepel van het citroensap toe. Laat de machine dit nogmaals goed doorroeren.
 4. Zeef vervolgens het bakmeel boven de beslagkom en roer ondertussen verder tot het een egaal mengsel is.
 5. Doe het cakebeslag in de vorm en zet het dan voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de cake klaar is, prik dan even met de sateprikker of het van binnen goed gaar is. Is de prikker schoon? Dan is je heerlijke cake klaar!

cake beslag zonder boter keukenmachine bosch optimum ingrediënten

DE IDEALE KEUKEMACHINE

Waarom ik dit de ideale keukenmachine vind? Eigenlijk heel makkelijk. Zoals ik in de vorige blog beschreef kan ik alle accessoires in de vaatwasser stoppen en dat scheelt dus een hoop handafwas. Ook dit kon op het automatische programma, waardoor ik ondertussen alvast wat kon opruimen of voorbereiden.

WAT WORDT HET VOLGENDE RECEPT?

Voor het volgende recept wil ik graag iets van verse groenten gaan gebruiken om de hakmolen uit te proberen. Ik heb al heel lekker een ideetje, maar je zal toch nog even moeten wachten!

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!