Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Interview met Esmee over haar boek: Het Normale Dieet


24 juni 2015


V

Vandaag een interview met Esmee die momenteel werkt als voedingscoach en blogster. Ze noemt zichzelf ook wel een schrijvende foodie. Door onderzoek kwam ze steeds meer tot de conclusie dat een ‘normale’ aanpak het beste werkt. Zo ontstond dan ook haar idee om een boek te schrijven over ‘Het Normale Dieet’. Lees je mee?

unibook7972 finalblauwe b drop
Wie is Esmee?

Ik ben een ambitieuze, ondernemende jongedame van 26 jaar. Gek op dansen, schrijven, reizen en koken. Achter het aanrecht ontspan ik pas echt. Groentes snijden, het kruiden van vlees of gewoon wat roeren in een pan: het werkt voor mij bijna mediterend. En als ik in het zonnetje met de liefde van mijn leven over een lokale markt in Italië loop, omringd door delicatessen uit de streek en heerlijke geuren, ben ik volmaakt gelukkig.

Momenteel werk ik als voedingscoach en blogster. Een schrijvende foodie, zo noem ik mezelf ook weleens. Een aantal jaar geleden viel ik 15 kilo af- en de kilo’s bleven weg. Sindsdien wil ik laten zien dat het anders kan, gezonder. Door onderzoek kwam ik steeds meer tot de conclusie dat een ‘normale’ aanpak het beste werkt. Zo ontstond het idee voor ‘Het Normale Dieet’.

 

 

images


Hoe kwam je op het idee een boek te schrijven?

Mijn verhaal begint een aantal jaar geleden tijdens mijn studententijd. Ik woonde in een groot studentenhuis in Leiden samen met 35 andere vrouwen. Ik was een wandelend cliché. Ik dronk veel, feestte veel en maakte opmerkelijke culinaire keuzes. Mijn antikater ontbijt bestond uit broodjes met knakworst en ketchup. Dat kwam mede door geldgebrek, mede door onwetendheid en mede door lichte desinteresse. Voeding moest vooral vullen. Die onbewuste houding hield ik een aantal jaar vol en toen was daar ineens het moment van besef. Er moest iets gebeuren.

 

In eerste instantie pakte ik mijn nieuwe levensstijl rigoureus aan. Ik koos voor een bikkelhard crashdieet met dieetrepen. Ja, ik viel razend snel een aantal kilo af maar ik wist ook: dit ga ik nooit volhouden en het is niet gezond. Ik moest dus op zoek naar een andere ‘normale’ en nuchtere aanpak. Oftewel: een lifestyle die zou werken voor de rest van mijn leven. Zo ontwikkelde ik langzaam Het Normale Dieet en was het idee voor een boek geboren.

 

11148617_762731033834386_1153161018877154505_n

 

De sleutelwoorden van Het Normale Dieet zijn eenvoudig, betaalbaar en gevarieerd. Geen gekke eisen, uitzonderingen of ingewikkelde ingrediënten. Gewoon drie keer per dag een voedzame maaltijd en af en toe een tussendoortje. Het gaat om de verhouding tussen wat je eet en wat je verbrandt. Kleinere porties, variatie en verse producten vormen de basis. Een moderne Schijf van Vijf. Het klinkt simpel, maar het werkt. Door bewust te eten kom je een heel eind. Ik ben daarvan zelf het levende bewijs.

omslag normale dieet

Van een beetje theorie tot een Calorieën Quiz en van Tovertips tot een Supermarktsafari: ik probeer zoveel mogelijk praktische handvatten te bieden om op elk moment zelf de beste keuzes te maken. En natuurlijk staan er ook recepten in het boek, zoals appeltaartyoghurt met noten en kaneel, een panini caprese speciaal of een krokante wrap met gegrilde courgette en romige avocado.

 

Wat is je allergrootste tip om na de zwangerschap weer back in shape te komen?

Ik denk dat het vooral heel belangrijk is om de tijd te nemen. Ga zeker niet ‘crashen’: je krijgt dan niet voldoende voedingstoffen binnen en jouw lichaam heeft dat wel nodig omdat je aan het herstellen bent van een bevalling en je ook borstvoeding geeft aan de baby. Wees dus niet te streng voor jezelf. Probeer wel, zodra dat kan, regelmatig te bewegen -lekker wandelen met de kinderwagen bijvoorbeeld- en gevarieerd en gezond te eten. Soms hebben vrouwen last van een slechtere stoelgang na de zwangerschap. Dan is het handig om veel vezels te eten. Die helpen de stoelgang te verbeteren én geven daarbij een verzadigd gevoel.

 

tumblr_mz1pgbyKHt1qbxs2qo1_1280-610x630

 

Waar is het boek te koop?

Het boek is te koop bij de grotere boekwinkels en ook online, klik hier!

Kerstwinkel 2017

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Interview met Esmee over haar boek: Het Normale Dieet

  1. Ik ben er inderdaad ook achter gekomen dat diëten niet helpt en ben deze week ook begonnen met kleine stapjes te veranderen. Ik ga ook even naar dit boek kijken leuk!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!