Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Interview met happy single moms


11 februari 2015


lachen, vriendinnen, leukste, mensen, moeders, chaos, MAMA to the max
O

Omdat MAMA to the max een community is voor alle mama’s (to be) vind ik het erg leuk ook vaker mama’s (to be) zelf aan het woord te laten en hun verhaal aan jullie voor te leggen. Vandaag heb ik gevraagd of Myra haar verhaal wilde vertellen. Ik vind Myra in ieder geval een super lieve mama en een echte kanjer. Lezen jullie mee?

 

Even voorstellen

Mijn naam is Myra en ik ben 34 jaar oud. Samen met mijn dochtertje wonen we in Amsterdam, waar ik inmiddels al 10 jaar woon. Ik kom oorspronkelijk uit Nijmegen, waar mijn familie ook nog woont. Mijn dochtertje wordt in mei 2 jaar en we zijn vanaf haar geboorte al met z’n tweetjes. Ik werk als manager en ik heb daarnaast mijn eigen bedrijf ‘Happy Single Moms’. In mijn vrije tijd ben ik bijna altijd met mijn dochtertje. We houden allebei veel van sociale contacten, dus we ondernemen veel met vrienden en vriendinnen en hun kind(eren). Ik hou zelf erg van hardlopen en ben aan het trainen voor de (halve) marathon.

 

Zwanger

Mijn ex en ik hadden 5 maanden een (instabiele) relatie toen ik erachter kwam dat ik zwanger was en hij stond er niet achter. Hoewel we niet echt uit elkaar waren tijdens de zwangerschap, kun je toch wel zeggen dat ik de zwangerschap alleen heb gedaan. In het begin ging hij wel mee naar de echo’s enzo, maar op een gegeven moment hoefde dat van mij niet meer. Ik vond het hypocriet dat hij niet achter de zwangerschap stond, maar wel mee ging, dus ging ik alleen. Ik zag hem misschien 1 keer in de week en ik miste hem enorm. Ik neem hem zo min mogelijk kwalijk. Ik wist waarom hij niet kon komen en waarom hij niet achter de zwangerschap stond, maar toch deed het pijn. Vanaf dat mijn dochter 8 maanden is, hebben wij totaal geen contact meer met de vader van mijn dochter. Dat doet mij nog steeds verdriet, maar ik kijk vooruit en probeer het los te laten. Ik zal ook altijd positief praten over hem tegen mijn dochter.

 

Happy Single Moms

De zwangerschap was eenzaam en ik miste contact met zwangere vrouwen die ook alleen waren. Ook vanaf het moment dat ik bevallen was, merkte ik dat ik het ontzettend leuk vond om met andere alleenstaande moeders in contact te komen. Daarom heb ik vorig jaar besloten om ‘Happy Single Moms’ op te richten. Samen staan we namelijk veel sterker!

Binnenkort komt de website online, waar alleenstaande moeders op een gemakkelijke manier met elkaar in contact kunnen komen zodat ze elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Sinds een half jaar is er een Facebook pagina met meer dan 6300 volgers, waar alleenstaande moeders hun vragen kunnen stellen aan elkaar. Dit helpt ze echt enorm. Met mijn wekelijkse blog, vertel ik over mijn leven en geef ik alleenstaande moeders leuke en handige tips. Het is mijn missie dat alleenstaande moeders zich gelukkig voelen en zich niet de enige in de wereld voelen, en ik hoop dat mijn blog helpt ze te laten voelen dat ze dat niet zijn. Ik merk dat de alleenstaande mama’s enorm veel steun hebben aan de Facebook pagina en de blog. Ik heb echt al heel veel hartverwarmende mailtjes ontvangen van vrouwen. Dat is echt geweldig, want daar doe ik het voor!

 

Aan huis gekluisterd

Het grootste verschil tussen een alleenstaande moeder en een moeder met partner (en zelfs met een alleenstaande moeder waar de kinderen nog naar de vader gaan) is flexibiliteit. Als 24/7 alleenstaande mama ben je vrijwel altijd aan huis gekluisterd. Je kunt niet ‘ff’ naar de winkel of in de avonden ergens naar toe. Er moet altijd iets geregeld worden. Een vangnet is essentieel als 24/7 alleenstaande mama, anders kom je je huis echt niet uit. Ik heb vaak momenten gehad dat ik me ‘gevangen’ voelde omdat je soms geen kant op kan. Gelukkig heb ik zelf hard gewerkt aan een vangnet, waardoor ik nu ook leuke dingen voor mezelf kan doen. Ook financieel is het natuurlijk zwaarder en niet te vergeten qua opvoeding. Ik heb zoveel momenten gehad dat ik niet wist wat ik moest doen en zo graag had gespard met een partner. Maar het leuke van 24/7 alleenstaande mama zijn is, dat ik altijd mijn allermooiste en liefste engeltje bij me heb.


Ik wens dat…

Ik wens mijn dochter een heel gelukkig, zorgeloos, plezierig, passievol en vooral gezond leven toe. Ik hoop dat ze heel erg veel van zichzelf zal houden, het maximale uit het leven haalt en geniet! Ik hoop heel erg dat haar vader nog een keer tot inkeer komt en contact met haar wilt, maar mocht dat niet zo zijn, dan hoop ik dat zij er geen last van heeft dat haar vader niet in het spel is. Ik hoop dat ze droomt en haar dromen zal volgen. Ik wens dat zij een sterke, zelfbewuste vrouw wordt die staat voor wat ze doet en lief is voor haar omgeving. Weet je? Ik denk echt dat zij een geweldige powervrouw gaat worden!

 

Ik ben natuurlijk gelukkig als zij het ook is J Maar voor mezelf wens ik dat Happy Single Moms een groot succes wordt zodat ik mijn missie waar kan maken en van iedere alleenstaande mama een gelukkige alleenstaande mama kan maken. Daarnaast hoop ik dat ik rust vind in mezelf en mijn passies blijf volgen. Wie weet komt er nog een keer een prins op zo’n wit paard langs en mag ik een keer een zwangerschap samen met iemand ervaren. We zullen zien wat het leven voor ons in petto heeft!

 

 

Samen hoop ik dat wij heel veel genieten en altijd een sterke en liefdevolle band zullen hebben.

Bedankt lieve Myra voor het delen van jouw verhaal. Ik wens jou uiteraard ook het allerbeste en weet zeker dat het met Happy Single Moms helemaal goed gaat komen.

Herken je je in Myra’s verhaal of heb je nog een vraag of reactie voor Myra? We zijn allebei benieuwd en lezen ze graag in de comments hieronder.

 

Liefs, ook van Myra

leesblog

 

 

 

 

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!