Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Interview met fotografe Esther: Waarom een kinderfotoshoot!


8 juni 2016


foto esther hameleers fotografie MAMA to the max
<

Ik ben ermee begonnen toen ik zwanger was. Ik wilde mijn mooie grote buik toch wel mooi laten vastleggen. Ik boekte een fotoshoot en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. In tegendeel, ik ben er heel blij mee! Af en toe open ik de foto’s weer eens op mijn gsm en zwijmel ik weer even weg hoe het ook alweer voelde om Maxime nog lekker in mijn buik te hebben. Precies hetzelfde geldt voor de newbornshoot. Ik vind het nog steeds fijn dat ik haar mooi heb laten vastleggen als newborn. De foto’s zijn prachtig en kijk er nog vaak naar.  Een foto is meer dan een mooie herinnering aan die tijd. De herinnering is ook mooi voor je kind zodat je later kunt laten zien hoe prachtig hij of zij was.

 

Ik maak veel foto’s van Maxime. Toch krijg je het natuurlijk nooit zo mooi dan wanneer een professionele fotograaf de kiekjes trekt. Traditiegetrouw laten wij Maxime ieder jaar een keer professioneel vastleggen. Van deze fotoshoots maken we dan een mooi fotoboek.

 

maxime onze meid esther hamelgers fotografie peuter dochter MAMA to the max

 

Dit jaar vroegen we of Esther Hameleers, fotografe en inspiratiebron, Maxime en ons wilde fotograferen. Ze heeft precies de stijl die wij zoeken. Ze fotografeerde natuurlijk al de sweet table voor Maximes verjaardag, maar afgelopen maand deden we nog een leuke buitenshoot tussen de bloesem.

Ik stelde Esther een aantal vragen, in de hoop iedereen ervan te kunnen overtuigen om af en toe eens een lifestyle fotoshoot te doen met je familie/gezin of kind. Het is gewoon heel waardevol en je hebt voor altijd weer een paar mooie foto’s erbij.

 

foto esther hameleers fotografie MAMA to the max

 

Esther, we kennen je natuurlijk al van de prachtige foto’s, maar wie is nu de mooie vrouw achter deze foto’s?

Ik zal me even voorstellen.Ik ben Esther, bijna 30 jaar, christen en woon met mijn lieve man in ons droomhuisje in Maastricht.

 

Waar is het voor jou allemaal mee begonnen?

Lang lang geleden…kocht ik mijn eerste spiegelreflex. Ik had geen idee wat ik kocht, toevallig was er een verkoper van de Sony in de mediamarkt..dus toen werd het een Sony.. Helemaal prima natuurlijk maar eigenlijk..eerlijk gezegd had ik GEEN idee wat ik gekocht had..en wat ik er allemaal mee kon..

Ik had toentertijd veel collegaatjes die met kids begonnen..dus vond ik het reuze leuk om hun kindjes te kunnen fotograferen. Echter liep ik er na een tijdje wel tegenaan dat ik eigenlijk geen idee had wat ik deed..op technisch gebied wist ik niks..

Ik besloot een meerdaagse cursus te volgen bij fotoschool Maastricht..en WOW! na de eerste les kwam ik nogal dramatisch thuis (ik ben van nature ook gewoon een dramatisch type)..ik begreep niks van al die vaktermen en hoe dat allemaal met elkaar samenhing.. Gelukkig toen de info allemaal gezakt was..viel het kwartje.. Ik vergelijk het altijd met leren schakelen in een auto..in het begin lijkt het Chinees of Russisch..of welke taal je dan ook niet begrijpt 😉

Na veel oefenen..gaat het ineens automatisch..zo is het ook met fotograferen..althans voor mij! Het balletje ging snel rollen..en ik kreeg steeds meer mensen die interesse hadden in mijn fotografie.. En nu ik ook de techniek voor een deel onder de knie had..WOW een wereld ging voor me open!! In november 2012 heb ik me ingeschreven bij de KVK, dit was de beste zet ooit! De hoop om 1 shoot per maand te hebben…liep uit op VEEL aanvragen..

En vandaag…heb ik een eigen studio aan huis..heb ik al best een grote klantenkring! Ik voel me super gezegend dat ik dit werk mag doen! Ik kan hier echt een stukje van mezelf in kwijt en vind het zo mooi om mensen te fotograferen zoals ze echt zijn…maar soms ook een vintage knipoogje..

 

Hoe zou jij je eigen foto’s omschrijven?

Ik zag laatst een hele mooie quote voorbij komen:

Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever… it remembers little things, long after you have forgotten everything – Aaron Siskind

Ik vond dat zo mooi..Je legt als fotograaf momenten vast..die voor eeuwig blijven bestaan..Zo bijzonder. Je legt herinneringen vast voor anderen..en jezelf.. Ik hoor zo vaak van klanten..: oh je hebt de kids echt vastgelegd zoals ze zijn! Groter compliment kun je niet krijgen lijkt me?! En daarom vind ik ook gezinsfoto’s zo belangrijk..Zodat alle gezinsleden SAMEN erop staan!

 

 Waarom vind jij het zo belangrijk om je kinderen (of jezelf) vaker vast te leggen?

Als mensen een shoot bij mij boeken dan vraag ik eerst wat voor een soort shoot ze in gedachten hebben..

Een studioshoot, lifestyle, locatieshoot..en kom dan met uitleg en voorstellen. De meeste mensen komen bij mij terecht door mond op mond reclame of Facebook..dus zijn ook bekend met mijn stijl foto’s. Vaak krijg ik dan ook te horen: doe maar je ding!

Oehh, als ik DAT te horen krijg maakt mijn hart een sprongetje. Lijkt alsof mijn creativiteitsniveau dan een extra energyboost krijgt! Uiteraard zijn klanten ook altijd zelf vrij om ideeën aan te dragen, alleen maar leuk!

 

En tot slot, waarom moeten we jou boeken voor een fotoshoot?

Waarom je mij moet boeken voor een shoot? Poeh..moeilijk om te zeggen over jezelf..
Maar heb je zin in een leuke ontspannen out of the box shoot? Dan ben je altijd welkom om een shoot te boeken bij mij!
Ik wil dat al mijn klanten met een fijn en goed gevoel naar huis gaan!

 

Wil je meer foto’s zien van Esther? Neem dan eens een kijkje op haar mooie website of haar facebookpagina.

 

En als laatste nog een tip van mij: vraag zo’n fotoshoot als cadeautje voor de verjaardag van je kind of voor je eigen verjaardag. Als mensen allemaal een geldbedrag geven heb je zo’n shoot sneller bijelkaar dan je denkt!

 

Liefs, ook namens Esther,

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Interview met fotografe Esther: Waarom een kinderfotoshoot!

  1. Pingback: Weekly Snaps #36 ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!