Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Inspirerende mama: single mama en fabulous copywriter


24 april 2017


H

Heb jij dat ook wel eens? Dat je iemand ontmoet en denkt: ‘Hoe doet zij dat toch’? Een mama die inspireert, intrigeert én waar je meer van wilt weten. Dan zit er maar één ding op. Vraag het haar! Dat is precies wat ik deed bij Leanne Arts (29): mama van Indy (3) en fabulous freelance copywriter. Ja, ja deze power woman is al zes jaar eigen baas. Ik ben onlangs geswitcht van baan en daarom ook wel bezig met bekende mama fenomenen als me-time en de work-life balance. Want bestaat dat laatste eigenlijk wel? Ik ben benieuwd naar het verhaal van Leanne. Jij ook?

Elevator pitch: wie is Leanne?

Leanne en ik kennen elkaar uit onze studietijd aan de Fontys Hogeschool Communicatie in Eindhoven. Niet heel goed trouwens, maar ik herinner me haar als een ambitieuze dame. We delen een passie voor copywriting. Leanne vernieuwde onlangs haar website (www.leannearts.nl), die er overigens echt wel heel gelikt uitziet. Ik complimenteerde haar en zo raakten we weer in gesprek.

Taalninja

Hoe Leanne zichzelf omschrijft? “Volgens de sterren een rasechte Tweelingen. Brunette met blauwe ogen. Taalninja. Klein van omvang, groots in van alles. Last van ambitie. Perfectionist. Allergisch voor vegetarisch. Moet niezen van kauwgom. Charmante onschuld. Rechtdoorzee. Cup 75B. Hard werken met een zachte G.”

Trotse mama

Maar Leanne is meer dan dat, ze is ook trotse mama. Wat voor een type mama? “Ik ben geen typische moeder-moeder. Ik ben een nuchtere, makkelijke moeder die met een portie gezond verstand al drie jaar een leuk kind groot weet te brengen. Ik volg mijn gevoel, zie geen beren op de weg, probeer consequent te zijn met de nadruk op ‘probeer’ en vertel mijn dochter de hele dag door hoeveel ik van haar hou.”

Welke levensles geef je je dochter mee?


“Om altijd haar gevoel te volgen, door te zetten als ze iets wil en vooral te doen waar ze gelukkig van wordt.”

Carrière: van reclamebureau naar eigen baas

Leanne werkte na haar afstuderen in 2010 een tijdlang bij een reclamebureau in Amsterdam waar ze meewerkte aan creatieve concepten en tv commercials. Al snel wilde ze meer vrijheid. “Ik merkte dat ik niet gemotiveerd werd van het werken voor een baas, de vaste werktijden beklemden me en het dagelijks op en neer reizen brak me op.” Steeds vaker dacht Leanne aan freelancen. Lekker vanuit thuis werken en een eigen bedrijf opbouwen. In 2011 hakte ze de knoop door. “Een goede bekende uit de reclamewereld zei: Leanne, als jij gaat freelancen, willen wij met jou werken.” In de zomer was Leanne Arts Copywriting een feit. Het ondernemen geeft haar een kick.

 “Vanaf het eerste moment werden klussen me gegund. Klanten waren tevreden. Voor ik het wist bleek ik er financieel gezien lekker van te kunnen leven. Ik realiseerde me: ik wil nooit meer voor een baas werken.”

 

Thuiswerken, iets voor jou? Bestaat de work-life balance eigenlijk wel?

Ik werk zelf niet vanuit thuis, maar droom daar stiekem wel eens over. Ik was dan ook benieuwd naar de ervaringen van Leanne. Ze geeft aan: “Een groot voordeel van eigen baas zijn is de vrijheid. Het zelf mijn tijd in kunnen delen, zelf bepalen voor wie ik werk, wanneer, waar, enz. Als ik even geen zin heb om thuis te werken, rijd ik naar Eindhoven en ga ik daar in een lunchroom zitten schrijven. Een ander groot voordeel is natuurlijk de flexibiliteit die dit werk me biedt rondom de opvoeding van mijn dochter.” Klinkt heerlijk Leanne, maar hoe zit het nu eigenlijk met die work-life balance? Bestaat deze voor jou?

Balans

Leanne: “Ik heb ‘m nog niet gevonden en denk dat dit voorlopig ook niet gaat gebeuren. Tijdens een avondje tv kijken denk ik: ik had nu ook dat artikel kunnen schrijven of mijn administratie kunnen doen. Mijn to do list ligt altijd op het aanrecht, dus zodra ik eten sta te koken, word ik eraan herinnerd wat ik nog moet doen. Mijn dochter ‘dwingt’ mij om op tijd mijn werk neer te leggen. Schrijven lukt sowieso niet als ze thuis is; dan kan ik hooguit wat e-mails beantwoorden. Gelukkig kan ik ’s avonds als ze in bed ligt ook nog veel doen. Maar dat houdt in dat ik vaak pas om 01.00 uur mijn laptop dichtklap… en er om 06.30 uur weer een klein meisje naast mijn bed staat.”.

Van me-time naar mama-time


Ik, Janine, wist niet wat echte me-time was, totdat ik mama werd. Kleine momentjes voor jezelf worden opeens zo schaars. Wat kun je daarvan genieten zeg! Leanne vult haar tijd voor zichzelf graag in met shoppen, series kijken en magazines lezen. O ja, en op pad gaan met vriendinnen. Dit is dus heel belangrijk, maar quality time met je kind ook. Leanne: “Ik ben vaak met zoveel dingen tegelijk bezig dat ik het goed vind om tijd met mijn dochter in te plannen, zodat ik me volledig op haar kan focussen.” Favoriete things to do met Indy zijn: wandelen, fietsen, de stad in, samen douchen, ijsjes eten, in de tuin hangen, met vriendinnen en hun kids afspreken.” Ik ben het helemaal met Leanne eens; een simpel ijsje eten krijgt zo’n andere dimensie als je je kind zo intens ziet genieten. It’s the best feeling!

 “Single mama zijn? Ik kan het iedere vrouw aanraden. Al realiseer ik me dat het niet voor iedereen even makkelijk is”

 

Single mama, én nu?


Blijft er ook tijd over voor de man in je leven? Leanne: “Haha, welke man? Had ik al verteld dat ik al 2 jaar single mama ben? Toen ik voor mezelf en Indy koos, werd mijn leven in één klap een stuk zorgelozer en leuker. Nu denk ik soms op zondag: ‘Hoe heb ik het deze week weer allemaal gedaan’? Maar mede dankzij de hulp van mijn ouders en de familie van mijn ex is het prima te doen. Naast haar vaste oma-dagjes gaat Indy naar de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf. Eens in de twee weken logeert ze een nachtje bij haar vader. Het klinkt misschien raar, maar het single moederschap past eigenlijk wel bij me en het gaat me goed af. Ik ben totaal onafhankelijk en dat voelt goed.”

Is het moederschap wat je je ervan had voorgesteld?


“Ik zag het moederschap altijd als iets moois dat je samen met je geliefde zou volbrengen. Dus nee, het moederschap is niet wat ik me er ooit van had voorgesteld. Maar mijn single mama bestaan brengt me zoveel positiefs dat ik bijna dankbaar ben dat het zo gelopen is. Maar heel stiekem hoop ik dat het er ooit nog inzit: een happy family met een leuke man.”

Tot slot: wie is Leanne zonder haar werk?

“Die versie van mijzelf kan ik me niet eens voorstellen. Ik denk dat mijn werk allesbepalend is voor wie ik nu ben.”

Rubriek ‘Inspirerende mama’


Dit verhaal is wat mij betreft de eerste editie van een nieuwe rubriek waarin inspirerende mama’s hun verhaal doen. Wat vinden jullie: yes or no? Wil je zelf meedoen aan een eventuele volgende editie of ken je een inspirerende mama? Laat het mij dan weten in een reactie op deze blog. Leanne, super bedankt voor je openhartigheid. Dit smaakt naar meer.

Veel liefs,

Janine

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

Reactie op “
Inspirerende mama: single mama en fabulous copywriter

  1. Pingback: Weekly Snaps #22: Veel zwempret en wedstrijdje tegen Epke Zonderland ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!