Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe verdien ik nou mijn inkomen?


22 oktober 2016


#mamatothemaxAd sponsoring advertenties adverteren bloggen MAMA to the max
<

Vaak krijg ik de vraag hoe én of ik nou een (goed) inkomen verdien met mijn blog. Omdat ik er totaal niet geheimzinnig over wil doen en snap dat de blogwereld iedereen heel nieuwsgierig maakt, vertel ik vandaag graag wat meer over de manier waarop MAMA to the max mijn betaald werk kan zijn.

#mamatothemaxAd sponsoring advertenties adverteren bloggen MAMA to the max

MIJN DROOM

Ik ben mijn blog gestart puur uit hobby. Een vriendinnetje van mij had al een eigen blog en zij heeft mij enorm enthousiast gemaakt over deze wereld. Voordat ik het wist had ik een eigen logo met een website. Super trots was ik op mijn eerste blog die ik online plaatste op 8 december 2014. En vanaf dat moment is er een trein gaan rijden die niet meer gestopt is. Ik kwam erachter dat ik het bloggen geweldig vond en poste de ene naar de andere blog. Ik herinner me nog mijn eerste samenwerkingen. Ik benaderde zelf kleine webshops voor een winactie of een productreview. Allemaal kleine overwinningen die mij het vertrouwen gaven door te gaan.

NA EEN HALF JAAR

In mei 2015 was ik nog geen half jaar bezig toen Batavus mij benaderde. Of ik een elektrische fiets wilde testen. Ja natuurlijk wilde ik dat. Het maakte er een mooie campagne van met meerdere artikelen, instagramposts en facebookposts. Batavus was vol lof over deze campagne en bedankte mij uitvoerig hiervoor. Omdat ik eigenlijk vanaf dat moment heel wat aanvragen kreeg, besloot ik er kleine bedragen voor te vragen. Hier en daar kwamen er wat betaalde opdrachtjes binnen toen ik opeens benaderd werd door een mediabureau. Om de geschiedenis niet heel uitvoerig te gaan vertellen, houd ik het even kort. Ik kreeg door het mediabureau het vertrouwen dat ik met MAMA to the max mijn inkomen kon gaan verdienen. Natuurlijk blijft het altijd een gok wanneer je gaat ondernemen, maar deze gok werd aanzienlijk reëel doordat mij gegarandeerd werd dat ik betaalde samenwerkingen zou gaan krijgen. Zo gezegd, zo gedaan. Op 1 oktober 2015 kwam ik met groot nieuws! Mijn baan opgezegd en vanaf nu was ik fulltimeblogger. Spannendddd!

waarom BETAALDE OPDRACHTEN

Ik streef ernaar iedere dag een artikel te posten en daar gaat heel wat werk in zitten. Ik zeg wel dat ik 3 dagen per week op kantoor werk, maar nu ik deze blog schrijf is het ook zondagochtend… Ik ben er eigenlijk fulltime mee bezig and I LOVE IT! Het is gewoon een droom die is uitgekomen om van je hobby je beroep te maken. Maar om deze droom verder te laten gaan moet er natuurlijk wel iets verdiend worden.

Ik ben heel erg kritisch als het gaat om (betaalde) samenwerkingen. Ik werk alleen samen met een merk of bedrijf als ik dit vind passen bij mij danwel bij MAMA to the max. Daarnaast heb ik de regel dat er geen voorgeschreven artikelen verschijnen. Een samenwerking met MAMA to the max houdt in dat ikzelf het artikel schrijf en het zo persoonlijk mogelijk maak. Zo kan ik ook altijd mijn eigen draai eraan geven en kan ik mijn lezers inspireren en informeren op mijn manier.

Ook op mijn social media kanalen verschijnen alleen maar uitingen van producten of merken waar ik volledig achter sta.

De advertenties die je op de site ziet langs komen, daar heb ik geen invloed op. Ze werken volgens het principe dat ze je iets laten zien waar je eerder al interesse in hebt getoond online. Vind dat altijd zo gek…dan heb ik bijvoorbeeld op Zalando gezocht naar een jurkje en ineens zie ik dat jurkje op Facebook en andere sites voorbijkomen. Dat heeft dus te maken met al die cookie-instellingen! Het enige is dat ik heb aangegeven dat de site niet vol mag staan met advertenties en dus vind je ze alleen terug in de sidebar (aan de zijkant van de website).

DE RECLAMEREGELS

Sinds 2014 is er een Reclame Code Social Media. Daarin staat duidelijk dat als je wordt betaald (in euro’s of in natura) om een nieuw product te reviewen en hierover te schrijven op een weblog, je in naleving van de regelgeving in de review zelf een vermelding dient te maken van het feit dat je als blogger wordt betaald voor de product review. Als je je als influencer niet houdt aan deze regels dan kunnen er boetes volgen.

 

### EEN NIEUWE HASHTAG ###

De reclame code commissie stelt zelf voor om de hashtag #spon of #adv onder aan je artikel te vermelden. Jullie kennen allemaal wel mijn blogvriendinnetje Kelly, van Kelly Caresse. Onlangs heeft zij een nieuwe vorm in het leven geroepen hoe zij zo duidelijk mogelijk kan maken dat een artikel gesponsord is. Ze bedacht daarvoor een hashtag. Ik vond dat eigenlijk zo een goed idee, dat ik haar heb gevraagd ook met hetzelfde concept te gaan werken. Dat vond ze geen probleem en daardoor presenteer ik vandaag mijn eigen hashtag die ik vanaf nu ga gebruiken bij gesponsorde artikelen. In de voorwaarden van de website staat precies uitgelegd voor bezoekers en bedrijven wat #MAMAtothemaxAd inhoudt.

mamatothemaxad sponsoring samenwerken sponsoring geld verdienen

Als je dus deze hashtag in het vervolg onderaan een artikel ziet staan of achter een social media post, dan weet je dat ik ervoor betaald heb gekregen om te schrijven over dat product, dienst of bedrijf. Vaker heb ik ook iets opgestuurd gekregen waar ik razend enthousiast over ben. Ook dat laat ik altijd weten door de hashtag #gekregen te gebruiken. Ik heb er dan niet voor betaald gekregen om erover te schrijven, maar ik heb ook niet betaald voor een product. Staat er geen hashtag bij, dan kun je er vanuit gaan dat ik het product of de dienst zelf heb gekocht. In alledrie de gevallen probeer ik je zo goed mogelijk te informeren en te inspireren door mijn ervaringen met veel plezier te delen. Simpel toch allemaal!

Ik krijg soms negatieve reacties op betaalde samenwerkingen, maar wat ik daar nog over wil zeggen is het volgende: je moet weten dat de bedrijven die mij financieel steunen het mogelijk maken iedere dag te mogen bloggen en iedereen zo te inspireren. Ik zie deze bedrijven dan ook als mijn steunpilaren en breng mijn lezers graag via MAMA to the max op de hoogte van hun nieuwe producten of diensten. Ik denk dat het pas vervelend zou worden wanneer er geen goede balans meer zou zijn tussen betaalde artikelen en niet-betaalde artikelen, maar daar waak ik juist enorm voor. .

Ik ben erg benieuwd wat jullie vinden van de gesponsorde artikelen op MAMA to the max.

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

mamatothemaxad sponsoring samenwerken sponsoring geld verdienen

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!