Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Dilemma: ooit een tweede zwangerschap na hyperemesis gravidarum?


10 september 2016


tweede zwangerschap hypertmesis gravidarum kinderwens zwanger misselijk MAMA to the max
<

Al vaker heb ik de vraag gekregen of ik na een zwangerschap met hyperemesis gravidarum het aan zou durven om (ooit) nog een keer zwanger te worden. Dat ik 9 maanden lang heb overgegeven tijdens mijn zwangerschap heb je kunnen lezen in mijn blog over hyperemesis gravidarum.

hyperemesis gravidarum

Steeds vaker krijg ik de vraag of ik het zou aandurven om ooit nog eens zwanger te worden. Ben ik niet bang dat ik weer negen maanden lang zou moeten overgeven? Weer het ziekenhuis in en uit ga? Daarnaast zou ik dan ook nog moeten zorgen voor Beau. Iets wat vorig jaar echt niet mogelijk zou zijn geweest.

Ben ik daar bang voor? Ja!

Houdt het me tegen om ooit nog een kindje te willen? Op dit moment eigenlijk niet meer…een half jaar geleden zou ik zeker anders hebben gereageerd. Eerlijk is eerlijk: je vergeet het toch weer een beetje. Echt vergeten doe je het nooit, maar het zakt weg. Net als bij een bevalling. Het is verschrikkelijk, maar toch ‘vergeet’ je het weer omdat je er iets heel mooi’s voor terug krijgt.

Juliette_september_02

Als ik nu foto’s van vorig jaar terug zie, zie ik hoe ziek ik ben geweest. Doordat ik niks binnen hield, hield mijn lichaam vocht vast en deed alles pijn. Het enige wat ik in gewicht aankwam was eigenlijk dus vocht. Daarnaast moet ik wel heel eerlijk zijn dat wanneer ik misselijk ben of een bepaalde situatie me weer meeneemt in die stroom van gebeurtenissen vorig jaar, ik er totaal anders over denk.

 Juliette_september_03

Toevallig had ik het er vorige week met Marjon over. Zij was de eerste weken van haar zwangerschap erg misselijk en ze vertelde dat ze aan me moest denken. Toen ik haar buik zag dacht ik echt: wauw, zo kan je dus ook zwanger zijn: je goed voelen en genieten!

 Juliette_september_03

Zijn er mama’s die last hebben gehad van HG en hebben gekozen voor een tweede zwangerschap? Ik ben echt benieuwd wat jullie ervaringen zijn. Geen zorgen hoor, ik ben nog lang niet van plan opnieuw zwanger te worden. Maar mijn interesse is toch wel gewekt.

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Juliette

Mama van mijn dochtertje Beaudine Charlotte. Ik ging van (onbezorgde) feestende student naar single mama. Naast mijn verhalen op MAMA to the Max, heb ik ook een eigen blog Lief Klein Geluk - liefkleingeluk.nl

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!