Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hulpmoeder, Jeej or Neej?


21 november 2016


<

Hulpmoeder, dat woord krijg je er automatisch bij als je kind naar school gaat. En ik doe mijn best, echt waar…. Maar op de een of andere manier ben ik er de afgelopen 2,5 jaar dat Julie op school zit niet in geslaagd me heel veel aan te melden voor allerlei hulpmoeder-activiteiten. Het is óf op een van mijn werkdagen (daarvoor een werkdag ruilen vind ik ook wat overdreven) óf het gaat om een activiteit die niet handig is in combinatie met een peuter aan je zijde.  En toen ik dan wel een keer kon omdat de activiteit na schooltijd was (lees: kerstdiner) was de lijst met enthousiaste hulpmoeders natuurlijk allang vol.

Er is echter 1 lijst die altijd opvallend lang leeg blijft: de poetsavond!

Poetsavond

Er is echter 1 lijst die altijd opvallend lang leeg blijft: de poetsavond! Onervaren kleutermama als ik was dacht ik: he, dat is mooi. Dit is ’s avonds! Hier kan ik me dus voor aanmelden zonder dat ik mijn werk moet verzetten en zonder dat ik een peuter aan mijn zijde heb. Handig! En hoe leuk, een beetje blokjes en puzzels poetsen zodat die kleine handjes weer schoon lesmateriaal hebben. Top!

Enigszins verontwaardigd stond ik dan ook te kijken toen de poetsavond letterlijk poetsavond bleek te zijn, als in emmers met sop, stofzuigers en briefjes van de juf welke taken ze graag gedaan zou willen zien. Hier heeft een school toch schoonmakers voor zou je zeggen? Overal moet tegenwoordig op worden bezuinigd, blijkbaar ook de schoonmaak van de klaslokalen. That’s were we come in, hulpmoeder to the rescue!

MAMA to the max hulpmoeder zijn op school

Nu snap ik waarom die  betreffende lijst zo lang leeg bleef, dit is de minst favoriete hulpmoederactiviteit. Maar goed, ik vind dat ik mijn bijdrage moet leveren en soms horen daar ook dingen bij die je niet zo leuk vindt.  Ik ben na 2 kleuterjaren van Julie inmiddels gehecht geraakt aan de poetsavond en je raadt het misschien al…. Julie zit nu net in groep 3 en ook dit jaar heb ik me dus weer trouw ingeschreven voor de het schoonmaken van het klaslokaal.  En ach, zo erg is het ook weer niet. En wat het dan weer leuk maakt, is dat ik na het poetsen voor Julie een briefje heb kunnen achterlaten op haar tafeltje. Toen ze de volgende morgen de klas in liep en het briefje zag, keek ze zo trots. #mamaliefde

20161011_200233_1479239285251

Hulpmoeders

Er worden bij ons op school echt heel veel leuke activiteiten rondom de thema’s en feestdagen georganiseerd en verzonnen. En eerlijk is eerlijk, de leerkrachten kunnen dat niet alleen. Hulpouders gezocht dus! Soms voel ik me wel eens schuldig of vraag ik me af doe ik wel ‘genoeg’. Maar ja, ik vind het het gewoon echt heel onhandig om James mee te nemen naar bijvoorbeeld een leesgroepje. Er zullen ongetwijfeld mama’s zijn die zeggen dat je hem gewoon mee kunt nemen. Ik heb dan toch het gevoel niet te kunnen doen waar ik voor nodig ben: extra leeshulp geven.  De afgelopen 2,5 jaar ben ik dan ook heel blij dat er altijd genoeg andere ouders zijn die kunnen helpen.

Volgend jaar gaat James ook naar school en dan heb ik mijn ‘handen vrij’. Hopelijk zijn er dan weer andere mama’s die de poetslijst gaan vullen. Wat zal ik eens kiezen, lezen of knutselen? O ja, ik weet het al, het kerstdiner ;)!

Hulpmoeder, Jeej or Neej? Hoe actief zijn jullie als hulpmoeder?  

Liefs Mathilde

Ps: Wil je geen poetsavond missen of andere leuke #momlife activiteiten…..Je kunt ons ook volgen via Instagram of via mijn persoonlijke blog Coffee and Kids.

Bespaar continu

Mathilde

Hi! Ik ben Mathilde, 33 jaar, trotse mama van Julie (5,5) en James (3). Ik werk parttime en daarnaast houd ik me bezig met het reilen en zeilen van alles wat er bij een kleuter- en peuterleven komt kijken. De dagen zitten vrij snel vol. Tijd over? Dan ben ik het liefste bezig met mijn (persoonlijke) mama-ervaringen + kidsproof hotspots te delen via coffeeandkids.nl . Verder ben ik een held in de strijk ontwijken, probeer ik wekelijks een rondje hard te lopen en ben ik een cappuccinolover. Ik neem jullie in mijn blogs mee met mijn ervaringen als mama, herinneringen, trotse momenten, inspiratie. Lees ze, liefs! Ps, je kunt ons dagelijks volgen op Instagram.

8 Reacties op “
Hulpmoeder, Jeej or Neej?

  1. Op zoonliefs school wordt dit eigenlijk niet gedaan, hulpmoeders inschakelen. Op stiefzoonliefs school des te meer. Daar vragen ze voor vanalles en nog wat hulpouders. Ja, zelfs voor les te geven soms. Go figure 😀 Even bijspringen om te poetsen of te helpen tijdens een uitstap met de klas ofzo, geen probleem. Maar het moet ook wel binnen de perken blijven vind ik dan weer. Het moment dat je al de taak van de leerkracht moet beginnen overnemen, is het mij een brug te ver 😀
    Anneke onlangs geplaatst…We survived the week(end)! – photo diaryMy Profile

    • Les geven zelfs Anneke? Phoe ik vind het klaslokaal poetsen eigenlijk al ee stapje te ver… Maar ja alles voor een schoon tafeltje voor mijn dochterlief ;). Thanks voor je berichtje!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!