Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Deze huishoudelijke klusjes mag JP absoluut niet doen


15 augustus 2019


wasmachine, huishouden, Miele, eletronic partner, wasdroger
<

Bij ons in huis zijn we allemaal gelijk. We dragen allemaal ons steentje bij. Maar, zoals ieder mens is de één nou eenmaal net wat beter in het ander. Iedereen weet inmiddels dat ik geen keukenprinses ben, dus de keuken is ook meer de plek van JP. Er zijn ook huishoudelijke taken wat hij dus absoluut NIET mag doen. Ik ben benieuwd of meer vrouwen zo denken over hun partner…

Lees ook:
Hormonen en essentiële oliën 

Het bed opmaken

JP weet dat ik het super fijn vind dat wanneer we allebei uit bed zijn, het bed het eerste is dat we opmaken. En nee, niet even dichtslaan, pyjama’s onder kussens etc. Nee, gewoon even fris uitkoppen, het raam open en mooi opmaken. Ik word er super vrolijk van als alles net zo staat en ligt als anders. Decoreren en stylen is gewoon helemaal mijn ding. Als ik dit door JP laat doen dan erger ik me kapot aan alle vouwen en rommeltjes. Nee, het moet zo en niet anders. Een tikkeltje perfectionistisch misschien? Haha. Dit geldt overigens ook voor de meisjes. Het bed ziet er toch ook heerlijk uit als het zo mooi opgemaakt is?

De was doen

Ik kan echt niet zonder mijn wasmachine. De was doen is dus ook echt een no-go! Absoluut verboden toegang! Ik heb dit gelukkig van meer vrouwen gehoord. Het is echt het klassieke “witte was met rode sok” verhaal, zie je het al voor je? Alles gigantisch roze in plaats van wit, oeps! Of keihard 90 graden met wol, nee dat kan echt nie!. Dat geldt trouwens net zo goed voor onze fijne wasdroger! Hij is een geweldig lieve man en vader, maar blijf maar lekker achter het gasfornuis. De mooiste, lekkerste gerechten maakt hij toch écht. En dat is zeker niet gelogen!

Klusjes in en rond het huis

Nou denk ik dat hij dit allemaal ook niet erg vindt om over te slaan. Voor klusjes in en rond het huis hebben wij thuis een klusjesman. Echt super fijn, want ik sla nog geen spijker in de muur en JP heeft ook twee linkerhanden. Dus als er iets moet gebeuren aan ophang- of opknapwerk, dat hebben we de klusjesman! Dan weten we tenminste zeker dat het ook echt goed komt. Laatst heeft onze klusjesman ook een prachtige Ixxi in het kantoor geïnstalleerd een prachtige Ixxi in het kantoor geïnstalleerd. Ik ben nog nooit zó blij geweest!

Opvouwen van was

Hij zou het zeker niet verkeerd doen, maar ik heb iets van “ik moet dit zelf doen” idee! Was opvouwen kan zeker niet fout gaan en JP wil dit niet eens doen, maar het idee dat mijn handdoek anders gevouwen wordt dan normaal? Is dat een stukje perfectionisme of ben ik de enige vrouw die zo denkt, haha! Sommige klusjes bereken ik heel graag tot mijzelf met het idee van “dan weet ik zeker dat het goed komt”, herkenbaar mama’s? Ik denk het haast wel! Nou kan mijn schoonmoeder dit ook perfect en zijn we prima op elkaar ingesteld, zolang dit maar wordt overgedragen aan een vrouw. Haha! Nee, JP kan zoveel, echt een man uit duizenden. Maar, als het gaat om huishouden? Nee, laat dat maar aan ons over.

Hoe is jouw man of partner thuis? Heeft hij ook twee linkerhanden of is hij juist heel goed in huishoudelijke taken? Het schijnt dat de taken tussen mannen en vrouwen heel goed verdeeld zijn en ergens nog heel ouderwets uit de hoek komen. Hoe zit dat bij jou? Is het klassiek traditioneel of heeft hij heel veel goede kunsten waar JP nog van zou kunnen leren? Laat het ons weten! Wij zijn benieuwd, deel het in de reacties! 

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!