Lees nu: AND THE WINNER IS… [VTECH MAART TREKKING + NIEUWE RONDE!]

Hormonen & etherische oliën


13 april 2019


etherische olien hormoonbalans progressence phyto plus mamatothemax
<

Met mijn hormonen heb ik me eigenlijk nooit echt heel bewust bezig gehouden. Mijn cyclus is normaal, mijn zwangerschappen verliepen prima dus waarom zou ik me zorgen maken over mijn hormonen. Mijn menstruatie klachten zijn niet veel anders dan wat ik van mijn vriendinnen ook hoor. Af en toe wat buikkrampen, lichte stemmingswisselingen tijdens de menstruatie. Of is er toch wel iets mis?

Lees ook:
Wat zijn etherische oliën?

Als we spreken over hormonen wordt er vaak meteen gedacht aan de cyclus, menstruatie en zwangerschap. Maar hormonen zijn veel meer dan dat. Daar ben ik achter gekomen na het ontstaan van mijn acné. Door de bruiloft kwam de stress van alles er na de bruiloft goed uit en die heeft zich geuit in mijn gezicht. Daarom ben ik me er meer in gaan verdiepen hoe het kon dat ik opeens zoveel last van uitslag had en wat die stress voor effect heeft gehad op mijn lichaam. 

Wat ben ik te weten gekomen?

Hormonen zijn belangrijke stoffen in ons lichaam die gemaakt worden in diverse klieren en veel processen in ons lichaam aansturen. Zo worden er ook weer hormonen in bepaalde klieren aangemaakt die andere hormoonklieren aansturen. Het kan dus zo zijn dat als 1 hormoonklier niet goed werkt dat meerdere klieren in het lichaam niet goed werken. Zonder de aanmaak van hormonen zouden we niet kunnen leven.

En zoals ik het al vaker gezegd heb, dingen komen niet zomaar op je pad. Dus ook niet de etherische oliën van Young Living. Op het moment dat de acné op mijn huid het ergst was, kwam ik in aanraking met deze oliën. Nataschja van Alles Voor Je Olie leerden mij dat er verschillende etherische oliën zijn voor de ondersteuning van een goede hormoon balans. Omdat ik veel vragen kreeg naar aanleiding van mijn verbeterde huid én hormoonbalans heeft Nataschja van Alles Voor Je Olie een stuk geschreven. Hier vertelt ze over de werking van de meest gebruikte oliën voor het ondersteunen van de hormoonbalans in het lichaam.

Stress Away

stress away etherische olie young living mamatothemax

Stress is zeer slecht voor je lichaam. Bij stress komt het stresshormoon cortisol vrij. Is het cortisolniveau chronisch verhoogd dan heeft dit gevolgen voor de weerstand. Daardoor wordt je op den duur kwetsbaarder voor ziektes. Daarnaast kunnen een chronisch verhoogde hartslag en bloeddruk schadelijk zijn voor hart en bloedvaten.

Stress Away olie ondersteunt het lichaam bij stressvolle momenten. Het heeft een zeer kalmerend effect op het lichaam waardoor er minder cortisol aangemaakt wordt. Eigenlijk een olie die iedereen dagelijks zou moeten gebruiken.

Marjon: “Dit is echt mijn happy mama olie. Ik merk dat ik minder geïrriteerd ben. Voorheen kon ik echt stressen om de meest kleine dingen. Nu ben ik veel relaxter”.

Endoflex

endoflex etherische olie young living mamatothemax

De blend van Young Living ondersteunt o.a. bij een goede werking van de bijnieren. Hoofdzakelijk zijn je bijnieren verantwoordelijk voornamelijk verantwoordelijk voor het produceren en regelen van cortisol, maar ook de vrouwelijke geslachtshormonen oestradiol & progesteron en het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Jouw weerstand, energie en uithoudingsvermogen zijn allemaal afhankelijk van het goed functioneren van je bijnieren. We leven in een drukke maatschappij. We MOETEN dit en we MOETEN dat, iedereen heeft het maar druk en heeft stress…. Omdat je hormonale systeem een heel kwetsbaar systeem is en gevoelig voor invloeden, kan het hormonale systeem uit balans raken en je bijnieren uitgeput. Je lichaam voelt dan zelf ook volledig uitgeput aan. Het herstel van de uitgeputte bijnieren kan soms wel jaren duren.

Endoflex kan een hele goede ondersteuning zijn voor een goede balans en werking van de bijnieren.

Marjon: “Ik smeer deze olie dagelijks voor het slapen gaan op mijn bijnieren. Deze zitten op je rug, net onder je BH bandje. Mijn bijnieren kunnen zeker wat ondersteuning gebruiken na de stressvolle periode van de bruiloft vorig jaar. Ik heb geleerd dat stress nog heel lang aanwezig en schade kan aanrichten in het lichaam. Daarom hoort deze olie tegenwoordig bij mijn dagelijkse avond routine”

Progressence Phyto Plus

progressence phyto plus ppp hormonen etherische olie young living mamatothemax

Een echte must-have olie voor vrouwen. Deze olie kan helpen bij een gezonde vrouwelijke hormoon balans. PPP kan ondersteunen bij een goede cyclus, tijdens de overgang, een gezonde libido en het verzachten en balanceren bij diverse andere vrouwelijke ongemakken.

Marjon: “Voor het slapen gaan smeer ik deze olie op mijn onderarmen. Wat ik aan mezelf merk is dat ik veel minder last van stemmingswisselingen. Valt me echt op en dat is heel fijn want ik kon me echt down voelen rond de menstruatie”.

Clary Sage

clary sage hormonen etherische olie young living mamatothemax

Clary Sage (scharlei) bevat een hoge dosis aan foto-oestrogeen. Fyto-oestrogeen is een natuurlijk component in planten die op een zelfde manier werken als vrouwelijke hormonen en draagt bij aan een evenwichtige hormoonbalans. Ook bevat Clary Sage de stof sclareol. Sclareol stimuleert hormonenklieren om meer hormonen te produceren en heeft een balancerend effect voor zowel mannen als vrouwen. Sclareol heeft als extra positief effect dat het kan zorgen helpen bij mooi en gezond haar. Het versterkt het haarzakje dat het haar in de huid vasthoudt.

Marjon: “Deze olie zit o.a. in mijn Glow Serum die ik naast mijn reguliere producten erbij gebruik voor mijn huidverzorging. Na 2 weken merkte ik dat mijn huid zachter werken en de grote onderhuidse ontstekingen minder werken. Ook heeft mijn huid een mooie natuurlijke glans gekregen.”

Dragon time

dragon time hormonen etherische olie young living mamatothemax

Dragon Time bevat ook een hoge dosis aan foto-oestrogeen door de mix aan 6 etherische oliën die erin verwerkt zijn. Dit kan verzachting bieden bij menstruatie klachten, kalmeren en rust gegevens bij die bekende hormonale stemmingswisselingen tijdens de “draken tijd” van de maand, kan helpen bij een gezonde libido en ondersteunen bij een gezonde hormoon balans, maar ook voor jong volwassenen om als dagelijkse olie te gebruiken.

Marjon:” Dragon Time gebruik ik tijdens mijn menstruatie. Ik zweer deze op mijn onderbuik ter verzachting van de krampen.”

* Het advies is om altijd je huisarts of behandelend arts te raadplegen te raadplegen als je klachten hebt of voorgeschreven medicatie gebruikt voordat je gebruik gaat maken van etherische oliën.

Heb jij veel hormoonproblemen? Dan kan ik je zeker aanraden je eens in de etherische oliën van Young Living te verdiepen! De beste manier om te starten met de etherische oliën is met de starter kit! Deze kun je bestellen via Alles voor je olie! Als je hem via Alles voor je olie bestelt, ontvang je een gratis MAMA to the max welkomstpakketje t.w.v. 25 euro met onder andere mijn oliebijbel en natuurlijk roze en gouden rollerflesjes! Ook kom je in de ‘Etherische oliën to the max’ Facebook groep waar je al je vragen kunt stellen en we iedere dag inspiratie delen over de oliën.

Het MTTM welkomstpakketje heb ik zelf samengesteld met productjes uit de webshop van Nataschja. Dit pakketje krijg je alleen wanneer je de starter kit besteld via Nataschja.

Belangrijk: het MTTM welkomstpakketje wordt los verzonden van de starter kit en ontvang je via Allesvoorjeolie.nl.

Heb je vragen, neem dan gerust contact op met Nataschja via: info@allesvoorjeolie.nl!

Liefs,

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!