Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hormonen en essentiële oliën


8 juli 2019


essentiële olien hormoonbalans progressence phyto plus mamatothemax blooming blends
<

Jeetje, hormonen, dat is me een dingetje hé! Jullie weten allemaal wel hoe ik betoverd ben door de mooie essentiële oliën. Jullie weten ook hoe slecht mijn huid was na mijn bruiloft. Het was letterlijk de stress die losbrak in mijn gezicht. Toen ik ter ondersteuning de Progessence Phyto Plus ging gebruiken, merkte ik niet alleen dat mijn huid een stuk beter werd. Ik besefte mij opeens dat ik ongesteld was, zonder dit aangevoeld te hebben? En dat terwijl ik gigantisch veel last heb van stemmingswisselingen en buikkrampen. Dit is sinds het gebruik van de PPP en ik kan niets anders concluderen dan dat het door de oliën komt!

Lees ook:
Essentiële oliën van Young Living

Wat zijn hormonen?

We kunnen niet zonder de aanmaak van hormonen kunnen leven, we hebben het dus nodig, ondanks dat het soms ook heel erg verstoord kan zijn. Zo kwam ik erachter dat hormonen dus veel meer zijn dan alleen “last hebben van…” tijdens een zwangerschap of de menstruatie. Na mijn bruiloft kreeg ik opeens zoveel last van acné dat ik mij hierin ben gaan verdiepen. Hoe kon ik opeens zoveel uitslag hebben in mijn gezicht? Dat kwam dus allemaal door de stress en dat heeft zijn effect geuit in mijn gezicht.

Hormonen zijn stoffen die het lichaam zelf aanmaakt om zo te communiceren met de lichaamscellen. Ze zijn erg belangrijk bij het besturen van veel dingen in het lichaam. Hormonen hebben daarnaast ook grote invloed op andere dingen in het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan je humeur, gedrag, behoefte aan eten en in de pubertijd is dat de aanmaak van geslachtshormonen. Ook worden hormonen nagemaakt en zitten ze in de anticonceptiepil en vele andere medicatie.

Essentiële oliën ter ondersteuning

Dit was één van de redenen dat de essentiële oliën van Young Living op mijn pad kwam. Ik was opzoek naar een olie die een mooie balans aan mijn hormonen kon toevoegen. We dromen allemaal van een ongecompliceerde en gezonde huid. Ik kan je zeggen dat mijn huid nu een enorm stuk is opgeknapt en bijna weer egaal aanvoelt.

Stress Away

stress away etherische olie young living mamatothemax

We weten natuurlijk allemaal wel dat stress super slecht is voor je lichaam. Het stresshormoon cortisol komt hier namelijk bij vrij en maakt je op de duur kwetsbaarder voor ziektes. Zowel bloeddruk als chronisch verhoogde hartslag kunnen schadelijk zijn voor de bloedvaten en het hart.

De Stress Away olie van Young Living ondersteunt het lichaam bij stressvolle momenten. Dankzij het kalmerende effect op het lichaam wordt er minder cortisol aangemaakt. Deze olie zit standaard in mijn tas en ik vind eigenlijk dat iedereen het dagelijks zou moeten gebruiken!

“Eerder kon ik al stressen om de meeste kleine dingen, nu ben ik een stuk relaxter! Ik noem het ook wel eens mijn happy mama olie, want dat is het écht.”

Endoflex

endoflex etherische olie young living mamatothemax

We leven allemaal in een drukke maatschappij waarbij we alles maar moeten. De Endoflex is een blend van Young Living en kan een goede ondersteuning zijn bij onder anderen een goede werking van de bijnieren. Maar ook voor een prettige balans in het dagelijks leven. Het goede functioneren van de bijnieren zorgt voor een goede weerstand, extra energie en uithoudingsvermogen.

“Ik had nooit gedacht dat het ondersteunen van de bijnieren zó belangrijk was. Mijn bijnieren kunnen zeker wat ondersteuning gebruiken. Na de stressvolle periode rond de bruiloft vorig jaar smeer ik deze olie dagelijks voor het slapen gaan op mijn bijnieren, net onder mijn BH bandje op de rug. Stress kan nog lang aanwezig zijn in het lichaam, daarom behoort deze olie zeker bij mijn dagelijkse avondroutine.” 

Progressence Phyto Plus

progressence phyto plus ppp hormonen etherische olie young living mamatothemax

De Progessence Phyto Plus staat ook wel bekend als “de PPP olie”. Het is een heerlijke olie die ik gebruik voor het slapengaan, maar mij vooral het beste ondersteunt tijdens de menstruatie periode. Daarnaast kan het ondersteunen tijdens de overgang, een gezond libido en een goede cyclus. Ik voel me op en top vrouw!

Zoals ik in de intro ook al aangaf is dat ik élke maand rond mijn menstruatie mij down voel. Ook had ik een zeer heftige en lange menstruatieperiode. Ik merkte het daarnaast ook heel erg met mijn stemming. Sinds een paar maanden merk ik dus vooral dat verschil. Ik voel mij niet meer down, maar normaal. Ik vloei gemiddeld 4 dagen en dat was voorheen minstens vijf!

Oh, en pssst… Wist je dat de PPP ook te koop is in de webshop? Je krijgt er een gratis rollertje bij zodat je hem meteen kunt gebruiken. Je besteld de PPP via deze link.

“Elke avond voor het slapengaan smeer ik deze olie op mijn onderarmen. Ik merkte direct al dat ik minder last had van stemmingswisselingen! Wauw, mijn mond viel open van verbazing! Sindsdien voel ik me veel minder down rond de menstruatie.” 

Clary Sage

clary sage hormonen etherische olie young living mamatothemax

De Clary Sage draagt bij aan een evenwichtige hormoonbalans. Het bevat een hoge dosis foto-oestrogeen en heeft dezelfde werking als vrouwelijke hormonen. De olie bevat ook de stof sclareol wat een stimulerend effect heeft op hormoonklieren. Het heeft daarmee een balancerend effect voor zowel vrouwen als mannen. Sclareol kan daarnaast ook nog eens zorgen bij mooi en gezond haar. Het versterkt het haarzakje dat hert haar in de huid vasthoudt.

“Ik gebruik deze olie in mijn huidserum die ik naast mijn huidige producten gebruik voor mijn huidverzorging. Ik merkte na twee weken al dat mijn huid zachter aanvoelde en dat de onderhuidse ontstekingen minder was. Daarnaast heeft mijn huid een mooie natuurlijke glans gekregen.”

Dragon Time

dragon time hormonen etherische olie young living mamatothemax

De Dragon Time is een mix van maar liefst 6 verschillende essentiële oliën! Het bevat een hoge dosis aan foto-oestrogeen, net als Clary Sage. Dit kan verzachting bieden bij menstruatie klachten, maar geeft ook rust en kalmerend effect. Het is een blend voor zowel jong als oud en is dagelijks te gebruiken.

“Deze olie gebruik ik tijdens mijn menstruatie. Ter verzachting van de menstruatiekrampen smeer ik deze olie op mijn onderbuik.”

Belangrijk!

Blooming Blends zal ten alle tijden het advies geven om eerst je huisarts of behandelend arts te raadplegen als je klacht hebt of voorgeschreven medicatie gebruikt voordat je gebruik gaat maken van de essentiële oliën. Het gebruik van essentiële oliën is een complementaire therapie. 

Heb jij veel hormoonproblemen?

Herken je je in mijn genoemde klachten en ben je opzoek naar ondersteuning? Dan kan ik je zeker aanraden je eens te verdiepen in de essentiële oliën van Young Living. De beste manier is om te starten met de starterkit! Die kun je bestellen via mijn eigen webshop Blooming Blends. Wij voeren de bestelling helemaal voor je uit, zodat je zelf niet tegen lastige vragen aanloopt. Ook voorzien we je vervolgens van de nodige informatie.

Extra verrassing bij je bestelling!

Daarnaast krijg je een gratis Blooming Blends welkomstpakketje! Let op: dit wordt los verzonden van de starterkit! Het klopt dus dat je deze mist wanneer je de starterkit openmaakt. Het welkomstpakketje kom zo snel mogelijk jouw kant op!

Webshop!

Een aantal van deze mooie oliën zijn ook in de webshop te koop, namelijk: Stress-Away, Endoflex, Progennence Phyto Plus (PPP).

Vragen?

Heb je nog vragen over de essentiële oliën, over de aanschaf van de starterkit of wat dan ook? Neem dan gerust contact op via de mail of Social Media! 

Veel liefs,

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!