Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Met je horloge betalen? Het kan binnenkort echt!


5 april 2018


ABN AMRO Wearable Horloge Contactloos
<

Contactloos betalen wordt helemaal hip! ABN Amro komt met nieuwe ontwerpen voor contactloos betalen zónder pasje. Ik mocht dit als klant gaan proberen en ik ben helemaal enthousiast over dit nieuwe betaalsysteem. Ben je benieuwd wat de plannen zijn en hoe het mij is bevallen? Lees gauw verder…

Als drukke moeder van twee dochters zijn er altijd standaard een aantal dingen die je iedere dag opnieuw weer vergeet. Sleutels, telefoon, pasjes, het is vaste prik. Hoe vaak het me niet al overkomen is dat ik in de Albert Heijn met een volle kar sta en ik de betaalpas nog in de auto of thuis heb liggen. JP zegt dan: je zou je kop nog wel eens vergeten… En als ik het er dan met andere moeders over heb, dan kunnen we het alleen maar van elkaar beamen.

ABN AMRO Wearable Horloge Contactloos

Deelnemen aan het testteam

Doordat ik klant ben van ABN Amro kwam ik in aanmerking om samen met 499 andere klanten een nieuw product uit te testen. ABN Amro komt namelijk met een uniek en nieuw concept op het gebied van contactloos betalen. Waar we normaal gesproken ons pasje bijhouden, krijgen we nu de mogelijkheid om een wearable te dragen.

Jullie hebben ongetwijfeld mijn wearable al voorbij zien komen op Instagram. Ik mocht namelijk mijn horloge met chip al een aantal weken uitproberen. Deze kreeg ik op donderdag 1 maart tijdens de pilot van ABN Amro.

Welke wearables zijn er?

Er zijn verschillende soorten wearables waaronder een horloge, ring, sleutelhanger en armband. Ik heb gekozen voor het horloge. Deze is te verkrijgen in verschillende kleuren en ik koos voor wit: lekker basic en het past overal bij. Een sleutelhanger is niks voor mij. Of die vergeet ik of ik neem de verkeerde mee. Zo’n horloge draag ik altijd en staat nog eens leuk ook!

In Weekvlog #11 konden jullie zien dat ik aanwezig was op dit event en hoe ik mijn horloge activeerde. Dat was wel erg bijzonder, dat het allemaal in zo’n horloge zit en dat ik dit vrijwel altijd bij mij draag. Het horloge werd geleverd in een heel mooi en luxe doosje.

ABN AMRO Wearable Horloge Contactloos

Hoe werkt het?

Jullie zijn vast benieuwd hoe het nou in zijn werk gaat. Ik vond het best spannend de eerste keer pinnen met mijn horloge. Gaat het wel goed? Hoe zullen andere mensen reageren? Nou, het is dus eigenlijk super simpel. Het werkt net als contactloos pinnen met je pasje, maar nu houd je je wijzerplaat dicht bij het apparaat.

De chip is verbonden met je betaalrekening, je hoeft dus geen geldbedragen op te laden. De bedragen worden net als een betaalpas direct afgeboekt van je rekening. In de testfase is ABN Amro ook nog bezig met de limieten. Voor nu is er een daglimiet van 50 euro per dag. Als de wearables daadwerkelijk op de markt komen, zou het daglimiet aangepast kunnen worden. Verder is het per transactie t/m 25 euro. Het is dus meer voor de kleine, snelle boodschap. Je mag maximaal 10 transacties per dag doen.

Betrouwbaar en veilig

Maar wat nou als je horloge gestolen wordt of vergeet in de trein? Dan kan er niks gebeuren. Het is namelijk zo, de wearable is verbonden aan een app die je moet installeren op je mobiel. Dit is overigens ook een voorwaarde. De app is verder niet te gebruiken, je kan alleen je wearable aan- en uitzetten. Mocht je je horloge ergens vergeten zijn of het is gestolen, dan hoef je alleen maar via de app het uit te zetten! Er kunnen dan geen betalingen meer worden gedaan. Ideaal dus!

Reacties van andere mensen

Die zijn erg uiteen! Ik heb in het indoor speelparadijs een dame gezien die vol verbazing keek hoe ik betaalde, dat is ook eerlijk gezegd wel een beetje wennen. Het is voor anderen misschien ook een gek gezicht. Toch geloof ik dat dit het nieuwe betalen van de toekomst wordt.

Bij de Albert Heijn stond de jongen achter balie maar gek naar me te kijken. Betalen met een horloge? Yeah right. Dat geloofde hij niet. Ik liet het ziet hoe het werkte, maar hij keek toch nog even op de bon of het daadwerkelijk was betaald! Daarna was hij wel heel erg enthousiast en vermoed ik dat ABN Amro er snel een nieuwe klant bij heeft, haha.

ABN AMRO Wearable Horloge Contactloos

Mijn conclusie

Het was een heel erg leuk en verrassend experiment. Je kan zien in wat voor snelheid technologie zich ontwikkelt en voor iedereen bruikbaar wordt. Tot nu toe heb ik nog totaal geen problemen ervaren en alle betalingen gingen goed. Ik hoop dan ook op een geslaagde pilot en dat dit gave idee door gezet mag worden.

Wat ik ook leuk zou vinden als alles doorgaat, ik de mogelijkheid kan krijgen, de betaalchip te verwerken in mijn eigen Chopard horloge. Met bijvoorbeeld een speciaal bandje waar de chip dan inpast en die ik om mijn horlogebandje kan bevestigen. Zo maak ik van mijn lievelingshorloge ook nog eens mij favoriete betaalmiddel. Ik ben om!

Zou jij ook een hippe wearable dragen om zo contactloos te kunnen betalen? Ik ben benieuwd hoeveel mensen dit net zo gaaf vinden als ik!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!