Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

10X wanneer je weet dat je hoogzwanger bent


7 november 2016


HOOGZWANGER ZWANGER ZWANGERSCHAP BABY BEVALLEN BEVALLING MAMA TO THE MAX
V

Vanaf wanneer ben je eigenlijk hoogzwanger? De meningen hierover zijn nogal verdeeld. Ik vroeg het de gynaecologe en zij zei dat je boven de 32 weken hoogzwanger bent, de echoscopiste zei zelfs met 30 weken. Op internet zie ik een gemiddelde van 35 weken. Ik denk dat je hoogzwanger bent zodra jij jezelf zo voelt. Of beter gezegd wanneer dat je buik in de weg kan zitten. Vandaag mijn 10 redenen waarom ik nu met 36 weken echt wel hoogzwanger ben.

 hoogzwanger zwanger zwangerschap zwangerschapsupdate zwangerschapsdagboek MAMA to the max

1. ZWANGERSCHAPSDEMENTIE

Waar heb ik mijn sleutels gelegd? Van die vraag word ik langzamerhand helemaal gek. En ik niet alleen;) Iedereen in huis begint eraan gewend te raken dat ik alles kwijt ben maar óók alles kwijt maak. Het is niet maar één keer voorgekomen dat ik mijn sleutels of telefoon zocht terwijl ik die in mijn hand had. Erg hè!

Ook probeer ik afspraken gelijk op te schrijven. Ik neem me dan voor naar de app “notities” te gaan op mijn iPhone maar 9 van de 10 keer ben ik alweer vergeten waarom ik mijn iPhone aangezet heb en open dan niet notities maar whats’app of Facebook.

Ik had dit bij de zwangerschap van Maxime ook en weet ook dat het wel weer overgaat. Niet meteen overigens na de bevalling hoor. Ik heb er nog wel wat maanden last van gehad.

 

2.TRAPPEN LOPEN

Wij wonen bij mijn schoonouders op de tweede verdieping. Omdat het een hoog herenhuis is zijn het heel wat trappen. Normaal heb ik er al moeite mee al die trappen op te lopen, maar sinds een week of twee moet ik serieus pauzes inlassen. Ik kom gewoon in ademnood. Maxime lacht me keihard uit overigens. We doen altijd wedstrijdje wie het eerste boven is, maar sinds een paar dagen vindt ze het niet meer leuk, want ze denkt dat ik haar steeds laat winnen. “Ik doe geen wedstrijdje meer met jou mama, want je doet niet echt mee”. Grapjas dat ze is!

 

3. HARDE BUIKEN

Sinds 33 weken heb ik hier best wel wat last van. De ochtenden en middagen gaat het nog heel goed, maar er zijn avonden bij dat ik mijn buik enorm moet ondersteunen alleen als ik even wat te drinken wil pakken uit de koelkast. Ik ga daarom maar vroeg naar bed zodat ik mijn lichaam wat rust kan bieden. Ik denk ook dat de harde buiken komen doordat ik best nog wel veel wil doen overdag. Ik ben niet te stoppen, haha. Ga gerust nog een middag door de IKEA struinen hoor. Ik ben gewoon niet zo’n bankhanger, daar word ik alleen maar onrustig van.

HOOGZWANGER ZWANGER ZWANGERSCHAP BABY BEVALLEN BEVALLING MAMA TO THE MAX

4. SCHEREN

Haha, wat vind ik dat hilarisch nu. Op je gevoel maar wat zitten scheren. Dat werkt dus niet echt. Ik heb daarom maar een extra afspraak gemaakt bij de schoonheidsspecialiste zodat ze mijn bikinilijn en benen nog een keertje goed kan harsen. Gelukkig ben ik niet hoogzwanger in de zomer en is het niet een hele grote ramp dat ik er niet helemaal strak in de plooi bijloop.

 

5. HET BED EN HET BAD UITKOMEN

Mijn bed instappen lukt nog wel, maar er ’s nachts eruit komen omdat ik naar de wc moet is een ander verhaal. Eerst maar eens alle kussens aan de kant en dan vind ik het toch het fijnste om door te rollen en eerst met mijn knieën op de grond te belanden zodat ik me vervolgens met mijn armen omhoog kan duwen. Ik voel me iedere keer weer net zo’n nijlpaard, haha.

Ook had ik van de week weer een lachwekkende situatie. Ik ga heel graag in bad ter ontspanning. Maxime lag al lekker te slapen, JP was werken en mijn schoonouders waren een avondje weg. Ik ging ongeveer een uurtje in bad en toen ik eruit wilde, lukte dat dus niet. Ik kwam met geen mogelijkheid meer rechtop. Ik probeerde nog op mijn zij te draaien, maar ook dat was geen succes. Uiteindelijk maar JP ge-appt en gevraagd hoe laat ie thuis zou zijn. Gelukkig hoefde ik niet heel lang te wachten, maar dat doen we dus maar even niet meer, in bad gaan als niemand me eruit kan tillen.

Baby algemeen

 

6. DRAAIEN IN JE SLAAP

Draaien in bed is ook zo’n verhaal apart. Ik ben totaal geen fan van voedingskussens. Ik had er eentje in de zwangerschap van Maxime, maar wat is dat een onhandig ding (of misschien ben ik wel onhandig, dat kan ook). Tussen je benen, langs je buik, onder je schouders…pff wat een gedoe, vooral als je dus wilt draaien en die hele worst mee moet naar de andere kant.

Nee ik heb nu een veel fijnere oplossing. Ik heb twee dikke lossen kussens die ik in 1x mee kan nemen in mijn draai. Neemt niet weg dat ik er vaker wakker van word hoor. Ik mag van geluk spreken als ik in één keer goed lig en verder kan slapen. De meeste keren moet ik toch mezelf en de kussens goed leggen en ben ik wakker. In slaap vallen is erg lastig vooral omdat mijn hersenen op de een of andere manier acuut beginnen met malen. Heb ik dit wel? Wat moet er nog gebeuren? En dan komen we ook bij het volgende punt:

7. nesteldrang in alle vormen

Vooral ’s nachts heb ik er zo’n last van. Ik word wakker en gelijk spoken alle to-do things door mijn hoofd. Morgen moet ik nog dit, en dit en dit en dit….allemaal ‘moet-dingen’ die eigenlijk helemaal niet moeten, maar die je puur kunt plaatsen onder nesteldrang. Voorbeeld: nog een extra douchegel voor JP kopen, want stel je voor dat ie net opgaat in de kraamweek….dat zou toch een drama zijn, of niet!

Ook heb ik gisteren bijvoorbeeld nog een keertje de kleerkast en de commode van de baby heringedeeld. Waarom? Gewoon! Kon misschien nog iets efficiënter en ik ben maar bang dat ik iets niet heb van de babyuitzet, dus checkte alles nog maar een keertje goed.

 

8. SCHOENEN AANDOEN EN VETERS STRIKKEN

img_5539

Je weet zeker dat je hoogzwanger bent als je je schoenen niet meer goed aankrijgt en je veters (bijna) niet meer zelf kunt strikken. Ik probeer iedereen in mijn omgeving te ronselen om te helpen met mijn schoenen aan- en uit doen. Als het echt moet en er niemand in de buurt is, dan lukt het me wel, maar vraag niet in welke posities ik mezelf dan moet wringen. Lang leve de loafers 😉

9. PARKEREN MET DE AUTO

Ik wilde vorige week een hele normale draai maken om in te parkeren, maar mijn buik werkte gewoon echt niet meer. Ik kreeg de draai niet gemaakt en moest de parkeerplaats opgeven. Het autorijden op zich doe ik ook niet meer zo graag. Ik merk dat ik net iets angstiger ben. Bij rotondes durf ik er vaak niet meer vanaf voordat ik eerst helemaal stilsta en dubbel gecheckt heb of er geen verkeer aankomt.

 

10. WAGGELEN

Ik kan het niet helpen maar ik voel mezelf gewoon waggelen. Vooral als ik even heb gezeten en ik begin dan met lopen…OMG…een eend is er niks bij. Hoe kan dat toch? Ik heb verder helemaal geen last van mijn bekken. Ik voel wel mijn gewicht heel duidelijk van het ene naar het andere been verplaatsen. Het is in ieder geval niet de meest elegante manier van lopen, maar gelukkig vergeeft iedereen het je als ze de dikke buik zien.

 

Wanneer voelde jij je hoogzwanger? En waar merkte je dat vooral aan? Ik vind het helemaal niet zo erg hoor om hoogzwanger te zijn. Ik vind het zelfs een raar idee als ik eraan denk dat ik over een niet zo lange tijd, niet meer zwanger ben. Dat getrappel vind ik juist heel fijn. De laatste weken zijn ingegaan en we maken ons op voor de bevalling.

 

Liefs,

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

8 Reacties op “
10X wanneer je weet dat je hoogzwanger bent

 1. als dat het is dan ben ik al vanaf week 13 hoogzwanger…….door extreme bekkeninstabiliteit kan ik al maanden niks meer, nu 29 weken dus nog 11 te gaan

 2. Hahahah ik kan me echt vinden in het nijlpaard verhaal. Ik heb overigens wel een opstapje nodig om het bed in te komen #shortgirlproblems

  Leuk hoe je alles beschrijft. Alles is waar!

 3. Oooh wat herkenbaar allemaal! Ben bang dat ik me echt hoogzwanger mag noemen nu met 41+3 haha en wat duurt het wachten lang! Ik weet dat ik hoogzwanger ben doordat ik alles gepoetst heb, nesteldrang is praktisch over en ook geen koopdrang meer heb, hahaha! Ben echt aan t wachten nu thuis en o ja, in mijn broek plassen van het lachen of gewoon zomaar (oeps!) ?
  Chantal onlangs geplaatst…Goedkope babykamer: budget tips voor de inrichting!My Profile

 4. Zo herkenbaar allemaal!!;) Ik ben ook 36 weken zwanger, ook op 4 december uitgerekend van een meisje en vind het erg leuk om je blogs te lezen.

  Op sommige momenten voel ik mij inderdaad hoogzwanger, wanneer ik mijn schoenen aan moet doen, buiten adem ben als ik een stukje heb gelopen of wanneer ik voel dat ik waggel haha. Maar op andere momenten voel ik mij nog steeds erg fit en vergeet ik zelfs af en toe dat ik zo’n enorme buik heb, met als gevolg dat ik bijvoorbeeld tegen het aanrechtblad aanloop..

 5. Zo herkenbaar! Ik heb dan wel extreem last van mijn bekken dus ik voel me echt een penguin afentoe! Ik tikte overigens zaterdag de 36 weken aan! Grappig! Succes de laatste loodjes, en ben benieuwd wie er eerder bevalt, vorige dochter werd bij 39 weken geboren.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!