Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoeveel passie heeft de Nederlandse vrouw voor schoenen?


20 juni 2016


schoenen mama to the max
<

Dat vrouwen een grote liefde hebben voor mode is algemeen bekend. Maar hoe ‘groot’ is die liefde nu eigenlijk? 23 paar, blijkt uit onderzoek, gehouden onder bijna 500 Nederlandse vrouwen. Dit is het gemiddelde aantal schoenen in de collectie van de Nederlandse vrouw. Echter worden deze 23 paar niet allemaal even frequent gedragen. Sterker nog, gemiddeld blijft 8 paar achter in de schoenenkast en zal niet tot nauwelijks gedragen worden. Wat neerkomt op bijna een derde van de totale schoenenverzameling van de vrouw.

pump1

 

Schoenen en zelfvertrouwen

Het schoenen onderzoek, uitgevoerd door Nelson Schoenen, laat daarnaast wel zien dat het kopen van schoenen voor vrouwen méér is, dan een routine handeling. Het draagt bij aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld: 95% van de vrouwen geeft aan zich zelfverzekerder te voelen op een mooi paar schoenen. Die zelfverzekerdheid zit niet alleen in de looks van de schoen. Nederlandse vrouwen vinden comfort en draaggemak (ruim 70%) toch de belangrijkste overweging om over te gaan tot aankoop van de schoen en laat dit zwaarder wegen dan trends en prijs. Toch zegt bijna de helft van de respondenten te moeten bekennen wel eens te kleine schoenen te kopen, alleen omdat ze er zo mooi uitzagen. ‘Zonde’ aldus Laura van Dam, Marketing Manager van Nelson Schoenen.

 

“Het is anno 2016 allang niet meer zo dat het één het ander hoeft uit te sluiten. Prachtige pumps, met extra zacht voetbed en flexibele zolen zijn gelukkig geen uitzondering meer.” Laura van Dam – Marketing Manager van Nelson Schoenen

 

25% van de vrouwen koopt 4 paar nieuwe schoenen per jaar en geven daar gemiddeld tussen de € 50,- en € 100,- aan uit. Slechts een kleine 20% is bereid hier meer aan uit te geven.

 

Zwarte enkellaarsjes

Twijfelen doen we niet al te lang, als het om de aankoop van schoenen gaat. 40% slaagt binnen het uur. En hoe zien die aankopen er dan precies uit? Wat is de perfecte schoen volgens de Nederlandse vrouw? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 44% het liefst een paar enkellaarsjes draagt. Op de tweede plek staat de sneaker met 23%. Dat de Nederlandse vrouw voor comfort gaat mag dus duidelijk zijn. Ook qua kleur gaan we het liefst voor een zwart model die we gemakkelijk bij al onze outfits kunnen combineren.

Het schoenen onderzoek werd afgenomen onder 487 Nederlandse vrouwen in opdracht van Nelson Schoenen. Juni 2016.

 

 

Infographic-NelsonSchoenen_juni2016

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

2 Reacties op “
Hoeveel passie heeft de Nederlandse vrouw voor schoenen?

  1. Leuk om hier te lezen over de Nederlandse vrouwen en hun passie voor schoenen. Zelf heb ik ook heel wat paar in de kast staan. Tegenwoordig let ik wel meer op het voetbed en de zool van de schoen. Comfort vind ik ook belangrijker worden, omdat ik sinds kort steunzolen nodig heb.

  2. 23 paar? Jezus, ik denk dat ik er dubbel zoveel heb staan. Op z’n minst! 😀
    …Om dan iedere dag m’n All Stars uit de kast te trekken 😀

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!