Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

HOERA, ons meisje is een half jaar!


3 juni 2017


lilou 6 maanden baby newborn fotoshoot beren tijl grote zus MAMA to the max
W

We konden het bijna niet geloven afgelopen week toen ik hard op tegen JP zei dat Lilou 3 juni een half jaar oud zou zijn. Het is echt waar…ons baby’tje is al een half jaar bij ons vandaag. Het is te cliché voor woorden eigenlijk, maar wat vliegt de tijd. We hebben al een half jaar een tweede engeltje bij ons en dat is een groot geluk. Vandaag blik ik even terug op het afgelopen half jaar. Vanaf het moment dat ze geboren werd tot aan vandaag hebben we al heel wat mooie momenten beleefd en is ze zowel fysiek als mentaal.

3 december 2016

Na een vrij snelle en ongecompliceerde bevalling werd ons meisje om 22.16 geboren in het ziekenhuis in Maastricht. Ze werd op mijn borst gelegd en huilde meteen tranen van geluk. Wat was ze zacht. Ik had me zoveel voorgesteld van dit moment, vaak afgevraagd of het hetzelfde zou zijn als mij Maxime. En ja dat was het…Even was het schrikken toen de gynaecologe haar weer van mijn borst moest nemen omdat ze blauw bleef en niet mooi roze kleurde (klik). Gelukkig was het snel weer goed en kregen we te horen dat alles goed was met haar.

lilou MAMA to the max

De kraamtijd was heel anders dan de eerste. Het was een roze wolk met zelfs een gouden randje. Ons kleine meisje deed het goed en Maxime ontfermde zich als een echte grote zus. De credits van het gouden randje aan de kraamweek gaan dan ook helemaal naar Maxime. Ik hoorde vaker verhalen dat het helaas ook wel eens anders kan zijn en daar heb ik me dan ook wel eens druk om gemaakt. Dat bleek achteraf helemaal niet nodig. Ze was van het eerste moment echt gek op haar zusje. Dat zorgzame kende ik helemaal nog niet van haar en dat deed mijn moederhart echt smelten. Nu ik dit typ laat ik ook wel een traantje omdat ik me heel dankbaar en gezegend voel.

De eerste maanden

De eerste maanden vlogen voorbij. Het was koud en daarom bleven we best veel binnen en genoten we van elkaar. We leerden Lilou steeds beter kennen. We ontdekten wat ze fijn vond en waar ze moeite mee had. Erg fijn vond ze (en nog steeds) slapen in haar eigen bedje. Nergens slaapt ze zo goed als op haar eigen kamertje in haar eigen bedje. Minder blij wordt ze van drukte. De borstvoeding en nu ook bij de fles kan ik niet zomaar tussen de mensen zitten. Ik ga altijd ergens apart zitten als ze haar flesje drinkt. Herkenbaar?

Verder zagen we Lilou groeien en groeien. Maatje 50 en 56 werden al snel 62 en nu zitten we al in 68. Ik genoot ervan de kleertjes van Maxime weer aan te doen. Ook hier had ik me in de zwangerschap zo op verheugd. Toch koop ik ook wel weer nieuwe dingetjes voor Lilou. Op de een of andere manier verandert je smaak toch telkens weer.

Ze kwam ter wereld met een flinke bos zwarte haartjes. Die zijn langzaam uitgevallen en werd ze zelfs kaal. Gelukkig duurde dat maar heel even want haar haartjes groeien ook als kool. Ze worden steeds lichter en zien dat ze waarschijnlijk dezelfde kleur krijgt als Maxime.

babyborrel kraamborrel kraamvisite kraamtijd kraamfeest lilou baby newborn zwanger bevalling MAMA to the max

Mentaal groeide ze natuurlijk ook enorm. Allereerst waren we erg gefocust op haar gezichtsvermogen. Hoeveel kon ze zien en wat kon zal zien. Nadat ze alles ziet is het voor haar een feestje in de box bijvoorbeeld. Waar Maxime helemaal niet graag in de box lag en we deze al aan vrienden gaven met 5 maanden, vindt Lilouke het geweldig. Ze gaat ondertussen de hele box door. Grappig ook om te zien dat ze iedere keer weer met iets anders speelt.

Ook haar lachjes werden steeds uitgebreider. Van kleine stipjes tot aan een grote schaterlach nu. Ik vind dat een van de schattigste dingen aan baby’tjes, die ongeremde lachjes. Ze is ook echt een vrolijkerd, maar ik geloof dat veel baby’tjes dat wel zijn, toch. Ze zoekt zelfs bij de avondfles nog onze ogen op, omdat ze graag met ons wil lachen. Dat willen we niet, want we willen haar niet wakker maken, maar soms kan ik het niet laten. Ze kijkt je dan aan met die grote kijkers en zodra je terugkijkt, tovert ze een enorme lach op d’r gezichtje.

Een woordje aan jou

Lieve Lilou,

Wat waren we in de zevende hemel toen je er eindelijk was.

Papa, mama en Maxime kunnen niet meer zonder je. Je hebt ons gezinnetje compleet gemaakt en mama’s droom uit laten komen. Twee meisjes was waar ik altijd van droomde en in die droom mag ik nu iedere dag leven. 

Je bent voor ons een perfect engeltje. Met je mooie, lieve lach weet je ons iedere dag weer te betoveren. Als ik je mag omschrijven dan begin ik met het woordje ’tevreden’. Vanaf het eerste moment was je snel tevreden te stellen. Je meld je voor de voeding en verder horen we je alleen maar lachen of brabbelen. Zolang je maar je rust en regelmaat hebt, vind jij alles goed.

Een twee karaktertrekje is ‘krachtig’. Je bent een stevig meisje. Absoluut niet fragiel of kwetsbaar. De eerste maanden was je enorm verkouden door het slechte weer, maar we hoorden je niet. Al kreeg je bijna geen lucht, waar mama zich wel eens zorgen om maakte, jij sliep gewoon lekker door en dronk niet minder gelukkig. 

En als laatste vind ik je echt een poppetje. Met je mooie bos haren van de eerste dag en je mooie grote oogjes met enorm lange wimpers, ben je een echt dametje. De pakjes staan je stuk voor stuk zo mooi. Met je mooie lach, waar je niet zuinig mee bent, pak je iedereen in.

Lief meisje, zonder jou konden we ons leven al niet meer voorstellen. Bedankt dat wij jouw papa, mama en grote zus mogen zijn.

Liefs,

mama

Ook een woordje aan jullie allemaal. Ik vind het geweldig dat iedereen zo begaan is met mij en mijn gezin. Soms stel ik wel eens een vraag of heb ik ergens hulp bij nodig of advies. Jullie reacties doen me zo goed. Het moederschap is toch een onzekere reis soms, waar je absoluut niet voor gestudeerd hebt. Met zulke lieve volgers voel ik me ook gezegend. Het voelt als een grote vriendinnengroep die elkaar helpt waar dat kan. Dankjewel daarvoor!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

6 Reacties op “
HOERA, ons meisje is een half jaar!

 1. Heel erg mooi geschreven Marjon! Ik denk dat iedere meisjes mama , maar ook jongens mama’s de liefde voelen als ze dit lezen! Mooi hoe jij het beschrijft! Lief ook om te schrijven voor Lilou .. waardevol voor later
  En ik volg je met plezier hoor !!

  Liefs Anneloes x

 2. Mijn dochter is net 1 jaar geworden. Oh Marion, waar blijft de tijd. We hebben ook twee meisjes. Ik ben dol op jouw site en je smaak. Ga zo door!

 3. Ach wat een lieve tekst. Ik volg je heel graag. Vind de manier waarop je dat doet erg leuk. Erg leuk kijkje in jullie leven. Bedankt !

 4. Wow wat een ontroerende woorden. Mooi om zo terug te kijken op de eerste paar maanden. En ik herken me ook zeker in de omschrijving van het moederschap als onzekere reis. Mama zijn is werelds, en verwarrend tegelijkertijd.

 5. Prachtig geschreven! Maar ook een dank aan jou. Je bent niet alleen ‘influencer’ je bent echt een waardevol persoon voor mij en voor meerdere denk ik zo…
  Je doet het zo ontzettend goed met je kinderen. We leren allemaal van elkaar!

 6. Super mooi geschreven! Ons kleine meisje is nu 11 weken en vind het altijd zo leuk om jouw verhalen telelens!
  Groetjes Tanja

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!