Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Groot nieuws, ik ben zwanger!


17 mei 2016


ik ben zwanger MAMA to the max
I

Ik begin deze blog met een jubelend gevoel. Ik ben zoo blij dat ik ein-de-lijk aan de hele wereld mag vertellen dat ik zwanger ben. Ik ben vandaag zelfs alweer 11 weken in blijde verwachting en het gaat redelijk goed. We hebben vorige week onze eerste echo gehad, een gelukkig moment toen we het hartje hoorden kloppen. Ik was er al helemaal van overtuigd dat ik 100% zwanger zou zijn (door alle kwaaltjes haha), maar om nu echt het hartje te horen kloppen, vaagde toch die hele kleine onzekerheid nog weg. Het is gewoon echt zo, Maxime krijgt een broertje of zusje en wij hebben het enorme geluk dat we nog een keertje papa en mama mogen worden.

 

Wil je alle zwangerschapsupdates nog eens lezen, dan vind je die hier.
zwanger aankondiging zwangerschapsupdate grote zus esther hameleers MAMA to the max

Fotocredits: Esther Hameleers van www.estherhameleersfotografie.nl

ZWANGER WORDEN

Eind vorig jaar besloten we om er weer voor te gaan en wilden we onze wens om ons gezin uit te breiden, in vervulling laten gaan. Uiteindelijk was het toch nog vrij snel raak na vier maanden. En vanaf het moment dat de zwangerschapstest positief was, ben ik héél beroerd geweest en kwamen de herinneringen van mijn eerste zwangerschap al snel weer naar boven. Vanaf zes weken ben ik best wel misselijk en helaas niet alleen de ochtendmisselijkheid. Ook ben ik EXTREEM moe en ik lig ik het liefste de hele middag in bed en ga ik er ’s avonds ook alweer vroeg in. Maar ach, het hoort er allemaal bij en ik ben ontzettend dankbaar dat het ons gegund is (ondanks maar één eierstok) om nog een keertje papa en mama te mogen worden van een wondertje.

In tegenstelling tot de eerste drie pogingen waren we er de laatste keer helemaal niet meer mee bezig. In december was ik er helemaal van overtuigd dat ik zwanger was. Ik had een misselijk gevoel, opgezette buik, alle zwangerschapssymptomen die achteraf alleen maar psychisch geweest moeten zijn. Ik werd gewoon ongesteld. Dit gebeurde ook in januari en februari. Ik zei tegen JP dat ik er even niet meer mee bezig wilde zijn en ik ook niet meer de app ging bijhouden wanneer mijn volgende ovulatie zou zijn. Als het ons gegund is, dan komt wel, dacht ik.

Maart was een ontzettend drukke maand. Ik had veel opdrachten voor de blog, ik moest veel voorbereidingen treffen voor Maximes aankomende verjaardag en ook voor de verjaardagsfotoshoot was ik druk in de weer. Ik was er de hele maand helemaal niet mee bezig in mijn hoofd. We gingen 10 april op vakantie en ik was een paar dagen van te voren nog niet ongesteld. Dat vond ik nogal gek, want ik had berekend dat ik nog voor de vakantie ongesteld zou worden en zo helemaal ongesteld-vrij op vakantie kon. Ik raakte even in paniek en dacht bij mezelf: ohh nee, heb ik weer, word ik alsnog ongesteld op vakantie.

 

TOCH MAAR EEN ZWANGERSCHAPSTEST DOEN

Ik vertelde het tegen JP en hoewel het mijn gedachten natuurlijk wel even had gekruist sprak hij het gelijk uit. “Doe anders een een test, misschien ben je wel zwanger”. Ik giechelde wat, maar stemde er wel mee in. Ik heb toen ik wilde testen bij mijn eerste zwangerschap de test gekocht van Clear Blue, waar er gelijk drie in een verpakking zaten. Ik heb er toentertijd maar eentje hoeven gebruiken, want bij de eerste test was het al raak. De andere twee heb ik altijd bewaard. Ik zei tegen JP dat ik me er even een nachtje mentaal op wilde voorbereiden en dat ik de test ’s ochtends zou doen. Ik werd ’s nachts om 05.00 uur wakker en rilde van de zenuwen. Ik hield het niet meer, maar vond het doodeng om naar de badkamer te stappen. Ik sprak mezelf moed in en wist dat het toch onvermijdelijk was. Ik kon het beter nu meteen doen dan nog een uur in spanning blijven liggen in bed. Ik sprong op en deed het licht aan op de badkamer. Ik nam de test uit de verpakking en las nog even goed door wat ik moest doen. Even plassen op het staafje en dan 2-3 minuten wachten stond erop. Ik volgde de instructies op. Legde de test op de rand van de wasbak en trok ondertussen mijn broek weer omhoog. Ik trilde helemaal van de spanning, maar die werd gelukkig heel snel weggenomen. Het duurde helemaal geen 2-3 minuten, na nog geen 30 seconden kwam er al te staan: ZWANGER. Ik voelde gelijk mijn traantjes vloeien over mijn wangen. Wat een ongelofelijk mooi moment. Iedereen lag nog te slapen en ik ontving zojuist het mooiste nieuws in alle rust. Ik appte als eerste mijn moeder. Mama, ik heb zojuist een test gedaan, ik ben zwanger. Ik kreeg natuurlijk niks terug want ze sliep nog. Ik wilde JP  niet wakker maken, want ik had een leuk ideetje al veel eerder bedacht. Ik had al een kaartje (laat ik morgen zien in de vlog) laten maken en met de zwangerschapstest erbij wilde ik hem verrassen. Mijn moeder belde me om 07.00 uur gelijk op en die was heel blij voor ons. Ik kletste even met haar en toen maakte ik Maxime wakker. Ik besloot het haar nog niet te vertellen, want dat wilde ik samen met JP een keertje doen. Inmiddels weet ze het wel al , maar dat vertel ik nog een in een aparte blog.

zwangerschapstest clear blue zwanger worden MAMA to the max

Inmiddels ben ik 11 weken zwanger en alweer in mijn 12e zwangerschapsweek. Het eerste trimester zit er bijna op…. Onze uitgerekende datum is 6 december. We kunnen ons geluk niet op en ook Maxime is door het dolle heen nu ze weet dat ze grote zus wordt.

 

Zo blij om het vandaag met jullie allemaal te kunnen delen! Morgen praat ik jullie ook nog even goed bij in een video!

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

34 Reacties op “
Groot nieuws, ik ben zwanger!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!